reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Ciesz się dziewczyno, że możesz to wyleczyć. Drużka musi być ładnie przygotowana;-)
Mój gin nie wysłał mnie na badania na czystość pochwy, a w szpitalu lepiej mieć takie badania na streptokoki.
Argumentował to brakiem funduszy NFZ, więc sama będę musiała za niedługo się wybrać.

Dziwny jest ten mój gin, ale będę szukać innego po porodzie. Brak USG, do tego wypisał mi zwolnienie do 31 stycznia, czyli 2 tyg przed planowanym porodem z miesiączki.
I nieważne, że z USG wychodzi 19 luty. Będę musiała iść do internisty, bo 3 tygodni nie będę traciła!

reklama
Lizzy bierz leki i nie panikuj.Mysle ze lepiej wziasc niz pozniej plakac ze baktrie przeszly na malenstwo.
Ligotka super ze panika zwiazana z waga ci przeszla.Ja ostatnie usg mialam w 19 tc.Teraz nawet nie mam zielonego pojecia jak wielka jest Gabrysia ale skoro mowia ze wszystko ok to pewnie tak jest.Bedzie niespodzianka przy porodzie ;)
Nesia ja tez juz chce malenstwa .Zazdroszcze Ci ze u Ciebie tylko weekned na przeszkodzie.Powodzenia Mamuska
Odnosnie znieczulenia do cc ja mialam w kregoslup i bylam przytomna caly czas.Troche glupio jak slyszysz "siostro sklapel" i zdajesz sobie sprawe ze cie tna jakby na zywca.Napewno musialam swoje odlezec po zabiegu ale sam fakt zobaczenia chlopakow takich 'swierzo wyjetych' jest nie do opisania.

Dowiedziałam się od producenta Engerix B, że szczepionki będą dostępne dopiero w marcu :(

Jak to jest z Hepavax Gene TF w dawce dla niemowląt, wiecie może, bo ja dziś obdzwoniłam kilka aptek i nie mają w ogóle i zdziwko o co chodzi....

Jak któraś z Was będzie wiedziała czy dawkę można podzielić na pół, to będzie cenne info. Ja też zaciągnę języka :)

Hepavax występuje tylko w dawce tylko dla dorosłych. Nie byłam pewna, ale sprawdziłam w bazie BLOZ (BLOZ) i nie ma takiej w Polsce. A o dzielenie to chyba trzeba lekarza zapytać. O szczepionce engerix lekarka powiedziała mi, że nie poleca podawać tej dla dorosłych, bo różnią się sposobem podania. Nie wiem jak to w wypadku hepavaksu wygląda.

do tego wypisał mi zwolnienie do 31 stycznia, czyli 2 tyg przed planowanym porodem z miesiączki.
I nieważne, że z USG wychodzi 19 luty. Będę musiała iść do internisty, bo 3 tygodni nie będę traciła!

zwolnienie będzie mógł ci przedłużyć, ja zwolnienia zawsze mam wypisywane od jednej wizyty do następnej i później są przedłużane, ważne żeby była ciągłość

Waga podawana na usg przekłamuje i to przeważnie w dół. Więc wcale bym się nie martwiła. Gorzej jakby pokazała 4 kg :) to strach się bać :)

A co do antybiotyków to już zaopatrzyłabym się w LaciBios Femina. Osobiście biorę to od 3 miesięcy i żadne świństwo mi się nie przyplątuje, to jest wręcz wskazane w ciąży, więc na pewno nie zaszkodzi, tym bardziej podczas antybiotykoterapii :)

Serdecznie Was pozdrawiam!

lizzy lekarz wie co robi :))
Ja po ostatniej wizycie dostałam globulki dopochwowe bo znowu sie jakiś grzybek zagnieździł. Globulek jest 12 a w kazdej chwili mogę zacząć rodzić, ale lekarz powiedział, że one są bezpieczne dla dziecka wiec jestem spokojna bo lepiej, że to leczę niż dziecko miałoby miec styczność z grzybkiem. Nie wiem czy zdąże zastosować całą serię ale mam taką nadzieję.

A co do antybiotyków to już zaopatrzyłabym się w LaciBios Femina. Osobiście biorę to od 3 miesięcy i żadne świństwo mi się nie przyplątuje, to jest wręcz wskazane w ciąży, więc na pewno nie zaszkodzi, tym bardziej podczas antybiotykoterapii :)

kurcze też mogłam o tym wcześniej pomyśleć

lizzy: Nic sie nie martw! Uwierz mi, ze wiem przez co przechodzisz, bo jak mialam zapalenie oskrzeli to zazywalam jeden antybiotyk, ktory mi nie pomogl i przepisali mi kolejny. Ile ja sie wtedy napłakałam...! Jak glupia biegalam po lekarzach, od internisty do ginekologa i jeszcze pytalam farmaceuty czy napewno nikt sie nie pomylil :-) A internet to juz w ogole byl moj. Na temat substancji tam zawartych moglaby doktorat pisac. Generalnie gin powiedziala mi tak: gorsza sprawa jest gdyby Pani przez ten kaszel (ktory spowodowal przesuniecie dziecka w dol) urodzila teraz (32 tc) niz zazyc ten antybiotyk.
A jeszcze przeciez jak trafilam do szpitala z tym porazeniem nerwu dostalam w tyłek Ketonal! I tez mi sie lekarze przysiegali, ze jednorazowo i domiesniowo nie zaszkodzi. Ale swoje przezylam.
Rozumiem Cie w 100%, ale nic sie nie martw Kochana!

Dobrawa: Witam Cie! Ostatnio pytalam o Ciebie na ogolnym... Gdzie bylas? :-)

reklama
Dziwny jest ten mój gin, ale będę szukać innego po porodzie. Brak USG, do tego wypisał mi zwolnienie do 31 stycznia, czyli 2 tyg przed planowanym porodem z miesiączki.

Bo nie liczy sie termin z usg pod koniec tylko wg om, jednak zawsze można 2 tygodnie przenosić i wtedy 4 tygodnie w plecy. Ale mnie też tak załatwił gin i wypisał zwolnienie do 1 lutego i powiedział, że więcej mi nie wypisze, że mam iść na macierzyński albo wrócić do pracy. Jasne, jaki lekarz mnie dopuści do pracy a macierzyńskiego szkoda. Więc też będę szła do internisty po L4. Tylko chyba internista jednorazowo wypisze zwolnienie na 7 dni.

Do góry