reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

Betii_2 miałaś to szczęście że rodziłaś na sali rodzinnej:) Miałaś wszystko to czego ja bym sobie życzyła...Cieszę się że nie każą leżeć na łóżku tylko można robić wszystko żeby chociaż troche zmniejszyć ból:)
4 szwy? super! to rzeczywiście niedużo:)

reklama
witam dziewczyny ja rodziłam w Olkuszu pierwsze dziecko pod koniec sierpnia ( moja mała ma już 5 tygodni). Mi nie robili lewatywy, po odeściu wód o 8 30 do szpitala zajechałam na 10 00 ( bo lekarz powiedział że nie ma co się spieszyć) i zaczęłam od razu rodzić więc dzidzia urodziła się 0 11 30 i 4 szwy ( bardzo szybko). Mieliśmy z mężem sale rodzinną, położne przy porodzie bardzo fajne ( dużo mi pomogły). Na oddziale położne od matek fajne ale od dzieci to już nie. Nie pokazują jak dostawić do piersi, jak przebrać i wogóle. Ale ogólnie wszystkiego się trzeba samemu nauczyć i będzie ok. TRZYMAM ZA WAS KCIUKI I ŻYCZĘ SZYBKICH PORODÓW - TAKI JAK MÓJ:)

Madzik rzeczywiście miałaś poród jaki można sobie wymarzyć:) A powiedz jeśli możesz trzeba mieć skierowanie do szpitala od lekarza?

Gratulacje Madzik:)!Super że maz to już za sobą:)Poród w ekspresowym tempie:)
Jak zajechaliście z mężem na izbę przyjęć to od razu mówiliście że chcecie sale do porodów rodzinnych? Musieliście za nią płacić? A miałaś umówioną wcześniej położną?
Mój termin porodu zbliża się wielkimi krokami i powiem szczerze że chyba zaczynam trochę panikować:(

Nie trzeba mieć skierowania. Za salę rodzinną nic się nie płaci po prostu jak wolna to się ją bierze, nie miałam umówionej położnej zajechałam i akurat na taką trafiłam. mój poród był bardzo szybki jak to lekarz stwierdził ekspresowy. jak macie jakieś pytania to chętnie wam odpowiem a miarę możliwości.

witam :-) fajny temat tu widze :tak:
ja urodziłam dwójkę dzieci w Olkuszu.. pierwsze jeszcze za czasów Stanka, więc nie pytajcie o tamte czasy...
a teraz już ordynatorem był Krzysztoforski i nie ma porównania!
gdyby nie ten lekarz to nie było by mnie już na świecie :szok:

co do lewatywy to chyba u nas w szpitalu jest ona wymagana i nawet jeśli jej nie masz przy sobie, to karzą twojemu mężowi ją zakupić ;-)

co do położnych to jedne są fajne, inne zrównają cię z ziemią. Wszystko zależy od ich humoru ;-) ale to wydaje mi się że we wszystkich szpitalach tak jest i nie ma raczej wyjątków.
Na noworodkach faktycznie lubią dokarmiać i bez problemu biora dzieci na całą noc.

Jeśli chodzi o salę rodzinną to . poród bajka ;-) połozne są miłe, można rodzić w wodzie, jest tam piłka, łóżko, nawet fotele i stolik ;-)
(pisze na szybko bo dzieci szaleją mi tu i nie dają pisać ;-) )

Dziewczyny a powiedzcie mi kiedy trzeba jechać do szpitala? Mam wizyte u lekarza dopiero za 3 tygodnie i wolę wiedzieć jakby mój synuś chciał wcześniej się urodzić. Jeśli wody odejdą to od razu trzeba jechać mimo że np nie ma bóli? Chciałabym jak najdłużej być w domu przed porodem żeby nie stresować sie w szpitalu. Mam niedaleko więc w ciagu 15 minut dojadę.
do szpitala jedziesz jeśli ci odeszly wody, bądź skurcze są regularne co 5-6 minut :tak:

Madzik rzeczywiście miałaś poród jaki można sobie wymarzyć:) A powiedz jeśli możesz trzeba mieć skierowanie do szpitala od lekarza?
nie trzeba :-) jak rodzisz to mają prawo cię przyjąć :tak: chyba że jestes już po terminie to lekarz sam ci daje skierowanie, lub jeśli masz mieć cc

dziewczyny, a może skoro jesteście z Olkusza to zajrzyjcie na temat Olkusz??
https://www.babyboom.pl/forum/fora-regionalne-f86/olkusz-i-okolice-39449/#post6091079

aha, oddzial jest odnowiony (ja już leżałam na odnowionym) i wszystko ok, tylko lazienka jest strasznie zimna :-D

teraz ordynatorem jest Tylnicki, podobno super lekarz i specjalista.
Krzysztoforski też jest bardzo dobrym lekarzem, więc teraz opieka w tym szpitalu jest super!!

Najbardziej na świecie nienawidzę zimna w łazienkach :baffled: Cóż jak dobrze że to będzie tylko 2 dni ;-)
Dziewczyny ja mam całkiem inne pytanie - ile ważyły wg USG wasze maleństwa ok 32-34 tc?? Bo mój mały klocek niby już waży 2600 a do końca 44 dni...

oj, ja już nie pamietam takich rzeczy, a nie wiem nawet gdzie mam kartę ciąży :zawstydzona/y:
ale w każdym razie, obydwoje po porodzie ważyli mniej niż wykazywało usg :tak::tak:
i zazwyczaj właśnie tak jest, że dziecko waży mniej niż pokazuje sprzęt ;-)

a do kogo chodzicie z lekarzy???

reklama
mam nadzieję, że i mój klocek okaże się lżejszy ;) Ja chodzę do Barana i jestem ogromnie zadowolona z wyboru a kto prowadził twoje ciąże?? Współczuję, że musiałaś rodzić za czasów Stanka, na samą myśl przechodzą mnie ciarki ;)

Do góry