reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

o galazka przepraszam że o Tobie zapomniałam wybacz:-) jsorbek super ta Twoja "maleńka" Ptrysia gratuluję. Ciekawe jak reszta dziewczyn czy już po. Powiedzcie mi kochane co mam pakować do szpitala bo tak do końca nie wiem. I jeszcze jedno gdzie w Olkuszu można kupić biustonosz do karmienia taki duuuży najlepiej 90E lub F.

reklama
Monisia, jeśli chodzi o rzeczy które trzeba zabrać do szpitala, to na pewno podkłady-pieluszki poporodowe - 2 paczki (ja akurat miałam bella)-one będą Ci potrzebne już na sali porodowej. Poza tym majtki-ja polecam takie siateczkowe bo są przewiewne i delikatne-proponuję po jednej parze na dzień minimum. Ponadto trzeba mieć swoje pieluszki jednorazowe, bo położne zaznaczają że one nie mają i jak zabierają maluszki do kąpania też trzeba dawać swoje.
Przydadzą Ci się też pieluszki tetrowe-ze 2 sztuki. Ubranek dla dziecka nie trzeba zabierać. Swoje przywozi się jedynie te na wyjście ze szpitala.
Poza tym wiadomo-koszule nocne ze 2 szt., szlafroczek, klapki pod prysznic, papcie, możesz zabrać podkłady do przewijania dzidziusia, środki czystości-polecam mydło biały jeleń i tantum rosa do podmywania. No i oczywiście kartę przebiegu ciąży, legitymację ubezp, dowód osobisty, wynik badania grupy krwi i pozostałe wyniki badań które każe Ci zrobić lekarz.
Eldcia-to my najprawdopodobniej rodziłyśmy w tym samym czasie, tyle że ja na sali ogólnej. Ja trafiłam do szpitala o 19 godz. 22 stycznia, a urodziłam o 1 w nocy 23 stycznia:tak:.

Co do listy co zabrać to pozostałę wyniki nie są potrzebne tylko badanie krwi

I nie położne kąpią maluszki a pielęgniarki z noworodków - nie mylcie ich;-) bo jedne są naprawde fajne ( połozne ) a te noworodkowe koszmarne baby

dzięki ania to w takim razie mogę powiedzieć że chyba jestem już przygotowana na tą wielką chwilę. A co przygotować dla maluszka na wyjście ze szpitala? W co ubierałyście swoje bączki?
I powiem że moja Majcia chyba bardzo by już chciała być z nami, wierci się i pręży niesamowicie i to już wcale nie jest miłe i przyjemne. A pamiętacie jak się martwiłam czy wiercioszek przybierze na wadze? I tak jak mówiłyście przybrała prawie 1 kg(waży prawie 3 kg) czyli do porodu może być z niej mały klocuszek.

Ostatnia edycja:
Jsorbek-święte słowa-pielęgniarki z noworodków to na prawdę straszne baby :tak: (noo poza nielicznymi wyjątkami - chociaż może akurat miały wtedy wyjątkowo dobry dzień...)

Ja moją Majeczkę ubrałam na wyjście ze szpitala w body z długim rękawkiem, ciepłego pajacyka z flauszu i kombinezon ciepły na to. Na główkę ciepła czapeczka.
A do szpitala warto zabrać jeszcze rękawiczki niedrapki dla dzidziusia, ponieważ pazurki można obcinać dopiero jak dzidzia skończy 2 tygodnie i może sobie strasznie podrapać buźkę.

kenza naprawdę Ci współczuje bo wiem co przeszłaś bo sama przeżyłam dramat w tym burdelu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i też zostawiłam T 1200zł hehhehe

Monia ja mam do ciebie wielką prośbę zamiast pisać o "rzeźni" i "burdelu" może w koncu napiszesz co się stało?? Bo jak narazie wpadasz na forum rzucając obelgami i nic nie wyjaśniasz. Dziewczyny maja niedługo rodzić a ty siejesz niepotrzebny zamęt. Więc bardzo cię proszę po raz kolejny o wyjaśnienie i opis sytuacji, w której się znalazłaś.

Myślę, że pozostałe dziewczyny też chciałyby wiedzieć...

Monia ja mam do ciebie wielką prośbę zamiast pisać o "rzeźni" i "burdelu" może w koncu napiszesz co się stało?? Bo jak narazie wpadasz na forum rzucając obelgami i nic nie wyjaśniasz. Dziewczyny maja niedługo rodzić a ty siejesz niepotrzebny zamęt. Więc bardzo cię proszę po raz kolejny o wyjaśnienie i opis sytuacji, w której się znalazłaś.
podpisuje się pod tym!

Ja również prosiłabym o wyjaśnienie, zwłaszcza że mogę jeszcze zmienić szpital :-( nie wiem jak długo jeszcze bo w sumie już po terminie....

reklama
Do góry