reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szymonek - 27 tc. - 590 g

reklama
Witam!
Dziekuję wszystkim za wsparcie.U nas w zasadzie bez wiekszych zmian.Na razie mówią tylko tyle,że potrzebuje nadal sporo tlenu(40-50%),ale jego stan jest stabilny na tą chwile.Dostaje od dzisiaj 16ml mleka co 2 godziny i troszke przybrał ostatnio na wadze,dzisiaj ważył 1,275:happy2:takze coś sie w końcu ruszyło...Robili mu usg serduszka i wszystko ok,a we wtorek czeka go kolejne badanie wzroku,mam nadzieje,że będzie dobrze.Na razie nie chce zapeszac i cieszyc sie,bo za każdym razem kiedy tak było jego stan sie nagle pogarszał,a niestety wszystko moze sie z dnia na dzień zmienic jeśli chodzi o takiego małego dzidziusia..Ale oboje z mężem jesteśmy dobrej myśli,wierzymy,że wszystko się jakos ułoży i powoli zaczynamy kupywac rzeczy dla małego.Juz nie mogę sie doczekac kiedy w końcu wyjdzie....

Znam pewnego wcześniaczka Szymonka. Dzielny z niego chłopak! Bo Szymonki tak już mają:)
Serdeczności dla Was a dla Ciebie siły do walki

Dzielny Szymonek podwoił swoją wagę ! Cieszę się, że z serduszkiem wszystko OK i trzymam kciuki za wyniki kolejnych badań i postępy Szymonka ! Dużo siły dla Was!

Madziu taka waga to już coś, Szymonek wraz z wagą zyskuje więcej sił, serducho zdrowe więc ciesz się tymi malutkimi kroczkami swojego dzieciątka. Będzie dobrze inaczej być nie może. Pozdrawiam cieplutko i dalej trzymamy z J kciuki.

Madziu widzisz jakiego masz silnego synka. Ostatnio miał chyb około kilograma wic teraz ma bardzo ładną wagę a im jest większy tym silnieszy. Trzymam kciuki za Szymusia. Trzymaj się kochana!

Witam Was Wszystkich!
U nas leci pomalutku.Wtorkowe badanie oczek nie wykazało żeby retinopatia pogarszala się,a nawet badanie wyszło troszeczkę lepiej,także najprawdopodobniej retinopatia sie cofnie:happy:Mały ostatnio nie przybierał na wadze a nawet spadał czasami,dlatego był u niego dietetyk i podjęli decyzje żeby dawac mu tylko 25% mojego mleka ze względu na kalorie.Waga na wczoraj 1.355:-)Dla mnie to juz dużo,ale jak sobie pomysle,że ma juz 3 m-ce,a nadal jest taki maleńki,że zmiescilby się w dłoni....:-(Ostatnio dawali mu jeśc przez butelkę i mówili,że ciągnął i był bardzo głodny:-)a to juz jakiś kroczek do przodu!Nie robią tego bardzo często na razie,ale powoli przyzwyczajają....Bardzo mi szkoda,ze leży tam zupełnie sam,a jak płacze to nikt na to nie reaguje:-(Ostatnio jak bylismy z mężem u Szymcia to patrzymy w inkubator,a oni mu włożyli do środka radyjko,zeby nie plakal...

Pięknie :) Maluszek nabiera wagi, sił i apetytu :) Bardzo się cieszę i cały czas trzymam kciuki za dzielnego Szymonka...

reklama
a propo radyjka...a może bys mu nagrała jak czytasz bajki i poprosila, zeby mu to puszczali jak Ciebie nie ma?...na pewno by go uspakajał Twój glos...a i widziałam jeszcze takie cos z biciem serduszka:
Kinder Bajer - przyjazny dzieciom i rodzicom
no i waga bardzo ładna...jeszcze troszkę i juz bedzie magiczne 2 kg!...trzymam kciuki.

Do góry