reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Dziewczyny wiecie może jak to jest z tatusiami naszych maleństw, czy mogą być też w gabinecie i zobaczyć USG? Tyle miłego ich omija :-)

moj m byl ze mna w gabinecie nie na usg bo teraz go nie mialam tylko na normalnej. i slyszal cala rozmowe z lekarzem u wazam ze tak lepiej bo przynajmniej jest przy wszystkim.

Natasza
jaka ta plec???? a jakie to bylo uisg 3d? bo ja za tydzien bede miala takie :-)

reklama
Harsharani brzuszek słodki, u mnie jeszcze nic nie widać brzuszka, ale dlaczego masz takie rozstępy i to tak na poczatku? Martwię się o Ciebie, co będzie potem :sorry2:
Uzywasz jakieś kremy/oliwki?

Sonia w pierwszej ciąży, mój mąż był ze mną na wszystkich usg i chyba bardziej się na nich wzruszał niż ja :) Oczywiście lekarzowi zadawał mnóstwo pytań, ale on z natury dociekliwy jest! Polecam wspólne badania z tatusiem, lekarze zazwyczaj nie mają nic przeciwko, wręcz zapraszają sami :)
Maran-atha a jaka jest Twoja Alicja w tym wieku? Mój Olaf będzie miał 1 rok i 4 miesiące jak drugie maleństwo będzie na świecie i zastanawiam się jak to będzie... :)

Gratuluję wszystkim dziewczynom dobrych wyników na usg. Są to niezapomniane chwile, szczególnie jak maluszki są tak aktywne na badaniu :) i machają tymi swoimi malutkimi rączkami :)

Ja mam usg w ten piątek :)

To jest moja druga ciaza, te rozstepy to po pierwszej i wtedy smarowalam sie jak glupia. Kilka razy dziennie. Bylo ok do 8 miesiaca, a pozniej jak skora puscila to nie bylo co ratowac.
Niby mowi sie, ze uwarunkowania genetyczne, ale ja bardzo puchlam. W normalnym swietle te rozstepy sa biale, blyszczace.
Z reszta brzuch to nie problem...mozna zakryc. Najgorsze miejsce dla mnie (i tam wlasnie mam) to pod kolanami.

Dlatego tak goraco was zachecam do smarowania sie, bo ja nie wiem jak bym wygladala bez smarowania.... Serio...

ja tez mam na nogach na udach a to wlasnie dlatego ze bralam feneterol i po nim mi nogi masakrycznie puchly brzusio nic ale nogi koszmar. no moj brzusio jest chyba bardziej widoczny.

Maran-atha a jaka jest Twoja Alicja w tym wieku? Mój Olaf będzie miał 1 rok i 4 miesiące jak drugie maleństwo będzie na świecie i zastanawiam się jak to będzie... :)

Gratuluję wszystkim dziewczynom dobrych wyników na usg. Są to niezapomniane chwile, szczególnie jak maluszki są tak aktywne na badaniu :) i machają tymi swoimi malutkimi rączkami :)

Ja mam usg w ten piątek :)

Dziubasek Ala ma swój bunt 2latka... nie... nie... nie... jest na porządku dzienny i wszystko próbuje wymuszać krzykiem... a jak coś nie po jej myśli bo zabraniam to oczywiście jeden wielki płacz albo krzyk, ale mam nadzieje, że wyrośnie z tego i będzie można z nią coś wynegocjować bo teraz to tylko krzykiem swoją autonomie okazuje a mi czasem to i nerwów i cierpliwości brak... ma już prawie wszystkie zęby bo zostały tylko piątki wiec przynajmniej ten problem nam już odszedł... Ale każde dziecko jest inne wiec może u Olafka bunt będzie później, ale na pewno będzie... bo my wszystko mamy szybko pierwsze zęby wyszły jak 3 miesiące Ala skonczyła... trzeba przetrwac!

a ja dzisiaj byłam u ginekologa i zobaczyłam bijące serduszko mojego maluszka :)
Ma 3,80cm i waży 10 deko :)

bobo1.jpg

Pozdrawiam:-) :-)

reklama
Do góry