reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szczepienia

Pneumokoki podaje się w jedną nóżkę a drugą szczepionkę w drugą:-)
A ta maść z tego co slyszałam jest mocno przereklamowana....
dziecko tak samo płacze z maścią jak i bez...:eek:

reklama
Ryba pisala wczesniej, ze mozna dziecko zaszczepic dopiero jak pojdzie do przedszkola. czy ktoras z Was slyszala podobna opinie? jeszcze wczesniej czytalam, ze jesli sie zaszczepi po 6 miesiacu, do potem bedzie jedna dawka mniej. Dziewczyny, jesli macie jakies najswiezsze info od waszych lekarzy na temat pneumokokow, to podzielcie sie prosze :-):-):-)

Iwonka, jest taka strona na necie(nie pamietam adresu, ale jak w google wpiszesz"pneumokoki" to ona wyskoczy chyba jako pierwsza), tam wszystko pisza o pneumokokach, ja wyczytałam, ze jesli dziecko skonczy 4mc, to potem sa 3 dawki,1+ 2 po 6tyg. i następna dopiero gdy dziecko ma 12 mcy.

Misiu tak jak napisała Edi w jedną nóżkę Aniela dosteła Infanrix (czy jakos tak) a w drugą ta na pneumokoki (precośtam...)
I jest tak, że później tych szczepień jest mniej na pneumokoki - jak się później zaszczepi, bo nam to lekarz mówił przy pierwszym szczepieniu ale ja spanikowałam i zaszczepiłam od razu...

MJU, dzięki, ja ide z małym na szczepienie 31stycznia, pogadam wtedy z lekarzem dokaldniej, i zaczniemy szczepienia po tej ostatniej szczepionce, tak to sobie własnie wysmyślilam ;-)

Megi a Ty sie orientujesz ile ta maść kosztuje?:confused:

Renee! 18zł i starcza na dwa szczepienia. Są do tego takie plastry którymi się okleja miejsce na nóżce , smaruje maścią na godzinę prze szczepieniem i działa przez godzinę. Spróbujemy po 2 marca jak pójdziemy na szczepienie.

Ile kosztuje jedna dawka szczepionki na pneumokoki? 250zł??

Margolis u nas 300.

Dziewczyny mam pytanie, do tych których dzieci były szczepione już 3 razy, bo moja Anielka 2 szczepienie miała odroczone ze względu na to napiecie mięśniowe.
Pierwsze szczepienie miała 6w1, za które zapłaciłam 170, dzis dostała 5w1 za kt.óre zapłaciłam 120, a teraz pielęgniarka wpisała mi, ze szczepienie 8 marca i, że mam przyniesc 105 zł + 300 pneumokoki... no i ja nie wiem to co dalsze to szczepienie to taniej czy teraz to w ogóle będzie jakas inna szczepionka:confused: Ja się bardzo cieszę, że mniej zapłacę tylko zastanawiam się czemu:confused:

Mju nie mam pojęcia czemu u Ciebie tak dziwnie z tymi kwotami:eek: :no: , moja Ala była szczepiona juz 3 razy i ja za każdym razem kupowałam Infanrix, za który płaciłam 130 zł.

MJU ja tez nie mam pojecia dlaczego tak ci liczą, ja placiłam za Infanrix 110zł, ale ta kwota jest bardzo zróznicowana w zalezności od miasta.

reklama
Mju, mój Filip był szczepiony dwa razy ale za pierwszą szczepionkę (Infanrix) 6w1 płaciłam 220 zł za drugą 5w1 120 zł i lekarka powiedziała, że trzecia też będzie kosztowała 120 zł a następna już za darmo.

Do góry