Ja juz sie boje tego szczepienia, ze serce mi peknie jak oni beda ja kluc... wiec zastanawiam sie czy nie zmusic meza zeby wolne wzial i poszedl z nia.
ja poszłam z mężem chyba bym nie wytrzymała tam sama - a sama boję się panicznie igły
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja juz sie boje tego szczepienia, ze serce mi peknie jak oni beda ja kluc... wiec zastanawiam sie czy nie zmusic meza zeby wolne wzial i poszedl z nia.
my na rota też się dalej zastanawiamy, a wiecie może do którego roku chroni ta szczepionka?
Vikiigus, to znaczy, że szczepi się, gdy dziecko odpowiednio waży? Jaka jest granica?hehe- a my po kolejnej wizycie szczepiennej i nadal Viki nie zaszczepiona - rekordzistka - konczy zaraz 3 m-ce! okazuje sie ze jakos ciagle malo wazy - wyszlo ze 4700! czyli w miesiac przybrala tylko 500 - to takie min...pani dala nam skierowanie na badanie krwi - zelazo i moczu - i zaproponowala zeby zaczekac na wyniki i wtedy szczepic- badanie krwi wlasciwie dlatego, ze niby wtedy w szpitalu rozmaz nie byl w normie - choc ta teraz stwierdzila ze dla niemowlaka to ok - kołomyja normalnie - a i to zelazo tez stwierdzila ze norma jest niedokrwistosc u niemowlaka - a na jakim poziomie wasze dzieciaczki mialy hemoglobine i jak mialy rozmaz to jaki byl wynik?
Moja Zuzia ma prawie 8 tygodni waży 4,500 i została zaszczepiona dzis.Pytałam lekarza czy waga jest brana pod uwage,była w szoku.
Krzyś w 3 miesiące ważył 4900 i szedl normalnym programem szczepien,skonsultuj sie z innym pediatrą.
Zuzia jest drobniutka,głowka i brzuszek obwód 37 cm.
Szczepiłam 5 w 1 ,WZW i pneumokoki.