reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

To nie jest mleko tylko preparat mlekozastępczy. Przed jego opracowaniem ludzkość nie wymarła z głodu.
Niezaszczepienie dziecka również może skutkować jego zgonem.
Do szczepień też nikt nie zmusza.
Nikt nie zmusza? Dobre sobie 😅 Może nie z pistoletem przy głowie, ale naciski są straszne, w pracy, wśród lekarzy itd
Tak, chodziło mi o mleko. Nie znam noworodka, który bez mleka (jakiegokolwiek) przeżył. Jestem jak najbardziej pro kp, karmię 2,5 latkę. Ale czasem nie ma się pokarmu/pomocy/ochoty i trzeba to mleko zastąpić innym.

reklama
To nie jest mleko tylko preparat mlekozastępczy. Przed jego opracowaniem ludzkość nie wymarła z głodu.
Niezaszczepienie dziecka również może skutkować jego zgonem.
Do szczepień też nikt nie zmusza.
Ale zaszczepienie go też może skutkować jego zgonem. Więc na dwoje babka wróżyła.
Chyba inaczej byś pisała gdybyś musiała karmić mlekiem modyfikowanym. Nie podałabyś wtedy tak idiotycznego porównania.

Ale zaszczepienie go też może skutkować jego zgonem. Więc na dwoje babka wróżyła.
Chyba inaczej byś pisała gdybyś musiała karmić mlekiem modyfikowanym. Nie podałabyś wtedy tak idiotycznego porównania.
Dlaczego miałaby pisać inaczej? Takie są fakty. Ona nic złego nie pisze, to Ty to bierzesz do siebie. Jeśli chodzi o prawdopodobieństwo zgonu po szczepieniu to jest ono kilkaset razy niższe niż prawdopodobieństwo zgonu przy Covid. Niezupełnie babka na dwoje wróżyła ;)

Dlaczego miałaby pisać inaczej? Takie są fakty. Ona nic złego nie pisze, to Ty to bierzesz do siebie. Jeśli chodzi o prawdopodobieństwo zgonu po szczepieniu to jest ono kilkaset razy niższe niż prawdopodobieństwo zgonu przy Covid. Niezupełnie babka na dwoje wróżyła ;)
Ale dlaczego Ty non stop wciskasz się ze swoimi komentarzami? Już życzyłysmy sobie miłego dnia i na tym poprzestańmy.

No niezupełnie „na dwoje babka wróżyła”. To dopiero jest idiotyczne sformułowanie w tym kontekście.

Co to znaczy „musieć karmić mlekiem modyfikowanym”? To do karmienia formułą też zmuszają?

No niezupełnie „na dwoje babka wróżyła”. To dopiero jest idiotyczne sformułowanie w tym kontekście.

Co to znaczy „musieć karmić mlekiem modyfikowanym”? To do karmienia formułą też zmuszają?
Żeby dziecko przeżyło to musisz je karmić. Jeżeli nie ma innej możliwości to zostaje mm. Nie wiem czy tak ciężko to zrozumieć?

Żeby dziecko przeżyło to musisz je karmić. Jeżeli nie ma innej możliwości to zostaje mm. Nie wiem czy tak ciężko to zrozumieć?
Nie. Ciężko mi zrozumieć, że wyolbrzymiasz zagrożenia związane że szczepieniami (które są w rzeczywistości marginalne) a minimalizujesz ryzyko związane że sztucznym żywieniem dziecka. Jestem przekonana, że więcej niemowląt zmarło z powodu martwicy jelit po karmieniu formułą niż z powodu podania szczepienia czy leków.

Jest wiele możliwości karmienia poza mieszanką. I mm jest tylko przykładem (nie wiem dlaczego uczepiłaś się akurat tego a nie kosmetyków).

Nie. Ciężko mi zrozumieć, że wyolbrzymiasz zagrożenia związane że szczepieniami (które są w rzeczywistości marginalne) a minimalizujesz ryzyko związane że sztucznym żywieniem dziecka. Jestem przekonana, że więcej niemowląt zmarło z powodu martwicy jelit po karmieniu formułą niż z powodu podania szczepienia czy leków.

Jest wiele możliwości karmienia poza mieszanką. I mm jest tylko przykładem (nie wiem dlaczego uczepiłaś się akurat tego a nie kosmetyków).
Sama podałaś ten przykład.
Dla mnie zagrożenie związane ze szczepieniem nie jest marginalne. To jest tylko Twoje zdanie. Tak samo jak nie znasz danych dotyczących zgonów po zastosowaniu mm. Martwicze zapalenie jelit spowodowane jest wieloma innymi czynnikami a nie akurat spożywaniem mm.
Czy Ty myślisz,że karmienie mm to jest tylko decyzja samej matki? No nie. I kończę już ten temat bo zupełnie nie dotyczy wątku.

Ostatnia edycja:
reklama
Sama podałaś ten przykład.
Dla mnie zagrożenie związane ze szczepieniem nie jest marginalne. To jest tylko Twoje zdanie. Tak samo jak nie znasz danych dotyczących zgonów po zastosowaniu mm.
Podałam również kilka innych.
Nie jest to tylko moje zdanie. To jest powszechny stan wiedzy. „Moje zdanie” podziela zatem świat nauki i medycyny.
Nie znam tych danych, bo nie zastanawiałam się nad podaniem mieszanki. A Ty znasz? Czy zdecydowałaś się na podanie preparatu dziecku nie sprawdzając jego bezpieczeństwa?

Do góry