reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
Cześć mamuśki :biggrin2:
Przede wszystkim gratuluję wszystkim świadomym płci mamom :tak::happy2::biggrin2:
My też już wiemy, co będziemy mieli:-p
W poniedziałek byliśmy u lekarza, który dopatrzył się dwóch siusiaczków :biggrin2::happy2::cool2:
Wszyscy obstawiali parkę ( bo to tak fajnie mając bliźniaki ) a tu niespodzianka w postaci chłopaków. Chociaż powiem Wam szczerze, że ja dalej czuję jedną dziewczynke:-p
Mieliśmy zrobione normalne usg 2D na którym lekarz mierzył akcję serduszek, ilu jamowe jest serduszko każdego z bobasów, obwody główek, brzuszków, kości strzałkowych, ważył ( Kubuś waży 456g a Mateuszek 433g ), sprawdzał lokalizację łożysk, czy ilość wód płodowych jest prawidłowa, czy z pępowinami wszystko ok - i pragnę donieść, że wszystko jest w najlepszym porządeczku :biggrin2::tak::happy2:
Chciałam jeszcze dodać, że obaj chłopcy ułożeni są główkowo - czyli generalnie są już przygotowani do porodu hehe byleby nie przedwczesnego :confused:
Dodatkowo poprosiliśmy o zrobienie zdjęć 3 D, które udało się zrobić, gdyż przy bliźniakach nie jest to taka prosta sprawa ( bo np jedno zasłania drugie) a także ( podobnie z resztą jak ostatnio ) o nagranie całej wizyty na płycie.
Cała wizyta kosztowała nas 150 zł :tak:
Cieszę się, że znamy płeć, gdyż już wiemy jak mówić do brzuszka

figa gratuluję synków:)nie udzielam się na forum ale regularnie Was czytam:)tak się ekscytuję Twoimi dzieciaczkami ba ja mam siostrę bliźniaczkę i jakoś jestem szczególnie związana:)gorąco pozdrawiam:)

Monia gratuluje synka !!!
Figa a Wam dwoch.Nie chce cie straszyc ale beda sie prac ostro.Tak okolo 10m-c zycia przygotuj sobie pozadna apteczke pelna opatrunkow.Mam nadzieje ze ci sie nie przyda ale z wlasnego doswiadczenia wiem jak czesto bedzie trzeba ja uzupleniac ;)
Pozatym to duze chlopaki Ci rosna juz po pol kilo to sporo.Moja malutka jak ja mierzyli na usg wychodzilo prawie 400g i napewno jest tylko 1 wiec przy dwoch to superancki wynik.Pozatym dobrze ze sa tej samej wielkosci wiec nie podkradaja sobie nic na wzajem a oto lekarze sie najczesciej boja.

reklama
Do góry