reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
ja akurat po wizycie, dzidziuś ma się dobrze, szyjka powoli przygotowuje się do porodu, ale do następnej wizyty 25 stycznia lekarz mówił że napewno dotrwam, więc ja pewnie zostane lutówką:) hemoglobina słaba spadła 9,6 malutko i dalej to paskudne żelazo trzeba brać, ale to wszystko dla małego.:tak::-D

Miałyście robione badanie GBS, wymaz z pochwy w kierunku paciorkowca?W moim szpitalu wymagają wyniku przed porodem. Mam wynik dodatni. Podobno 40% kobiet ma te bakterie. Zagrażają dziecku podczas porodu. No i mam stres.

Miałyście robione badanie GBS, wymaz z pochwy w kierunku paciorkowca?W moim szpitalu wymagają wyniku przed porodem. Mam wynik dodatni. Podobno 40% kobiet ma te bakterie. Zagrażają dziecku podczas porodu. No i mam stres.

Też miałam dodatni i teraz też pewnie mam. Zagrożenie jest ale nie denerwuj się.
Pamiętaj tylko, żeby podali Ci antybiotyk przed i w trakcie porodu. Bo to bardzo ważne.
U mnie minusem też było to, że zabrali mi synka od razu na badania na cały dzień. Ale na szczęście wszystko jest OK.

u mnie na badaniu wszystko ok tzn szyjki już właściwie nie mam ale za to jest zamknięta
pobrał mi wymaz na GBS więc we wtorek zobaczę wynik
najgorsze było to że mnie jakoś dzisiaj bardzo mocno badał nie wiem czy to normalne szczerze mówiąc tak mnie zaskoczył ze nie miałam czasu zareagować na ból :) a on z bananem na twarzy że widać ze wytrzymała jestem i z porodem nie powinnam mieć problemów
zobaczymy:zawstydzona/y:

No ja też nie wiem jak tam moja szyjka:zawstydzona/y:
maranatha, mi lekarka na ostatniej wizycie w szpitalu powiedziała, że będę badana ginekologicznie za 1,5 tygodnia.

jeżynka no mi tu zajrzeli do szyjki jak byłam z Alą po terminie tydzien i wówczas robili ten masaż szyjki co to niby miał wywołac rozwarcie i spowodować poród, ale nie spowodował bo nic po tym masażu nie ruszyło no a po za tym to nie badali ginekologicznie w ogóle... i dziś na wizycie też mi nic babka nie mówiła o tym, że bedą badać...

Wiesz ja też się zdziwiłam, bo mi powiedziała, że na następnej wizycie zbadają mnie ginekologicznie by sprawdzić szyjkę, a oni tu niechętnie badają. No nic zobaczymy co z tego wyjdzie, może jej się coś pomyliło. Jestem też ciekawa wagi małego, ale nie chcieli mi powiedzieć. Szukałam w necie informacji dotyczących pomiaru wzrostu brzucha, ale nie mogłam znaleźć prawidłowych wartości.

reklama
Tutaj tez nie sprawdzaja szyjki normalnie.Ja mialam sprawdzone bo powiedzialam ze mnie w srodku boli i nie wyjde dopoki sie nie dowiem co sie dzieje.Moze sprobujcie w ten sposob.Przynajmniej bedziecie spokojne i na bierzaco w temacie.

Do góry