reklama
iwon(k:)a
Wrześniowe mamy'06
Ryba pisala wczesniej, ze mozna dziecko zaszczepic dopiero jak pojdzie do przedszkola. czy ktoras z Was slyszala podobna opinie? jeszcze wczesniej czytalam, ze jesli sie zaszczepi po 6 miesiacu, do potem bedzie jedna dawka mniej. Dziewczyny, jesli macie jakies najswiezsze info od waszych lekarzy na temat pneumokokow, to podzielcie sie prosze :-):-):-)
Miśka T
Wrześniowe mamy'06
Iwonka, jest taka strona na necie(nie pamietam adresu, ale jak w google wpiszesz"pneumokoki" to ona wyskoczy chyba jako pierwsza), tam wszystko pisza o pneumokokach, ja wyczytałam, ze jesli dziecko skonczy 4mc, to potem sa 3 dawki,1+ 2 po 6tyg. i następna dopiero gdy dziecko ma 12 mcy.
Misiu tak jak napisała Edi w jedną nóżkę Aniela dosteła Infanrix (czy jakos tak) a w drugą ta na pneumokoki (precośtam...)
I jest tak, że później tych szczepień jest mniej na pneumokoki - jak się później zaszczepi, bo nam to lekarz mówił przy pierwszym szczepieniu ale ja spanikowałam i zaszczepiłam od razu...
I jest tak, że później tych szczepień jest mniej na pneumokoki - jak się później zaszczepi, bo nam to lekarz mówił przy pierwszym szczepieniu ale ja spanikowałam i zaszczepiłam od razu...
Margolis
Wrześniowe mamy'06
Megi a Ty sie orientujesz ile ta maść kosztuje?
Renee! 18zł i starcza na dwa szczepienia. Są do tego takie plastry którymi się okleja miejsce na nóżce , smaruje maścią na godzinę prze szczepieniem i działa przez godzinę. Spróbujemy po 2 marca jak pójdziemy na szczepienie.
Ile kosztuje jedna dawka szczepionki na pneumokoki? 250zł??
Margolis u nas 300.
Dziewczyny mam pytanie, do tych których dzieci były szczepione już 3 razy, bo moja Anielka 2 szczepienie miała odroczone ze względu na to napiecie mięśniowe.
Pierwsze szczepienie miała 6w1, za które zapłaciłam 170, dzis dostała 5w1 za kt.óre zapłaciłam 120, a teraz pielęgniarka wpisała mi, ze szczepienie 8 marca i, że mam przyniesc 105 zł + 300 pneumokoki... no i ja nie wiem to co dalsze to szczepienie to taniej czy teraz to w ogóle będzie jakas inna szczepionka Ja się bardzo cieszę, że mniej zapłacę tylko zastanawiam się czemu
Dziewczyny mam pytanie, do tych których dzieci były szczepione już 3 razy, bo moja Anielka 2 szczepienie miała odroczone ze względu na to napiecie mięśniowe.
Pierwsze szczepienie miała 6w1, za które zapłaciłam 170, dzis dostała 5w1 za kt.óre zapłaciłam 120, a teraz pielęgniarka wpisała mi, ze szczepienie 8 marca i, że mam przyniesc 105 zł + 300 pneumokoki... no i ja nie wiem to co dalsze to szczepienie to taniej czy teraz to w ogóle będzie jakas inna szczepionka Ja się bardzo cieszę, że mniej zapłacę tylko zastanawiam się czemu
reklama