reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

mamuśki moje drogie spakowałam dzisiaj torbę do szpitala i ... wygląda jak bym wybierała się na wakacje:-D jest tak wypakowana że ho ho. Czy wasze torby też tak wyglądają?

reklama
mamuśki moje drogie spakowałam dzisiaj torbę do szpitala i ... wygląda jak bym wybierała się na wakacje:-D jest tak wypakowana że ho ho. Czy wasze torby też tak wyglądają?

Monisia84 jak ja sie wybierałam do szpitala to moja torba też wyglądała jakbym miała tam spędzić ze 3 tyodnie:-D
Głupio mi było z nią wejść na izbę przyjęć..., ale okazało się że dziewczyny które przyszły po mnie miały jeszcze większe:-D

moja też tak wyglądała :-D do tego jeszcze musialam mieć reklamówkę bo się nie zmieściłam do torby :-D

jaśmina powiem Ci że od wczoraj myślę o Twoim maluszku i zastanawiam się jak bym postąpiła. To naprawdę trudna decyzja ale może podpytać w Olkuszu co w takim przypadku zrobić jak postąpić. Może nie ma potrzeby zmieniać szpitala na Kraków. Przede wszystkim zapytałabym lekarza który prowadzi ciążę (o ile pracuje w olkuskim szpitalu) czy tfu tfu gdyby coś było nie tak (a wiemy że będzie ok) to maluszek miałby odpowiednią opiekę i czy szpital jest wyposażony w odpowiedni sprzęt. Chyba tak bym postąpiła na dzień dzisiejszy.

Ja mam lekarkę, która nie pracuje w Szpitalu w Olkuszu.
Dlatego "zrobiłam wywiad" w Olkuszu i dowiedziałam się, że oni konsultują dzieciaczki w Krakowie, jeżeli wykryją, że coś jest nie tak. Zazwyczaj z uwagi na brak sprzętu bobas transportowany jest do Krakowa- i tego sobie nie wyobrażam :/
Dlatego dzwoniłam do mojej Pani doktor, która zdecydowanie powiedziała, że w takim przypadku zdecydowanie poleca Klinikę na Kopernika w Krakowie, gdyż mają rewelacyjny sprzęt i dzieciaczka zbadają. Mają specjalistyczne Oddziały itp.. Ponad to moja pani doktor tam pracuje :) Także z uwagi na dobro synka zdecydowałam z mężem, że będziemy rodzić w Krakowie. Przynajmniej będę cały czas z moim skarbem pod okiem specjalistów wyposażonych w dobry sprzęt.

Mimo wszystko będę tu do was zaglądać :) bo bardzo miło się rozmawia :)

Ja miałam ze sobą torbę tą co bierzemy na wakacje co prawda nie tą największą ale dużą tez a i tak mi mąż coś non stop dowoził :))

Jaśmina - szpital na Kopernika ma chyba najlepszy oddział neonatologii w małopolsce wiec mimo iż szpital paskudny polecam ci go - moja szwgierka leżała w nim od 6 m-ca bo wody jej odchodziły i 1,5 m-ca przed terminem urodziła zdrowego chłopczyka - tylko dzięki nim właśnie

Jaśmina z tego co ja wiem (bo znajoma tez miała pewne komplikacje) to w Krakowie najlepiej rodzić na Kopernika, mają najmniejszy odsetek błędów w porównaniu z innymi i do tego sprzęt i kadrę odpowiednią. Będziesz napewno spokojniejsza rodząc tam a to też ważne. Powodzenia :)
jsorbek ja jeszcze nie zrobiłam nawet listy co zabrać ze sobą, myślę że zajme się tym końcem marca ale już wiem, że będzie to duuuuuuża torba :D

A właśnie jak jest z koszulką do porodu, trzeba mieć swoja (jaką wziąć?) czy dają w szpitalu?

Ostatnia edycja:
Koniczynka ja miałam swoją koszulkę - na ramiączkach. Na sali rodzinnej gdzie rodziłam było bardzo ciepło;-)

jaśminka skoro tak to wszystko wygląda to uważam że dobrą decyzję podjęliście z mężem:tak: i trzymam Cię za słowo zaglądaj do nas koniecznie ;-)
A co do torby to mnie uspokoiłyście bo myślałam że się wygłupię ale to chyba tak musi być bo naprawdę trochę tych rzeczy trzeba zabrać same pieluszki dla maluszka i dla mamy zajmują połowę torby do tego koszule szlafrok ręczniki itd i torba pełna.

reklama
Monisia ja byłam na tyle optymistka, że zabrałam kosmetyki do makijażu:-D Potem się z dziewczynami na sali śmiałyśmy, że każda z nas ma kosmetyki ale żadna nie ma sił ani chęci się malować ;-) W niedzielę (tj 3 doba po cc) zrobiłam wyjątek i lekko sie pomalowałam. A torby miałam 3 - jedna przeznaczona na poród, druga rzeczy Krzysia a 3 na wyjście ze szpitala;-) Więc na poród szłam z jedną torbę ale i tak strasznie wielką... widywałam kobiety z małymi torbami i się zastanawiałam gdzie one to wszystko pomieściły:eek:

Dziewczyny libra chyba już urodziła... bo coś jej nie ma a była 5 dni po terminie :tak: Więc czekamy na relację:-)

Do góry