reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Anja to chyba teraz juz bedziesz odpoczywać i dasz sobie spokój z pracą, bo najwazniejszy jest dzidziuś!
Suseł nikt nie lubi, jak mu się dmucha dymem w twarz, zwłaszcza, że jest to teraz prawnie zabronione, więc tym bardziej włos się jeży na głowie. Kliniki Prywatne zawsze robią dobre wrażenie, bo maja wyższy standard i się za to płaci. Niestety są dobre tylko dla bezkonfliktowych ciąż. U nas np z cukrzycą ciążową do prywatnej kliniki juz cię nie przyjmą, a jak cos się dzieje to i tak odsyłaja na klinikę.
Mamy taka fajną prywatną klinikę Spes, miała refundowane porody z NFZ-u, pokoje prawie jak w domu, niestety zabrali im to, bo robili za dużo cesarek, sąsiadka miała tam dwie własnie z powodu wady wzroku. Moze dlatego ordynatorzy szpitali publicznych są tacy ostrożni w sprawach CC ze względu na kontrole NFZ, bo ci znajomi o których wczesniej pisałam - ona miała cesarkę 2 tyg po terminie bez próby wywoływania porodu- to w ich przypadku ordynator tez nie chciał słyszeć o takim rozwiązaniu przez CC, dopiero lekarz prowadzący wtrącił swoje 3 grosze i było tak jak on zarządził.
A ty Suseł masz zagrożenie odklejenia siatkówki, czy tylko wadę wzroku, że tak na ciebie ten ordynator naskoczył?
Ja teraz pewnie znowu będę skazana na salę 4-6 osobową o porodzie, najgorsze, jak okaze się, że mi dzidzię wywioza na Prokocim, a reszta mam będzie miała swoje dzieci przy sobie. Ostatnio po porodzie leżałam z trzema dziewczynami, ale tylko trzy doby, było bardzo sympatycznie, a za taka opiekę, życzliwość i troskę jaką miałam nade mną i dzieckiem bezinteresownie i za darmo nie zamieniłabym tej sali nawet na jedynkę.
Mysia, hydrocortyzon to steryd, często dodawany do maści na zmiany skórne (np skaza u dzieci), więc pewnie w niskim stężeniu nieszkodliwy.

Ostatnia edycja:
reklama
Anja no to teraz jak już wrócisz do domu to chyba musisz troszke zwolnić tępo... pamietaj, że Maleństwo najważniejsze :) trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy :)

Moniabir- poród i pobyt w pokoju 2-osobowym (bez względu na ilość dni) będzie mnie kosztował 1000 zł. W tym są wszystkie zabiegi, lekarstwa, opieka, rzeczy dla bobasa. Więc uważam, że na prawdę mało.

Ewitka- mam wadę na prawym oku -6 dioptrii, jest to wada sprzed ciąży bo w trakcie ciąży jeszcze poleciała w dół. Ryzyka odklejenia siatkówki raczej nie ma aczkolwiek oczywiście są w niej zmiany charakterysztyczne dla tak dużej wady. Ale w tym szpitalu wszyscy mają poglądy przeciwne cc- znajomej kazał rodzić naturalnie mimo, że kiedyś już odkleiła się jej siatkówka i miała w związku z tym operację... A to wskazanie uznali nie tylko w tej prywatnej klinice, mój lekarz prowadzący także to zaakceptował (sam mnie wysłał do okulisty), w innym szpitalu we Wrocławiu także nie widzę problemu. Ja to w sumie nawet wolałam tą cesarkę od porodu naturalnego chociaż teraz gdybym jednam miała wybór to bym się zastanowiła... Ale wolę nie ryzykować swojego wzroku i jego ewentualnego pogorszenia.

Anja- fajnie by było jakbyśmy miały cesarkę w tym samym dniu:)

a ja od wtroku w szpitalu ;/
przyjechałąm bo krew mi poleciałą podczas kaszlu, zostawili mnie bo "tak przeziębionej w ciąży nie widzieli"

masakra, czuje sie już dobrze a o powrocie do domu nic nie mówią ;/

lek mówił że z dzidziusiem ok, wszystko pozamykane, rozwarcia nie ma, waży 2609g i ma ok 36,57cm od główki do pupy

reklama
Witam

Ja na szczescie w domu od wczoraj. Do poniedzialku mam sie oszczedzac (chodz nie lezenie) poprostu nie przemeczac sie i w poniedzialek na wizyte na KTG i by zobaczyc czy sa jakies zmiany w szyjce. Jak nic sie nie zmieni to pozwola na powrot do normalnego zycia bo to stwierdzi ze takie skurcze to poprostu taki moj urok.

Do góry