ja dopiero 24-go, bo mąż prosił, żeby w sobotę, jak nie ma korków :-)o no to zdecydowanie pierwszy termin!! Ja na drugi dzień :-)
a teraz to juz będą same optymistycne wieści
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
może tak być nic nie wiadomo...KaM'cia - to że dzidzia duża, to wcale nie znaczy, że się szybciej urodzi, tylko że jest duża po prostu jak miałam roione w pierwszej ciąży usg dwa tygodnie przed porodem, to maszyna nie policzyła daty porodu, bo syn miał wielkość statystycznego dziecka urodzonego ;-) Urodził się z wagą 4 kg..
ale dzidzia może mieć to po mnie....
ja urodziłam się z wagą 4400 i wyszłam w 37tyg no jak to mama mówi prawie w 38 ;-)
może tak być nic nie wiadomo...
ale dzidzia może mieć to po mnie....
ja urodziłam się z wagą 4400 i wyszłam w 37tyg no jak to mama mówi prawie w 38 ;-)
no... z wielkiej dzidzi taki wylaszczony szczupaczek wyrósł ciekawa jestem Twojego sprawdzenia cukrzycy..
mój syn też wielgaśny w 38 tc się urodził, a potem spadał z centyli, od przedszkola jest najnizszy w klasie, obenie mniej więcej o głowę od średniego rówieśnika... a od dziewczyn nawet o dwie głowy... niektore dziewczyny z jego klasy są większe ode mnie
_Roszpunka_
w szkole też zawsze byłam najmniejsza... teraz to uważam ze jestem taka średnia....no... z wielkiej dzidzi taki wylaszczony szczupaczek wyrósł ciekawa jestem Twojego sprawdzenia cukrzycy..
mój syn też wielgaśny w 38 tc się urodził, a potem spadał z centyli, od przedszkola jest najnizszy w klasie, obenie mniej więcej o głowę od średniego rówieśnika... a od dziewczyn nawet o dwie głowy... niektore dziewczyny z jego klasy są większe ode mnie
no ja też jestem ciekawa wyników.... mówiła że w nast tyg mam iiść do gp i badać tą cukrzycę....
a od czego ona wogóle powstaje??
no ja też jestem ciekawa wyników.... mówiła że w nast tyg mam iiść do gp i badać tą cukrzycę....
a od czego ona wogóle powstaje??
hormony ciążowe upośledzają trzustkę, i ona nie umie wyprodukować właściwych ilości insuliny, I przez to po krwi pałęta się za dużo cukru, bo bez insuliny nie może się przyswoić do komórek. I ten cukier niszczy drobne naczynia krwionośne u mamy, a u dzidzi powoduje nadmierny przyrost masy przy niedostatecznej dojrzałości narządów wewnętrznych ...
Ale nie martw się na zapas, skoro u Ciebie duże bobasy są rodzinną tradycją, to pewnie jesteś zdrowa :-)
_Roszpunka_
mam taką nadzieję... bo aż się wystraszyłamhormony ciążowe upośledzają trzustkę, i ona nie umie wyprodukować właściwych ilości insuliny, I przez to po krwi pałęta się za dużo cukru, bo bez insuliny nie może się przyswoić do komórek. I ten cukier niszczy drobne naczynia krwionośne u mamy, a u dzidzi powoduje nadmierny przyrost masy przy niedostatecznej dojrzałości narządów wewnętrznych ...
Ale nie martw się na zapas, skoro u Ciebie duże bobasy są rodzinną tradycją, to pewnie jesteś zdrowa :-)
Ja 28.11, bo to sobota i urodziny mojego J. Córunia będzie prezentem urodzinowym, żebym tortów piec nie musiała ))ja dopiero 24-go, bo mąż prosił, żeby w sobotę, jak nie ma korków :-)
ja wlasnie wrocilam z moim mezulkiem z usg. nasze malenstwo wazy juz ponad 2,5 kilograma, ma pyzata buzke i usteczka w podkowke, jakas niezadowolona jest, ale jak to moj malz stwierdzil, ze co sie dziwie, jak biedna glowa w dol caly czas lezy:-)
Ja 28.11, bo to sobota i urodziny mojego J. Córunia będzie prezentem urodzinowym, żebym tortów piec nie musiała ))
hahaha, ależ my dbamy o tych naszych facetów wszystko dla nich, wszystko!!
reklama
R
rouż
Gość
Dziewczyny, gratuluje wspanialych wiesci, zdrowych maluszkow i aby tak bylo do konca!!!
Co do boli wywolywanych, ja w trakcie porodu "stracilam"bole parte, a wlasciwie ich od poczatku nie mialam takich jak trzeba i mimo podania kroplowki z oksytocyna nie mialam ich do samego konca takich jak trzeba, wlasciwie to ja "wyciskalam" synka, wiec niekoniecznie musi byc bardzo bolesnie i nieprzyjemnie;-)
A do wzrostu, moj synke urodzil sie malutki, drobniutki ale jak zaczal nadganiac wzrostem to caly czas byl i nadal jest w 90centylu, mimo, ze ma juz 3 latka. Waga jest nizej. Czyli nigdy nie wiadomo co wrosnie z naszych kruszynek lub wielkoludkow;-)
Co do boli wywolywanych, ja w trakcie porodu "stracilam"bole parte, a wlasciwie ich od poczatku nie mialam takich jak trzeba i mimo podania kroplowki z oksytocyna nie mialam ich do samego konca takich jak trzeba, wlasciwie to ja "wyciskalam" synka, wiec niekoniecznie musi byc bardzo bolesnie i nieprzyjemnie;-)
A do wzrostu, moj synke urodzil sie malutki, drobniutki ale jak zaczal nadganiac wzrostem to caly czas byl i nadal jest w 90centylu, mimo, ze ma juz 3 latka. Waga jest nizej. Czyli nigdy nie wiadomo co wrosnie z naszych kruszynek lub wielkoludkow;-)