reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szkoła rodzenia

reklama
Kira jak nie zapomnę to zapytam ale chyba nie można z tego co pamiętam. Chyba zupki na mleku modyfikowanym tylko, ale zapytam :)

:) no wiesz Misiu, to nie jesttakie zwyczajne mleko :) polozna w szkole rodzenia zaznaczala ze gdy wyciagamy nasze mleko z lodowki i jest bardzo zimne i juz musimy je podgrzac to nie wolno doprowadzic go do gotowania. najlepiej poczekac az samo dojdzie do temp.pokojowej.

Podejrzewam, ze z tym gotowaniem to dlatego, ze podczas wrzenia traci sie wiele roznych waznych rzeczy (np. witaminek, czy przeciwcial)....
Tez mi sie w sumie wydawalo, ze nie mozna, bo sie to calkiem wyjalowi i takie nic zostaje... ale zapytam jeszcze polozna...

:) u mnie w szkole rodzenia mowili ze najlepsza temp jedzonka dla dzidzi to tka prosto z piersi ;)
ale jeśli chcemy podac odciągnięte mleczko to temp. pokojowa, tak jak stoi.

Moja kumpela pracuje na oddziale dzieciecym w szpitalu
i mówiła ze podgrzewaja odciagniete mleko
ale przy gotowaniu to tak jak kira pisze traci wartosci odzywcze

Hej laseczki :) Dietki jeszcze nie mam ale mam za to coś innego :). Lista pytań które zadają na izbie przyjęć. Jak któraś ciekawa to mogę napisać. Bo nie chcę bez powodu zaśmiecać :).

reklama
Do góry