reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Gratulacje serdeczne Babeczki! Wszystkich synków i córeczek :tak: Kochane, oby tylko dobre wieści ;-) U mnie wszyscy się ciesza i szukamy intensywnie imienia dla naszej córeczki. Nastawialismy się na Grzesia ;-) A tu cipeczka i przed nami poszukiwania tego jedynego imienia :tak:

reklama
Ale po po kolei: będę miała dwie CÓRECZKI :-):-) Są duże, rozwijają się prawidłowo, co najważniejsze symetrycznie. Wszystkie parametry sa w normie.
Dostałam Fenoterol na te moje skurcze, ale malutką dawkę na próbę - jak będzie mi serducho wariowało, to mam odstawić. Mam też pilnować, jak często pojawiają się te skurcze, jak będą co 10 minut, to mam się zgłosić do szpitala.
Szyjka jest w porządku, ale lekarz powiedział, że pewnie w końcu zacznie się skracać i niewykluczone, że będę miała założony pesar. Zobaczymy. Nie będę już dostawała zastrzyków (hura!), ale znów mam brać Luteinę dopochwowo (odstawiłam prawie 3 tyg temu). Następna wizyta za 3 tygodnie. Ale się cieszę :-D
Gratuluje coreczek!

Heh mam taki sam problem - tylko podwójny! :-) Też się nastawiałam na chłopaków!

Ja dla dziewczynek to chyba setke imion bym miala. :-):-) Oczywiscie nie tylko Polskie imiona w moim przypadku bo moge sobie pozwolic na zagraniczne imie mieszkajac w Anglii na stale.
A dla chlopcow to moze z 5 maksymalnie a z tego tylko 3 ktore by naprawde mi sie podobaly.

tylko sie martwimy bo dzidziuś bardzo malutki - ma tylko 167 mm ... jak na prawie 21 tydzień ciąży to malutki też nasz skarbuś ... ale peniska ma okazałego - Pani doktor od razu go znalazła i powiedziała - it's a boy !!

czy to możliwe, ze jeśli ja się urodziłam malutka ( ważyłam tylko 2700) to moje dzidzi też będzie malutkie?
to jest możliwe że będzie drobnym dzieckiem bo ty byłaś drobna...
... a po 2 to zazdroszczę.... bo mi tutaj nie chcieli powiedzieć co będę mieć.... muszę czekać na wizytę u polskiego gina....:sorry2: no cóż.... to już tylko kilka dni
no i oczywiście gratuluję synka......
No to teraz moja kolej - właśnie wróciłam od gina.
Wyczekałam się straaaasznie długo, bo mieli jakąś ciężką operację i lekarz sporo się spóźnił. Ale najważniejsze, że jestem już po i że wszystko jest super!
Ale po po kolei: będę miała dwie CÓRECZKI :-):-) Są duże, rozwijają się prawidłowo, co najważniejsze symetrycznie. Wszystkie parametry sa w normie.
Dostałam Fenoterol na te moje skurcze, ale malutką dawkę na próbę - jak będzie mi serducho wariowało, to mam odstawić. Mam też pilnować, jak często pojawiają się te skurcze, jak będą co 10 minut, to mam się zgłosić do szpitala.
Szyjka jest w porządku, ale lekarz powiedział, że pewnie w końcu zacznie się skracać i niewykluczone, że będę miała założony pesar. Zobaczymy. Nie będę już dostawała zastrzyków (hura!), ale znów mam brać Luteinę dopochwowo (odstawiłam prawie 3 tyg temu). Następna wizyta za 3 tygodnie. Ale się cieszę :-D
gratuluję córeczek i dobrych wyników....:-D

Ja na razie mam tylko +3 kg. W sumie martwe sie że to za mało....
ja mam tylko 1kg więcej.... ale lekarz nic mi nie powiedział że za mało....:sorry2:

reklama
Dziewczyny i ja gratuluję Syneczków i Córeczek! :-D:-D:-D

Bura a u Ciebie to już w ogóle - tyle szczęścia naraz! :-)

U nas jeszcze tydzień i tez mam nadzieję poznamy płeć maluszka :tak:

Serdecznie pozdrawiam wszystkie Listopadówki!

Aha, mary mary widzę po suwaczku że mamy taki sam termin porodu :-)

Do góry