reklama
dynia
papla maniakalna
A ja się przestraszyłam po ostatnim seansie niedzielnym "Na dobre i na złe" tam u pacjenta pojawiły się komplikacje po znieczuleniu nadoponowym czy tam zewnątrzoponowym. Teraz to juz tylko na żywca przy naturalnym albo na pełną narkozę przy cesarce sie zdecyduję
Plusem pracy w szpitalu sa szczere wypowiedzi wspolpracownikow Dowiedzialam sie, ze najczestsza komplikacja jest spadek cisnienia plynu mozgowo - rdzeniowego, zdarza sie gdy ktos cos tam schrzani przy wkluwaniu. A nastepstwem jest okropny bol glowy, ktory zaczyna sie juz wnet po wkluciu. Pani polozna nie potrafila powiedziec, jak dlugo taki bol glowy moze trwac... Ale pocieszyla, ze anestezjolodzy costam zazwyczaj z tym robia zeby mama mogla normalne funkcjonowac. Ale wieksze komplikacje zdarzaja sie podobno baaaardzo sporadycznie.
Polozna mowila tez, ze czasem kobiety sa tak otepiale z bolu ze nie sa w stanie wspolpracowac z polozna i lekarzem. I wtedy zzo jest w zasadzie jedynym wyjsciem, zeby maluch mogl sie urodzic silami natury.
Jak juz mowilam - nie nastawiam sie, zobaczymy jak bedzie
Polozna mowila tez, ze czasem kobiety sa tak otepiale z bolu ze nie sa w stanie wspolpracowac z polozna i lekarzem. I wtedy zzo jest w zasadzie jedynym wyjsciem, zeby maluch mogl sie urodzic silami natury.
Jak juz mowilam - nie nastawiam sie, zobaczymy jak bedzie
jak ja bym chciała rodzić bez nieczulenia ło matko, moja szwagierka rodziła bez mówiła że da sie wytrzymac
ale nie miała bóli z krzyza a te ponoc sa najgorsze brrrr....
czasem ponoć po zoo kobiety nie czują skurczy i to tez jest problem nie wiedzą kiedy przeć holipa
i tak źle i tak niedobrze!!
ale nie miała bóli z krzyza a te ponoc sa najgorsze brrrr....
czasem ponoć po zoo kobiety nie czują skurczy i to tez jest problem nie wiedzą kiedy przeć holipa
i tak źle i tak niedobrze!!
aneta998
Fanka BB :)
Ja juz bylam dwoch spotkaniach ze szkoly rodzenia i jestem zadowolona.
odbywaja sie 2 razy w tyg,jest czesc praktyczna (w programie nauka oddychania,techniki relaksacyjne
ktore moga sie przydac miedzy skurczami,zestaw cwiczen yogi dla ciezarnych)
z teorii najbardziej zainteresowana jestem spotkaniem z anestezjologiem,pediatrą,ginekologiem
Bedzie o porodzie prawidłowym ,mozliwych komplikacjach,obserwacji noworodka w pierwszych dniach zycia
pierwsza kapiel.
odbywaja sie 2 razy w tyg,jest czesc praktyczna (w programie nauka oddychania,techniki relaksacyjne
ktore moga sie przydac miedzy skurczami,zestaw cwiczen yogi dla ciezarnych)
z teorii najbardziej zainteresowana jestem spotkaniem z anestezjologiem,pediatrą,ginekologiem
Bedzie o porodzie prawidłowym ,mozliwych komplikacjach,obserwacji noworodka w pierwszych dniach zycia
pierwsza kapiel.
Kachna321bum
Fanka BB :)
Do mnie ma dzisiaj położna dzwonić, czy startujemy jutro, czy za tydzień. Ale babeczka jest super. Gadatliwa, uśmiechnięta i baaardzo przejęta tym jak będzie super I zaraża tym swoim entuzjazmem, więc już się nie mogę doczekać :laugh: :laugh: :laugh:
reklama