reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia

Podobno jestr taka maść -emla czy jakoś tak, że smaruje się dziecku nóżkę i łagodzi ból związany z wkłuciem. Teraz nam o tym pielęgniarka powiedziała i na następne szczepienie kupię. ;-)

reklama
Margolis czy ja dobrze zrozumiałam, tą maścią smaruje sie przed ukłuciem?:confused: Czyli to takie "znieczulenie" by było?

Dziewczyny, mam do was pytanko, w związku z ostatnimi zachorowaniami na sepsę, myśle czy nie zaszczepić Leonka przeciwko tej chorobie, tzn na Pneumokoki, co wy na to? jakie jest wasze zdanie na ten temat??

Miśka dla mnie szczepionki na pneumokoki sa po prostu za drogie, nie stac mnie na taki koszt.:no: :-( Gdybym miała mozliwości finansowe na pewno bym sie zdecydowała, tym bardziej, że przewidujemy w przyszłości posłać mała do przedszkola, więc bedzie bardziej narażona na zachorowania.

Renee, szczepiona droga, to prawda, ale my chyba zaciśniemy pasa, czegos tam sobie odmowimy,trudno się mówi, tak sobie myśle, bede jeszcze rozmawiała z lekarzem na ten temat, ja napewno będe czesto latała samolotem, więc mały będzie narazony na rozne zarazki, potem też pewnie przedszkole?!

Misia my szczepimy - mamy specjalną kopertę na szczepienia Anieli. Pierwsze dwa zasponsorowało nam państwo bo na to odłozyłam becikowe a teraz po prostu odkładam do koperty.

reklama
MJU cieszę się ze ktoś juz szczepił ;-) my tez mamy zamiar tak zrobić, z becikowego albo nie ;-) no dobra, ale mam pyatnko do ciebie, czy tą szczepionke łączyliście z normalna? bo niby tak mozna?!

Do góry