reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła rodzenia

Dziewczyny ja chodziłam w Warszawie do szkoly na Karową. Nie wiem ile teraz kosztuje, ale mozecie sprawdzić. Mi sie podobalo, no ale to bylo 5 lat temu.

reklama
Magduska W/g tego co wyczytałam na stronie http://www.szkolarodzeniabobas.webpark.pl/ramset.htm zgoda lekarza nie jest konieczna do rozpoczęcia zajęć w Bobasie, a rozpoczęcie zajęć zalecane jest między 24 a 27 tygodniem ciąży. Chyba przedzwonię tam jutro i dowiem się dokladnie o wszystko.
Myślałam pierwotnie o Szkole Rodzenia przy NZOZ Przychodni Lekarskiej na Wzgórzu Św. Maksymiliana bo tam chodzę do lekarza i słyszałam pochlebne opinie od napotkanych w poczekali ciężarówek ale teraz już nie wiem... nowa lokalizacja Bobasa (na Zbożowej) bardzo mi odpowiada, no i program wygląda ciekawie.

ej Dziewczyny - naparwdę nie ma wśród nas osób, które świadomie wybierają drogę nie uczestniczenia w zajeciach szkoły rodzenia? hmmmmmm..... moze to ja faktycznie wyrodna matka jeste....... eeeee...........yyyyyyyyyy....

Antares, Slonko, sama najlepiej wiesz, co jest dla Was dobre... O wyrodnosci to bynajmniej nie swiadczy. Jesli tak zdecydowalas, to widac tak ma w Waszym przypadku byc.

musze sie przyznac dziewczyny,ze na poczatku ciazy byłam jak najbardziej ZA szkoła rodzenia a teraz stwierdziłam ,ze własciwie po co mi to -dam sobie rade,mam kochanego meza ,mame która jest z nami ,brata który tez nie moze sie doczekac kiedy michałek bedzie z nami i wierze w to ,ze bedzie naprawde dobrze -DAMY RADE!!!!

hehe :) a ja nie idę do szkoły rodzenia z trzech przyczyn:
- właściwie to wiem które mięśnie ćwiczyć i jak ćwiczyć ... i już zaczęłam ćwiczyć :)
- mam podstawy teoretyczne w małym paluszku (w końcu muszę to umieć na zaliczenie przedmiotu ginekologia i położnictwo)
- nie mam czasu... wszystkie szkoły rodzenia we Wrocławiu nachodzą mi zajęciami albo na studia albo na pracę z pacjentami...

także u mnie to się samo rozwiązało... :)

reklama
a ja juz za 11 dni idę na pierwsze zajęcia :) a właściwie drugie, i powiem szczerze że juz się nie mogę doczekać... :D :)

Do góry