reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital olkusz!!!

Wiolcia nie bój się nie taki diabeł straszny - cesarka to operacja a poród SN słusznie nazywany jest naturalnym i lepszym dla dziecka wiec nie martw sie dasz rade :tak:

Ja chodzę jak juz pisałam do Tylnickiego jestem zadowolona ale troche mnie wkurtza ze takiego gwiazdora z siebie robi - najmądrzejszy i w ogóle
Byłam tez na połówkowym 3D u Krzysztoforskiego - był miły badanie trwało ponad godzinę mam wszystkie pomiary i w ogóle byłam bardzo zadowolona z wizyty

reklama
Ja nie chodzilam do dr Barana jeździlam do krakowa do dr Balasza, dopiero w 38 tygodniu ciazy zdecydowalam pojsc do lekarza z moich okolic i zdecydowalam ze pojde do dr.Barana (super czlowiek) i bede rodzic w olkuszu nie w krakowie , naprawde nie zaluje i teraz tez juz bede do niego jezdzic:)) . Po cesarce doszlam bardzo szybko do siebie naprawde balam sie ale nie taki diabel straszny jak go maluja, niewiem czy dalabym rade normalnie urodzic gdyby maluszek sie odwrocil:). Minely dwa tyg po , synus rosniei a ja bardzo dobrze sie czuje ,wyszlam ze szpitala juz w trzeciej dobie no ale kazdy znosi to inaczej :) blizny prawie nie widac szwy zakladaja rozpuszczalne przynajmniej ja takie mam. Tez balam sie tego olkusza ,ale teraz jest zmiana o 360stopni nie ma nawet co porownywac z tym co kiedys bylo :-). Wychodze z tego zalozenia ze jak ma byc dobrze, to bedzie wszedzie dobrze, a jak ma byc zle to nawet klinika w warszawie nie pomoze;)

Bbeatka jesteś z Oświęcimia? Bo ja tu szukam bratniej duszy z okolic:-)
Ja urodziłam 03.09 w Olkuszu i też się bałam że nie dojade z Oświęcimia:-) Ale się okazało, że i tak wcześniej trafiłam do szpitala więc nie było z tym problemu.
Życzę Wam wszystkim powodzenia i lekkich porodów:-)

Wychodze z tego zalozenia ze jak ma byc dobrze, to bedzie wszedzie dobrze, a jak ma byc zle to nawet klinika w warszawie nie pomoze;)
no właśnie :tak: kiedyś słyszalam od mojej teściowej taką historię, że babeczka zapłaciła wysokie pieniądze za jakiś tam zabieg, rutynowy, nie skomplikowany, w Klinice w Katowicach, bo bała się pójść do zwykłego szpitala, no i zmarła.

Dobrze, że dołączyłyście dziewczyny do nas bo cudownie jest móc usłyszeć wreszcie coś optymistycznego :)
Aniag236 cieszę się, że tak dobrze zniosłaś cesarkę i chyba trafił ci się spokojny dzieciaczek, co?:) A z Baranem umawiałaś się wcześniej na cc?? Ja póki co mam mieć poród sn i nie wiem czy się z nim można umówić, żeby był przy porodzie czy nie. mam nadzieje, że przy drugim dziecku nie jest już tak stresująco ;)

mika
jeszcze 2 tygodnie temu rozmawiałam z pielęgniarką z Olkusza właśnie na temat szpitala. Wiem, że on opiekuje się dziewczyną, która w Krakowie przeszła laparoskopie i tak jej pokiereszowali wnętrzności że wdało się zakażenie i trafiła do nich, do Olkusza w ciężkim stanie. Mój mąż to widzi tylko szpitale w Krakowie bo wiadomo to KRAKÓW ale ja tego zupełnie nie pochwalam i mam całkiem odmienne zdanie dlatego wybralam Olkusz.

Ostatnia edycja:
Nie umawialam sie wczesniej dostalam skurczow i odeszly wody, a maluszek nie byl odwrocony. Jeden telefon i byl na miejscu choc nie bylam jego stala pacjentka. Olkusz jest blisko maz mogl podjezdzac kilka razy dziennie naprawde polecam Okusz nie zaluje.

mika
jeszcze 2 tygodnie temu rozmawiałam z pielęgniarką z Olkusza właśnie na temat szpitala. Wiem, że on opiekuje się dziewczyną, która w Krakowie przeszła laparoskopie i tak jej pokiereszowali wnętrzności że wdało się zakażenie i trafiła do nich, do Olkusza w ciężkim stanie. Mój mąż to widzi tylko szpitale w Krakowie bo wiadomo to KRAKÓW ale ja tego zupełnie nie pochwalam i mam całkiem odmienne zdanie dlatego wybralam Olkusz.
moja mama ma podobnie zdanie, że Kraków to nie wiadomo co.. a w większych miastach jest więcej ludzi, więc i więcej pacjentów, przez co ludzie są traktowani jak w sklepie spożywczym, jeden za drugim, szybko szybko.. na pewno nie wszędzie, no ale nie da sie ukryć że tam joest większy ruch :tak:

reklama
lahimka- tak jestem z Oświęcimia i ja już od początku wiedziałam że nie będę tu rodzić na miejscu i od 7 miesiąca wiedziałam że będę rodzić w Olkuszu tylko no wiadomo jak to pierwsza ciąża dużo obaw czy zdąże dojechać jak tam jest ale z tego co piszą dziewczyny nie ma tak zle mam nadzieje że znieczulenie jest tam dostępne na żądanie pacjentki tylko troszkę nie podoba mi się to że pielęgniarki nie pomagają przy dziecku tylko je zostawiają i wiadomo jak pierwsze dziecko nic się w sumie nie umie jak je nakarmić przewinąć ale jestem dobrej myśli. Teraz we wtorek ide do lekarza i zobacze co powie bo to będzie tydzień przed planowanym porodem już:-)

Do góry