reklama
TuAga
Fanka BB :)
SzkodaNie mam zamiaru nawet.
TuAga
Ale już wytłumaczyć czemu to dla Ciebie dwa różne światy nie umiesz Jakbyś się głębiej zastanowiła to mogłabyś dojść do wniosku, że Twój lęk jest iracjonalny. Dlatego tak się przed tym broniszNie mam zamiaru nawet. Nie będę polemizować na temat zasadności podawania mm a podawania szczepionki. Dla mnie to dwa różne światy.
Ostatnia edycja:
jasani
Ale po chwili ciągniesz ten temat? Nie mam zamiaru podejmować już dyskusji. Ani Ty nie przekonasz mnie ani ja Ciebie. Ja nie mam zamiaru zbawiać świata.Ale już wytłumaczyć czemu to dla Ciebie dwa różne światy wytłumaczyć nie umiesz Jakbyś się głębiej zastanowiła to mogłabyś dojść do wniosku, że Twój lęk jest iracjonalny. Dlatego tak się przed tym bronisz
TuAga
Ale po chwili ciągniesz ten temat? Nie mam zamiaru podejmować już dyskusji. Ani Ty nie przekonasz mnie ani ja Ciebie. Ja nie mam zamiaru zbawiać świata.
To Twój wybór, ale osoba, która rzeczywiście rozumie czemu podejmuje jakąś decyzję zawsze jest w stanie ją logicznie uargumentować. Przeciwnicy szczepień na Covid zazwyczaj tak się wycofują kiedy tych argumentów im brak Trudno Fajnego dnia
jasani
To jest całe szczęście tylko Twoje zdanie. Wzajemnie.To Twój wybór, ale osoba, która rzeczywiście rozumie czemu podejmuje jakąś decyzję zawsze jest w stanie ją logicznie uargumentować. Przeciwnicy szczepień na Covid zazwyczaj tak się wycofują kiedy tych argumentów im brak Trudno Fajnego dnia
Bez mleka noworodek po prostu nie przeżyje.
Sumplemety, kosmetyki, sztuczne piersi, papierosy itd. to już każdego wybór. Nikt nie zmusza, nie naciska. U mnie 3 ciążę bez żadnych suplementów, jakoś do mnie nie przemawiają.
Sumplemety, kosmetyki, sztuczne piersi, papierosy itd. to już każdego wybór. Nikt nie zmusza, nie naciska. U mnie 3 ciążę bez żadnych suplementów, jakoś do mnie nie przemawiają.
B
BBP
Gość
To nie jest mleko tylko preparat mlekozastępczy. Przed jego opracowaniem ludzkość nie wymarła z głodu.Bez mleka noworodek po prostu nie przeżyje.
Niezaszczepienie dziecka również może skutkować jego zgonem.
Do szczepień też nikt nie zmusza.
reklama
olka11135
Nasze mózgu są skonstruowane tak, żeby nie doceniać odległego zagrożenia (jak np. rak płuc przy paleniu) i przeceniać prawdopodobieństwo niepowodzenia (np. mój samolot spadnie). Mimo tego, że logika i statystka mówią zupełnie coś innego. Więc dla wielu ludzi kalkulacja zysków i strat wygląda tak, że: może się zarażę, ale wolę wierzyć że się nie zarażę, a jak będę się szczepić to w momencie szczepienia albo umrę albo nie
Natomiast mnie samą takie dyskusje śmieszą w kontekście, że jednak wielu anty ma dzieci szczepione na chociażby gruźlicę - gdzie ta szczepionka od lat jest stosowana tylko w bloku wschodnim. Ma duże nopy (również śmiertelne) i nikt jakoś się tu nie rzuca, że taki syf podajemy dziecku w pierwszej dobie
O badaniu sobie przeciwciał na choroby z dzieciństwa (poza różyczką bo to obowiązkowe w ciąży) też jakoś nie słyszałam
Natomiast mnie samą takie dyskusje śmieszą w kontekście, że jednak wielu anty ma dzieci szczepione na chociażby gruźlicę - gdzie ta szczepionka od lat jest stosowana tylko w bloku wschodnim. Ma duże nopy (również śmiertelne) i nikt jakoś się tu nie rzuca, że taki syf podajemy dziecku w pierwszej dobie
O badaniu sobie przeciwciał na choroby z dzieciństwa (poza różyczką bo to obowiązkowe w ciąży) też jakoś nie słyszałam