reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Szukaj po zadupiach, gdzie aptek nie ma na kto ma lek. Apteki ziko mają pootwierane opakowania i sprzedają bardzo jak ktoś potrzebuje ja potrzebowałam do dzisiaj żeby przetrzymać bo mi dzisiaj z Warszawy dziewczyna znajomego przywozi to mi wydały 4 fiolki w Ziko.
Do mnie właśnie przed sekundą zadzwoniła moja lekarka, że zarezerwowała mi w aptece i że dziś powinny być do odbioru. Podała mój numer telefonu i mają do mnie zadzwonić z apteki jak już będą. Więc jestem uratowana i tylko się utwierdziłam, że trafiłam do najlepszej lekarki pod słońcem 🥰
az sprawdzilam z ciekawości, mam 72 km do najbliższej apteki wychodzi na to ze Wrocław pusty.

Czy miała któraś z Was sytuację że badanie kariotypu w dwóch różnych laboratoriach wykazały co innego? Robiliśmy kariotyp jeszcze przed przystąpieniem do programu i wynik był PRAWIDŁOWY. Dzisiaj dostaliśmy z Katowic i ten wykazał jakieś nieprawidłowości w chromosomie 17☹️ ktoś wie od czego zależą te wyniki?
Kurcze również pierwszy raz słyszę o takim przypadku .Być może jakimś cudem pomylono próbki lub dane pacjenta na wyniku? Bardziej skłaniałbym się właśnie do takiej przyczyny niż złej oceny chromosomów .Mogę zapytać gdzie w Katowicach robiłaś badania ?

Tak się ucieszyłam że wyjezdzam z kliniki że przerysowałam samochód... swój o pierdzielony słupek. @spekoppar_ wie jaki jest piękny słupek do wyjazdu na 29 listopada spod kliniki. Tak się zdenerwowałam o roztrzaskam że mam nadzieję że nie wpłynie na Kruszynkę. Mam nadzieję że beta będzie ok podświadomość podpowiada mi znowu że to dziewczynka. Nie mogę przywyknac że jest ciąża... ale co o tym myślę to jak o dziewczynce.
He he ja też mam gdzieś w sobie przeczucie, że będzie dziewczynka .

Dziękuję, ja właśnie mam zawsze ten sam problem z tym niskim progesteronem. Dziękuję za radę! Trochę zaczęłam się martwić ale widzę, że nie potrzebnie. Zwiększyłam dawkę a zamartwianie sobie odpuszczę - itak nic mi nie da
Ja też mam problem z niskim progesteronem ,co chwilę mam zwiększana dawkę leków .Właśnie obawiam się, że te moje złe samopoczucie i mdłości to nie tyle objaw ciąży co właśnie tych końskich dawek proga.

A żebyście wiedziały, a mamy jeszcze nadluzsze i najszersze chyba dostapny samochód w osobówkach to już w ogóle kosmos zawsze powtarzam jak gdzies parkuje trzevabylo sobie *** dluzsze kupic..., tyle że ja na wyjeździe przewaliłam.
Mój mówi że po co się deneruje jak ac jest i po to to jest żeby się nie przejmować, ważne że nikomu się nic nie stało. Ale myślę że przerysowanie jego ulubionej zabawki na pewno bolało. Ale plusy ciąży nie mógł krzyczeć;)
Mąż ma rację od tego jest ubezpieczenie .Najważniejszy teraz jest spokój ducha i to ,że nic wam się nie stało .Głowa do góry "to się wyklepie "

Z tego co wiem to niestety nie ma żadnego zamiennika właśnie. Bo też mam problem z prolutexem. Ostatnio jechaliśmy 70 km i udało nam się dostać tylko 2 z 3 opakowań na recepcie. Dzisiaj patrzyłam na kto ma lek to już nawet w Warszawie nigdzie nie pokazuje. Ja też mam 2x dziennie i mam tylko do soboty i nie wiem co dalej, czekam na info od lekarza 🙄
Ale z drugiej strony to zwykły progesteron. Ja dodatkowo mam brać 3x 2tabletki duphason

To masz zlota lekarkę.
@bzzz1 nie chce żebyś się stresowała że nie ma leku, jak masz możliwość to załatw sobie wcześniej. Bo w weekend apteki inaczej pracują a jednak jest to potrzebny lek. Warszawa już pusta, Poznań, nad morze lub Wrocław.
Mam jeszcze dokładnie 10 fiolek. W Rzeszowie też brak ale podobno ma być dostawa w przyszłym tygodniu i sobie zarezerwowałam

reklama
Ja też mam problem z niskim progesteronem ,co chwilę mam zwiększana dawkę leków .Właśnie obawiam się, że te moje złe samopoczucie i mdłości to nie tyle objaw ciąży co właśnie tych końskich dawek proga.
No właśnie ja brałam 3x cyclogest i do tego jedna iniekcja prolutex
Po wczorajszym wyniku 10,15 progesteronu, lekarka kazała mi wziąć 2 prolutexy na raz wieczorem i rano znów jeden i powtórzyć wynik i dzisiaj już podskoczył aż do 37,90 ten progesteron. Ale też wzięłam od siebie wieczorem i rano dodatkowo duphason

Do góry