reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
dziewczyny jak to jest z położnymi które przychodzą po porodzie do domu?czy trezba iść się zapisać i poprosić żeby mnie odwiedziła, czy może w szpitalu się umawiają?

Mnie w szpitalu pytali gdzie jestem zapisana do POZ i to szpital informował położną środowiskową przydzieloną na ten teren. Wydaje mi się, że tak jest wszędzie. Swoją drogą akurat jak mnie o to pytali to położna, która do mnie miała przyjść była akurat na dyżurze, bo pracuje też w szpitalu, w którym rodziłam, o czym wcześniej nie wiedziałam. Za kilka minut przybiegła do mnie z uśmiechem i tekstem "jutro do pani przyjdę". Przesympatyczna kobieta :)

Z tego co wiem to najczesciej przychodzi polozna z rejonizacji, ale trzeba chyba po nia zadzwonic do przychodni...
My akurat mamy tak ze chodzilismy na bezplatna SR ktora prowadzila wlasnie polozna, i ona kazala po siebie zadzwonic jak bedziemy juz z maluchem w domku. Ale moje kolezanki wlasnie dzwonily do przychodni i przychodzila stamtad...

okazało sie ze mam bardzo wysoki poziom hemoglobiny...
co zszokowało lekarkę bo nie jadam mięsa...
Jedynie łykałam od stycznia falvit dla kobiet w ciąży , teraz mi sie skończył i juz nie kupie..najwyżej zwykły.
Wreszcie mogłam babcie zaskoczyć .. teraz ma dowód na to ze wegetarianizm nie musi oznaczać żadnych braków :-D...tymczasem moja mama (jedząca mięso regularnie) ma anemie ...:eek:

nixie Gratulacje! Chociaz ja np miesko jem, ale nie to co trzeba, bo w sumie glownie drobiowe za pozostalym nie przepadam... wiec raczej od tego zelaza mi nie przybedzie, a ty znow mozesz jesc sporo warzyw i owocow dzieki ktorym masz bardzo dobre wyniki :)

Dziewczyny mam do Was pytanie... Czy macie tez bol w okolicach spojenia lonowego
?? matko kochana mnie od soboty tak boli ze czasami chodzic nie moge, ledwo z lozka wstaje...skarpetki ciezko mi sie zaklada..no ogolnie to masakraaaa...:-(

dziewczyny jak to jest z położnymi które przychodzą po porodzie do domu?czy trezba iść się zapisać i poprosić żeby mnie odwiedziła, czy może w szpitalu się umawiają?

ja musiałam zgłosić w przychodni położnej przed porodem ,założyła mi kartę itp .po porodzie mam zadz że już urodziłam . Moja koleżanka poszła po porodzie wypełnić tą deklaracje itp i ją z****ły babsztyle i z ''łaski'' przychodziła położna . Dlatego ja poszłam pod koniec stycznia żeby nie wysłuchiwać pretensji jak moja koleżanka. Ale widocznie każda przychodnia lub miasto ma swoje ''prawa'' ,dlatego dowiedz się jak jest w przychodni do której ty należysz .

Dziewczyny mam do Was pytanie... Czy macie tez bol w okolicach spojenia lonowego
?? matko kochana mnie od soboty tak boli ze czasami chodzic nie moge, ledwo z lozka wstaje...skarpetki ciezko mi sie zaklada..no ogolnie to masakraaaa...:-(

odpowiem za wiele dziewczyn - MAMY :-D nic przyjemnego

reklama

Oczywiście, że mamy...maleństwo pcha się pewnie :tak:

Do góry