reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szkoła rodzenia

Ja też jestem z małej miejscowości i nie ma u nas szkoły. Najbliższa oddalona o 60 km i tam właśnie dojeżdżaliśmy raz w tygodniu. Było warto!

reklama
Właśnie dzisiaj była u mnie znajoma, rodziła w zeszłym roku. Nie uczestniczyła w szkole rodzenia, zdała się na instynkt. No i też tak można, poradziła sobie, choć mówiła, że o porodzie jakoś wcale nie myślała. Mówila sobie ze jakos to będzie... ;-)

Ja chodziłam w wawie do refundowanej i było fajnie . Nam jak nam ale facetom myślę że to się przydaje .
Instynkt to nie wszystko takie moje zdanie :tak: Troszkę wiedzy nie zaszkodzi .
Ja miałam zajęcia tez z P. Zawitkowskim , a dla mnie to magik o dzieci i chyba te zajęcia najwiecej mi dały:tak: Oddychanie mi sie nie przydało , bo miałam CC:-D

A ile płaciłyście- tak z ciekawości, i ile trwały zajęcia?
A może się któraś wypowie ktora nie chodziła a już urodziła, albo nie ma zamiaru się zapisywać?

A ile płaciłyście- tak z ciekawości, i ile trwały zajęcia?
A może się któraś wypowie ktora nie chodziła a już urodziła, albo nie ma zamiaru się zapisywać?

Dużo znam dziewczyn co nie były .. i tak szczerze jak mają się wypowiedziec skoro nie były i nie wiedza jak jest ? Wiadomo z dzieckiem bez szkoły sobie tez poradzisz :tak: a tak wogóle to jest gdzies szkoła w necie tam się folmy ogląda poszukaj sobie , gdzies tu kiedys zamieszczał ktoś linki

Super, dzięki, w niecie też poszukam, przyda się. Jak znajdę to wkleję linki. A swoją drogą 280 zeta za 8 spotkań po 2 godz to znów tak dużo. Jak buszowałam po necie to znalazłam za ok.400 zł za 2 spotkania (sobota, niedziela), a le nie wiem za ile godz w sumie...

dziewczyny,
popytajcie w waszych szpitalach czy mają takie przyszpitalne szkoły rodzenia - one zazwyczaj są bezpłatne albo pobierana jest mała opłata. Moja koleżanka chodziła do takiej przyszpitalnej i deklarowała, że w danym szpitalu rodzić będzie też. Ja nawet nie wiem na jakiej zasadzie te moje zajęcia są bezpłatne ( może urząd miasta je finansuje? ) ale wiem, że są 2-3 grupy po 25 mam i tatków zazwyczaj:tak:

Hej

Ja też uczestniczyłam do szkoły rodzenia razem z mężem. Płaciliśmy za te zajęcia i nie żałuje tej kasy. Zajęcia i ćwiczenia okazały się świetne. Położna która porwadzi szkołę jest super zorganizowana i potrafi odpowiedzieć na każde pytanie, a jak czegoś nie wie to prosi o czas i wtedy się dowiaduje co i jak i odpowiada.
Najbardziej chwalę sobie naukę zajmowania się noworodkiem. Bez tych ćwiczeń nie wiem czy umielibyśmy pierwszy raz wykąpać córkę tak jak należy. :-D

reklama
Do góry