reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

ja prawie w ogóle nie mam brzuszka dlatego na razie nie wklejam zadnych fotek, bo jak mi się wydaje, ze coś widać, to dziewczyny się śmieja, ze płasko :blink:
dopiero wieczorem coś widać, ale to po prostu w ciazy nas wzdyma pod wieczór

Ja mam identycznie... :) dopiero na sam wieczor jest lekko większy... :)

reklama
nasia super bobasek, czemu nieznana? nie było widać? ja tam coś wystajacego widzę... :-D

na suwaczku jest napisane, ze dziecko powinno wazyc 150 gramów, moje wazy 185 ... zaczynam się bać :-D

Ostatnia edycja:
lekarz powiedział, ze musimy mieć mocne i elastyczne mięśnie brzucha, które wszystko jeszcze mocno trzymaja,
a mój dzidziuś powinien wazyć 150 a wazy 185 więc mały nie jest, ale ja się cieszę, bo predzej czy później będzie brzuszek, chciałabym być zgrabna mamusia z piłeczka :-)
u mojej przyjaciółki w jej drugiej ciazy, brzuch było troszeczkę widać w 6 miesiacu, wiec sa widocznie kobiety, które w ciazy sa duze i sa takie które sa mini :-)
doktor powiedział, ze z moim wzrostem i waga moge przytyć do 13 kilo, 8 kilo wazy dziecko, lozysko itd, przy porodzie od razu to 8 kg tracimy, parę tez przy karmieniu piersia

hihihi margoz dziękuję, ja przy tym zdjęciu nozek od dołu uznałam, ze to moze stópka się tak ułozyła, ale potem przy ujęciu z boku nawet pokazał jąderka :-D

reklama
sonia a ile masz wzrostu i ile ważysz jeśli można spytać? bo ja gdzies znalazłam kiedyś kalulator co do takich wyliczeń i przy moim wzroście 167cm i wadze 58kg moge przytyć do 13 kg, wydaje mi się, że jesteś szczyplejsza ode mnie i wyższa, wiec się zastanawiam, jak się to liczy ;-)

Do góry