reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja pierwszy oddech złapałam w 24 tc,bo od 23 w Polsce ratują (podejmują akcję) dziecko i tak z każdym tygodniem coraz lżej.. Ale chciałabym raczej przenosić niż urodzić wcześniej, nawet po 37. tc. Poza tym wydaje mi się, że maluszek jest o tydzień późniejszy..Wyjdzie w praniu:) U mnie już 32. więc został miesiąc, a to zleci błyskawicznie:shocked2:

reklama
mamulica trzymamy wszystkie za was kciuki i czekamy na rychły powrót, ale jeszcze nie rozpakowane :cool2::tak:

Ja właśnie wróciłam z wizyty u gin. Z zatruciem okej, nic się nie dzieje, przez 2tyg przybyło mi na szczęście tylko 0,8kg(odetchnęłam z ulgą), ale....I tak muszę leżeć. Jeśli nie chcę urodzić wcześniaka i rodzić za wcześnie - to słowa pani doktor.
Zbadała mnie i powiedziała, że to, że malutka jest główką w dół to okej, ale za bardzo spieszy się chyba na świat bo wyraźnie czuła że napiera na szyjkę...:-( Mam leżeć z poduszką pod pupą i oszczędzać się jak najwięcej, i może wtedy w miarę jak będzie rosła to obsunie się trochę w dół.
Ehhh nigdy nawet nie pomyślałabym, że będę miała w ciąży jakiekolwiek problemy. Zawsze sobie mówiłam "jesteś młoda, zdrowa, co by ci się mogło przytrafić".
A życie jednak pisze własne scenariusze...
Więc trzymajcie się zdrowo wszystkie, a maluchy niech siedzą spokojnie w brzuszkach! Postaram się zajrzeć w miarę możłiwości co u was

Mamulica trzymam za Was kciuki !!!!

A ja się zaczynam martwić, za tydzień mam wizytę i nie wiem co z tym moim żylakiem na sromie. Widzę w lusterku, że mam go dalej, zresztą go czuję, a poza tym wydaje mi się, że te żylaki mam też w pochwie.
Może dlatego od 4 miesięcy czuję jakbym miała skopane i opuchnięte krocze i wnętrzności tam na dole.

Boję się, że podczas naturalnego porodu te żylaki popękają i, że będzie mnie poród bolał podwójnie :-(

Mój lekarz powiedział, że pod koniec ciąży będziemy się martwić tymi żylakami-łatwo mówić, bo to nie on ma na nie powiem czym wystającą bolącą i swędzącą żyłę......

:-D:-D

Ja czekam na piątkowe USG mam nadzieję że poprawi mi to nastrój i że z Niunią wszystko ok:-)

my tez chcemy w piatek isc do ginki :) Cleo musi byc dobrze... czesc z listopadowek ma jakies problemy, czasem wieksze a czasem mniejsze... ale wydaje mi sie ze ogolnie jest dobrze i wszystko przetrwamy w zdrowku...:tak:i rozpakujemy sie w odpowiednich terminach :tak::tak::tak:

reklama
Mamulica trzymam za Was kciuki !!!!

A ja się zaczynam martwić, za tydzień mam wizytę i nie wiem co z tym moim żylakiem na sromie. Widzę w lusterku, że mam go dalej, zresztą go czuję, a poza tym wydaje mi się, że te żylaki mam też w pochwie.
Może dlatego od 4 miesięcy czuję jakbym miała skopane i opuchnięte krocze i wnętrzności tam na dole.

Boję się, że podczas naturalnego porodu te żylaki popękają i, że będzie mnie poród bolał podwójnie :-(

Mój lekarz powiedział, że pod koniec ciąży będziemy się martwić tymi żylakami-łatwo mówić, bo to nie on ma na nie powiem czym wystającą bolącą i swędzącą żyłę......
Ola a nie moga byc te zylaki wskazaniem do cc??moze porozmawiaj o tym ze swoim ginek??

Do góry