reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

reklama
Synowi pobierali z nosa, nawet nie zauważył w którym momencie a miał wtedy 1,5 roku. Mi też, to było tylko uczucie jakby coś wleciało do nosa i załaskotalo. Także ewidentnie wina osoby pobierającej wymaz
Mi powiedziano,że nie robią już z gardła tylko z nosa. Dla mnie pierwszy i ostatni raz. Nigdy więcej z nosa u tak małego dziecka.

Póki co swoich dzieci nie szczepię p-ko covid. Nie mówię nie, bo może za jakiś czas zmienię zdanie. Sama rok temu przechorowałam (dzieci najprawdopodobniej też) i dopiero niedawno się zaszczepiłam. Musiałam przeanalizować sobie wszystko. Standardowe szczepienia dzieci mają i nigdy nie byłam przeciwko nim (ale zawsze z tyłu głowy miałam lęk czy nie wystąpi nop). Tu miałam wątpliwości i dlatego też sama od razu nie biegłam się szczepić.
Znam osoby które jak ja lekko przeszły covid a i takie które leżały pod resporatorem z tego powodu. Rozumiem osoby które nie mają zaufania do szczepionki która jest nowością na rynku szczepień, sama potrzebowałam czasu. P-ko grypie nigdy się nie szczepiłam, ale tu widząc jakie spustoszenie zasiał covid u znajomych uznałam, że zaszczepię się. Czy to dobry krok, mam nadzieję że tak, choć to zweryfikuje czas.

Synowi pobierali z nosa, nawet nie zauważył w którym momencie a miał wtedy 1,5 roku. Mi też, to było tylko uczucie jakby coś wleciało do nosa i załaskotalo. Także ewidentnie wina osoby pobierającej wymaz
Dla mnie samo pobieranie tutaj to porażka. Patyczek powinno się wsadzić co najmniej na 5-10 sekund i porządnie pobrać wymaz a nie na sekundę i to jeszcze siła.
I nie ma tutaj porównania bo dziecko 1,5 roczne nie jest jeszcze na tyle kumate i nie ma tyle siły.

Szanowni Państwo,
Akademia Leona Koźmińskiego prowadzi badanie na temat opinii rodziców i przyszłych rodziców, mających wątpliwości, czy szczepić swoje dzieci lub którzy nie chcą ich szczepić. Gdyby miał/a Pan/i czas i ochotę na anonimową rozmowę na ten temat, będziemy wdzięczne za wypełnienie formularza: x.alk.edu.pl/szczepionki
W formularzu wystarczy podać jedynie inicjały. Adres e-mail lub telefon kontaktowy jest potrzebny w celu umówienia dogodnego dla Państwa terminu wywiadu.
Ukłony, Zespół

Mam w suwaczkach obie :)
Starsza ma prawie 14 i ją zaszczepiłam, drugą dawkę ma w lutym a młodsza ma 11 i niestety jeszcze nie podlega szczepieniom na Covid w UK. Ale wiem że coś już planują, więc jak tylko coś będzie to na bank zaszczepię. Tak - mieszkamy w UK.

Mi się suwaczki źle wyświetlają i nie widzę podpisów. Mogę się jedynie domyślać co jest zapisane pod nimi.
To dość późno druga dawka. W PL druga dawka jest po 21 dniach. Rozumiem, że też Pfizerem szczepiona?

reklama
W UK dzieci 12-15 lat mają drugą dawkę po 12 tygodniach - tylko Pfizerem dzieci są szczepione.
U dorosłych ta przerwa jest mniejsza, ale to też zależy jak Ci się uda umówić bo kolejki są straszne - ogrom ludzi się szczepi.

Do góry