reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

Witam ponownie.
Mam pytanie do Jaśmina83: Jak dr Hosiawa zareagowała na Twoją decyzję o porodzie w Olkuszu?
U mnie była mega zdziwiona ostatnio (mimo iż wspominałam wcześniej że jednak tu rodzę a nie w Krk). Odesłała mnie do jakiejś Pani( chyba ze szkoły rodzenia) żeby mnie tu poprowadziła ale prawdę powiedziawszy nie miałam jeszcze czasu żeby się z nią skontaktować:)

A drugie pytanie: dotyczy tej nieszczęsnej lewatywy: znajoma(rodziła w grudniu) mówiła mi że nie musiała mieć żadnego swojego zestawu do jej zrobienia. To w końcu trzeba mieć swój zestaw czy nie?

reklama
Szamikami dr Hosiawa była zdziwiona, że chcę rodzić w Olkuszu. Poleca Kraków mimo wszystko,tam ma znajomych lekarzy- gdzie ma możliwość załatwienia Ci dobrych warunków opiekę ordynatora itp...Znajoma rodziła na Galla w Krakowie i rzeczywiscie dr Hosiawa o wszystko zadbała i bardzo dobrze wspomina swój poród. W Olkuszu Pani doktor nikogo tak nie zna dobrze także jak będziesz rodzić w Olkuszu to nie ma możliwości zadzwonienia na Oddział, aby ktoś "zajął się" Tobą:)
Pani ze szkoły rodzenia pomoże Ci umówić się na KTG, powie co trzeba zabrać ze sobą do szpitala (ale na tym forum masz wszystkie informacje) itp... z tego co słyszałam w Olkuszu można umówić się z położną, która za 200zł podjedzie jak będziesz rodzić i spędzi z Tobą czas do narodzin dzieciątka.

A drugie pytanie: dotyczy tej nieszczęsnej lewatywy: znajoma(rodziła w grudniu) mówiła mi że nie musiała mieć żadnego swojego zestawu do jej zrobienia. To w końcu trzeba mieć swój zestaw czy nie?[/QUOTE]

W Olkuszu maja zestawy lewatywy, jednak może się zdarzyć, że dla Ciebie zabraknie, dlatego poleca się, aby zabrać zestaw do lewatywy :) nie kosztuje to wielkich pieniędzy :)
Ja jestem za, gdyż lepsza lewatywa niż późniejsze możliwe nieprzyjemności :D

dzięki za odpowiedź:)

Ja ze względu na męża pracę(pracuje 160 km od Olkusza kilka dni w tygodniu) wybrałam Olkusz. No i oczywiście ze względu na nasze rodziny.

weszlas i powiedzialas : dzien dobry, rodzę :-D

nie weszłam nikodo nie było dopiero wyszła jakaś kobietka i mówi pani na zapis a ja nie do porodu:) i się zdiwiła bo mowi a nie widać:)

ja nie miałam swojego zestawu do lewatywy... i z tego co się orientowałam dziewczyny tez nie miały...

kurcze, nie moge znalezc posta jak pisalyscie co jest potrzebne do szpitala, a chcialam zapytac czy trzeba miec 2 pizamy ( 1 na porod a 2 po) i czy ta pizame po porodzie juz mozna miec dwuczesciowa ze spodniami, czy konieczna jest koszula 1 czesciowa tak samo jak do porodu?

mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi :-)

Ostatnia edycja:
Pralinka - można mieć piżamę nie konieczna jest koszula - jedynie do porodu ;-) a liste już niestety skasowałam :zawstydzona/y: miałam jeszcze niedawno na kompie

jak ja rodziłam rok temu to trzeba było mieć swój zestaw do lewatywy :tak:

Ja jak rodziłam pierwszą córkę to nie miałam i mi nie zrobili bo w szpitalu tez nie było - a teraz robili swoim zestawem a ja miałam swój też - ENEMA - ponieważ nie zrobiły mi lewatywy bo nie zdążyły :) to im zostawiłam potem bo po co mi :)

reklama
palinak stanik jak najbardziej konieczny chyba że masz malutki biust bo z moim bez stanika się nie da... nawet śpię w usztywnianym ;)

Do góry