reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Uleńka!!! A w posiewie masz zwykłego paciorkowca czy B????

Mam typu B. Podobno tego się nie leczy w ciąży, a jednak jak byłam wczoraj na wizycie u nowego gina ze szpitala po zbadaniu mnie od środka powiedział, że szyjka 3 cm ale coś tam wchodzi na jeden palec (jak pytałam czy to rozwarcie powiedział, że nie - więc nie zakumałam o co biega) i zapodał krem Dalacin chyba dopochwowy. Ja mam czeste twardnienie brzucha, które mam od 5 msc a które myślałam, że to wypychanie się dzidzi. Dopiero od niedawna biorę Magne B6 3x2 a ten jeszcze kazał Nospę 3x2. We wtorek mam wizyte u swojego starego gina on też chce leczyć paciorkowca, skonsultuję się czy ten Dalacin jest ok. Kurczę-nie wierzę żadnemu lekarzowi :wściekła/y:

reklama
tego paciorkowca idzie wykryc w badaniu krwi... czy jakims innym.... jak mam poprosic lekarza żeby mi dał skierowanie na zbadanie czy nie mam paciorkowca?? tak mam to ując....
wszystkie miałyście robione takie badania...

Mam typu B. Podobno tego się nie leczy w ciąży, a jednak jak byłam wczoraj na wizycie u nowego gina ze szpitala po zbadaniu mnie od środka powiedział, że szyjka 3 cm ale coś tam wchodzi na jeden palec (jak pytałam czy to rozwarcie powiedział, że nie - więc nie zakumałam o co biega) i zapodał krem Dalacin chyba dopochwowy. Ja mam czeste twardnienie brzucha, które mam od 5 msc a które myślałam, że to wypychanie się dzidzi. Dopiero od niedawna biorę Magne B6 3x2 a ten jeszcze kazał Nospę 3x2. We wtorek mam wizyte u swojego starego gina on też chce leczyć paciorkowca, skonsultuję się czy ten Dalacin jest ok. Kurczę-nie wierzę żadnemu lekarzowi :wściekła/y:

ja w poprzedniej ciąży miałam tego streptococcusa, więc sądzę, że w tej też mam. Ale mój gin powiedział, ze zrobię na niego badanie dopiero w 36 tc, bo tego się nie leczy, tylko przy porodzie to co pisałaś w poprzednim poście...

o rany.. napisałam to i zrozumiałąm, że 36 tc to ... za kilka dni????:szok:

streptococcus leczy się tylko tego B, scc jest elementem flory i może ALE NIE MUSI wywoływać infekcji. Tak jest u mnie. Ja mam tego zwykłego i nic mnie nie piecze, zaczerwienienia nie ma, swędzenia też, brzuch miękki (odpukać).
Helena, paciorkowca wykrywa się w posiewie z pochwy. Musisz poprosić po prostu swojego gina o posiew z pochwy.

streptococcus leczy się tylko tego B, scc jest elementem flory i może ALE NIE MUSI wywoływać infekcji. Tak jest u mnie. Ja mam tego zwykłego i nic mnie nie piecze, zaczerwienienia nie ma, swędzenia też, brzuch miękki (odpukać).
.

ale ten B też nie piecze!! Ja go miałam w poprzedniej ciąży, niesety nie mialam badania w trakcie ciąży, str. agalactiae został wykryty w charakterze sprawcy zakażenia okołoporodowego u mojej córki.. bieduleczka była przez to na dwóch antybiotykach przez pierwszy tydzień swojego życia, bo niestety z powodu braku badania, nie było wiadomo, że trzeba zadziałać osłonowo podczas porodu..

ja miałam to badanie robione w szpitalu przed założeniem pessaru i wyszło mi że mam tylko bakterie kwasu mlekowego gin mi powiedziałą że to dobrze i nie wiem czy mam to jeszcze raz robić przed porodem ???
przy pessarze muszę robić raz w tygodniu profilaktycznie aplikację z gynoxinu (chyba tak się to nazywa) więc może to jakoś zabezpiecza?:baffled:

tego paciorkowca idzie wykryc w badaniu krwi... czy jakims innym.... jak mam poprosic lekarza żeby mi dał skierowanie na zbadanie czy nie mam paciorkowca?? tak mam to ując....
wszystkie miałyście robione takie badania...
ja nie miałam, ale to podobno robi się wymaz z pochwy. na kolejnej wizycie zapytam ginkę o to badanie.
a dziś na szkole rodzenia położna wymacała mi dzidzię i ona dalej sobie siedzi na tyłku i ani myśli sie odwracać ! a to już 34 tc! mam nadzieję, że jeszcze posłucha mamusi i ułoży się jak trzeba :)

ale ten B też nie piecze!! Ja go miałam w poprzedniej ciąży, niesety nie mialam badania w trakcie ciąży, str. agalactiae został wykryty w charakterze sprawcy zakażenia okołoporodowego u mojej córki.. bieduleczka była przez to na dwóch antybiotykach przez pierwszy tydzień swojego życia, bo niestety z powodu braku badania, nie było wiadomo, że trzeba zadziałać osłonowo podczas porodu..
No tak, ale B jest grożny dla płodu a ten zwykły - nie:sorry:

reklama
Kamicia - trzeba było pytać o wszystko. Będziesz jechać samochodem czy lecieć? Jak będziesz lecieć to uważaj, bo mogą Cię na pokład nie wpuścić.
.
nieeee nie będę ani jechać ani lecieć...:no:
tu chodzę do polskiej kliniki....
ale myślę że jakbym leciała nawet to wpuściluiby mnie... bo jak zakładam bluzę to nic nie widać:cool2:
a powiem Ci szczerze że czekałam aż sama coś zacznie mówić albo mi pokazywać...
a później jak już zaczęłam odpływać to nie myślałam o niczym tylko o tym żeby nie zemdleć ....:confused2:

Do góry