reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Mi wyszlo 30,5cm w 33 tyg ciazy, wtedy lekarz stwierdzil ze to duzo, i ogolnie z pomiarow zawyrokowal, ze maly moze sie urodzic ok 2 tyg wczesniej. we srode mam nast badanie, to bedzie 35tc, to wtedy napisze ile sie zmienilo.

Ty masz 33cm, to w przeliczeniu srednica wyniesie jakies 10,51cm...... powinno sie zmiescic ;-) no chyba, ze sie cos myle, to mnie poprawcie, dawno nie mialam matematyki ;)

mój synio miał w obwodzie 36 jak się urodził SN, więc 33 przejdzie na pewno :-)

reklama
no to wychodzi 33 cm to duzo ? ciekawe czy sie zmiesci :eek:
nie, całkiem rozsądnie, choć malutka też nie jest, bo jednak trochę czasu jeszcze zostało, więc pewnie urośnie.
Niestety nie wiem ile taka głowka rośnie na tydzien czy miesiąc :sorry:
mój ma 35cm na razie

Mi wyszlo 30,5cm w 33 tyg ciazy, wtedy lekarz stwierdzil ze to duzo, i ogolnie z pomiarow zawyrokowal, ze maly moze sie urodzic ok 2 tyg wczesniej. we srode mam nast badanie, to bedzie 35tc, to wtedy napisze ile sie zmienilo.

Ty masz 33cm, to w przeliczeniu srednica wyniesie jakies 10,51cm...... powinno sie zmiescic ;-) no chyba, ze sie cos myle, to mnie poprawcie, dawno nie mialam matematyki ;)
zmieści sie na pewno. Mój miał 37cm i jakos dałam radę, choć lekko nie było. Dużo zależy od elastyczności krocza i innych predyspozycji. Mi nie było łatwo, ale na sali leżała dziewczyna która urodziła takiego tłuścioszka z główką 40cm!!!

Mary na pewno ulży jak urodzisz i nie będziesz dźwigaś tego brzucha :))))
A teraz powaznie, niech ci dadzą i poradzą coś skutecznego na to!!!
Ja mam wizytę i usg w środę, ciekawe co tam odkryjemy :)))) Już nie mogę się doczekać :))))

hmmm u mnie 30 cm jak na razie... a tez sie boje... bo jeszcze jakby na sile patrzec to 5 tygodni...

Mary mnie tez czasem strasznie kolana bola... to jest taki bol jakbys chciala sobie je odgryzc... nic raczej nie pomaga... na razie znowu sie uciszylo.... nie wiem czy moze to zasluga Amolu.... pisze ze niby na bole reumatyczne tez jest wiec moze i na takie rwanie skutkuje...

No i wróciłam.
Lekarka powiedziała że to przez zbyt małą ilość mazi międzykostnej tzn przy zwiekszonym obciazeniu w "zawiasach" kości panuje większy nacisk i ta maź nie chroni wystarczająco. No i że mam duże szczęście, że przy chodzeniu nie boli tylko pod dotykiem lub naciskiem... Tak wiec - paracetamol jakby co...
No i co jeszcze? Że dzidzia pokaźnych rozmiarów, że główke ma baaaardzoooo nisko i że prawie na bank wcześniej będe rodzić :tak:
Tak więc babeczki, wy zaciskajcie kciuki a ja nogi będę zaciskać żeby do 29.10 dotrzymać tj powrotu mojego Ł :sorry:

No i wróciłam.
Lekarka powiedziała że to przez zbyt małą ilość mazi międzykostnej tzn przy zwiekszonym obciazeniu w "zawiasach" kości panuje większy nacisk i ta maź nie chroni wystarczająco. No i że mam duże szczęście, że przy chodzeniu nie boli tylko pod dotykiem lub naciskiem... Tak wiec - paracetamol jakby co...
No i co jeszcze? Że dzidzia pokaźnych rozmiarów, że główke ma baaaardzoooo nisko i że prawie na bank wcześniej będe rodzić :tak:
Tak więc babeczki, wy zaciskajcie kciuki a ja nogi będę zaciskać żeby do 29.10 dotrzymać tj powrotu mojego Ł :sorry:
W takim razie zaciskamy kciuki a Ty nozki;-):-D:-D:-D

reklama
Do góry