reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

Ja dziś byłam na szczepieniu. Romek nawet nie zapłakał - po prostu niesamowite!
A powiedzcie, czy szczepicie dziecko na pneumokoki? Bo ja się chyba zdecyduję jak Romek skończy 6 m-cy, bo wtedy o jedną dawkę będzie mniej. A dość istotne to jest zważywszy, że koszt jednej dawki kosztuje 280 zł!

reklama
Ja pytałam naszą pediatre o pneumokoki i powiedziała, że ważne jest to czy dziecko będzie chodziło do żłobka czy będzie w domu. Mój Filip będzie ze mną w domu więc nie ma takiej potrzeby, warto będzie zaszczepić jak pójdzie do przedszkola a i koszt będzie mniejszy bo ok. 60 zł

My też dzisiaj byliśmy na szczepieniu i Igor był bardzo grzeczny , prawie nie płakał :-) Szczepimy go PENTAXIM oraz na pneumokoki ale to niestety aż dwa ukłucia igły w nóżki:-(

My dzis tez sie szczepilysmy... Eh... Jak ja tego nienawidze. :wściekła/y: Mam takie paskudne wyrzuty sumienia. :-( Najchetniej to sama bym sie nastawila zamiast Mojej Zuzanki. :-(

Ja pytałam naszą pediatre o pneumokoki i powiedziała, że ważne jest to czy dziecko będzie chodziło do żłobka czy będzie w domu. Mój Filip będzie ze mną w domu więc nie ma takiej potrzeby, warto będzie zaszczepić jak pójdzie do przedszkola a i koszt będzie mniejszy bo ok. 60 zł

A czemu mniejszy? Tylko 60 zł?

Marrtruda, niewiem dlaczego tylko 60 zł teraz koszt to 300 zł, tak powiedziała lekarz, być może jak większe dziecko to inna szczepionka a może w naszej przychodni takie ceny. Chociaż tanio to tu nie jest za szczepionkę 6w1 płaciliśmy 220 zł

reklama
Macius w srode zostal zaszczepiony i byl tak dzielny, ze nawet nie jeknal:szok: !!! A ja sie spodziewalam wielkiego zalenia:-) A moj kochasny syneczek byl po prostu tak pochloniety obserwowaniem otoczenia, ze tylko lekko sie spial gdy go pani ukula i potem zero reakcji!!! Szok!!! Moj dzielny chopak!!!​

Do góry