reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

reklama
Ja zakupiłam dla Neli szczepionkę o nazwie "Pantaxim", koszt to 110 zł a chroni przed: tężecem, błonicą, krztuścem, polio, ACT-HIB. Idziemy w piątek sie szczepić.

Kobietki ile czasu po szczepieniu może być temperatura? Bo dzisiaj rano Adek znowu miał prawie 39 stopni :baffled: znowu dałam mu czopek...mało je :-( Patryk też w niewiele lepszej kondycji...a może to nie po szczepeiniu tylko się rozchorowały i powinnam iśc do przychodni?...niestety u mnie to wyprawa zwykle planowana kilka dobrych dni ;)

Różnie to bywa ale raczej stan podgorączkowy albo gorączka powinny zniknąć do 4-5 dni ale nie jestem wyrocznią lekarską ;-):-) lepiej popytaj lekarza , możesz chyba zadzwonić ?

Aga Mazury a nie możesz zamówić wizyty domowej? takiej wiesz państwowej.Moja lekarka w pewnych sytuacjach chodzi do dzieciaczków.Albo zadzwoń jak radzi Asia:-)

Moja Zuzia miala dzis kolejne szczepionko - w obie raczki. :baffled: Poplakala sie,a w glosie miala taki zal,ze znowu Ja obudzono w ten sposob. :-( Az mi sie plakac zachcialo... Moja Mala Kruszynka. :-(

My w srode bylismy znowu na szczepieniu.Ale tym razem bylo 1 klucie w nozke(ostatnio byly 2 w nozke). Wykupujemy szczepionke 5w1 Pentaxim za 110zl. Macius ja bardzo dobrze znosi i nie goraczkuje. Wieczorkiem mial jedynie 37.1st ale to rownie dobrze mogl miec od katarku.Tym razem nie zanosil sie tak dlugo placzem jak ostatnio(pewnie dlatego ze 1 uklucie bylo).Plakal, ale udalo mi sie go szybko uspokoic.A mam wrazenie, ze plakal glownie dlatego, ze na pocieszenie nie dostal od razu cycusia tylko musial chwilke poczekac, az go ubralam:tak: Ufff, ulzylo mi, bo balam sie, ze jego reakcja bedzie tak starszna jak ostatnio:szok:
Biedne dzieciaczki:-( Ale to wszystko dla ich zdrowka!:tak:

My teżwczoraj zaszczepilismy Nelę Pentaximem i zniosła to bardzo dzielnie. Przy badanku to sieusmeichała i gaworzyła a przy samym ukłuciu troszkę popłakała ale szybko sie uspokoiła. Nie było żadnych negatywnych reackji na szczepienie :) Dzielna dziewuszka :)

reklama
Oliwka byla dzisiaj szczepiona po raz drugi juz, wzielismy znow szczepionke 6w1. Mała tak samo jak ostatnim razem strasznie plakala ale tylko troche bo wsadzilam jej do buzi butle i zaraz byl spokoj. Wypila butelke do konca i sie usmiechala. Teraz juz wiem ze za kazdym razem musze miec dla niej cos do jedzenia ;-) :-D Tylko żarełko ja uspokaja :laugh2:

Do góry