powiem ci, że nie wiem. Są różne informacje. Jesteś uważna, dlatego uważam, że możesz odpuscic strach i cieszyć się życiem. Nie na wszystko mamy wplywDziękuję Kochana, z pediatrą i tak byłabym w kontakcie ale crp i morfologie będę robić. Myślisz że po jakim czasie od przechorowania można odetchnąć jeśli żadne komplikacje się nie pojawią?
reklama
Marynia88
Moderator
To nie jest też tak że mam fobie i teraz moje życie jest teraz pełne strachu i pozbawione radości. Żyjemy w miarę normalnie tylko w izolacji i staramy się nie zwariować a momentami nie zagryźć - narazie jakoś się udaje. Poprostu będę bardziej niż zwykle uważna i będę częściej sprawdzać czy z brzdącami wszystko ok.powiem ci, że nie wiem. Są różne informacje. Jesteś uważna, dlatego uważam, że możesz odpuscic strach i cieszyć się życiem. Nie na wszystko mamy wplyw
Dziękuję za mądre rady i ciepłe słowa. Jeszcze raz zdrowia dla Was.
Jivka
Moderator
Czy są tu Mamusie,które zaszczepiły swoje dzieci? Chodzi mi o grupę wiekową od 5 lat
Tak, moja 9latka jest już po 2 dawkach
arona
Fanka BB :)
Se Wloszech informacje o drugim zmarlym na covid dziecku w tym tygodniu.
Najpierw chlopiec 10 lat , zapisany na szczepienie nie zdaza, jednego dnia pozytywny test drugiego, noca goraczka , ktorej nie udaje sie zbic , dziecko umiera. Bez chorob wspolistniejacych.
Dzis 2 latka Z Ostra niewydolnoscia oddechowa przez covid.
Moze to i zdaza sie Raz na iles przypadkow ale jak sie zdazy to chyba nie jest zadnym pocieszeniem
Najpierw chlopiec 10 lat , zapisany na szczepienie nie zdaza, jednego dnia pozytywny test drugiego, noca goraczka , ktorej nie udaje sie zbic , dziecko umiera. Bez chorob wspolistniejacych.
Dzis 2 latka Z Ostra niewydolnoscia oddechowa przez covid.
Moze to i zdaza sie Raz na iles przypadkow ale jak sie zdazy to chyba nie jest zadnym pocieszeniem
arona
W tydzien?W Polsce zmarło więcej niż 2
Podobno tu jest 10 POD respiratorem.
arona
U Nas tego nie podaja w kazdym raporcie ale czasem mowia, o tym, ze przy omikronie ogromnie skonczyla ilosc hospitalizowanych dzieci, czasem mowia ile w jakim szpitalu. Czesto jest relacja typu : spadek zakazen czy hospitalizacji tej i tej kategori wiekowej , czy tez wzrost.U nas aż tak szczegółowych danych nie ma.
Przy duzym wyszczepieniu doroslych wyszlo wieksze zagrozenia dzieci.
Hanaśmietana
Gdzie?W Polsce zmarło więcej niż 2
reklama
@Hanaśmietana w zeszłym roku zmarły niestety również dzieci
To co jest niepokojące, to że coraz więcej dzieci choruje i przebieg jest różny Czasami bardzo dynamiczny, sądząc z opisów rodziców. Podstępny syf z tego covidu.
Koronawirus coraz częściej dopada dzieci. Dr Stopyra: przyjmujemy dzieci od urodzenia
- Chorują głównie dzieci - i to głównie poniżej pierwszego roku życia - powiedziała Lidia Stopyra, szefowa oddziału chorób infekcyjnych i pediatrii w szpitalu specjalistycznym im. Stefana Żeromskiego w Krakowie.
www.rynekzdrowia.pl