reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Dostałam odpowiedź w sprawie szczepionki Engerix, że nie są w tej chwili w stanie określić, kiedy będzie dostępna wersja dla dzieci. Czyli właściwie nic nowego się nie dowiedziałam, oprócz tego, że jej nie ma i nikt nie wie kiedy się pojawi. Muszę spytać lekarza jak wygląda sprawa w dzieleniem tej w dawce dla dorosłych.

reklama
I ja po wizycie.
Szyjka zamknięta i długa, ale nadal mam raczej leżakować, bo główka Małej nisko, więc asekuracyjnie lepiej leżeć. Tym bardziej, że przejście ze stanu leżakowania do aktywności mogłoby wszystko przyspieszyć.
Miałam też pobraną próbkę na GBS i jutro z tym do laboratorium.
Następna wizyta za miesiąc.

Eteienne, o kurczaki :-)

margoz gdyby tylko ilość płytek krwi zależała od diety to bym te kiełki jadła ;-) na to nie ma się wpływu, nawet w szpitalu nie szukają powodu i przyczyny spadku tylko w razie co stosują sterydy. Szuka się przyczyny po ciąży jak się utrzyma to, chociaż powinno minąć.

bardziej chodziło mi o typową anemię

Widzę że lutówki w styczniówki sie zmieniają;) Oby dzieciaczki były zdrowe a porody lekki;) Ja byłam u lekarza i niestety mam małe rozwarcie - trochę się wystraszyłam że nie zdążę z niektórymi sprawami;/ Oby tylko mała posiedziała jeszcze z 3 tyg w tym brzuchu - tata ma urodziny 28 stycznia więc może wtedy bęzie chciała mu zrobić niespodziankę hihi;)

hey kochane

ja w PN byłam u lekarza i miałam ktg i lekarz po przebadaniu mnie kazał mi leżeć plackiem ,nawet podróż do diabetologa mi zakazał ,mam do niego z kalendarzykiem zmierzonych cukrów i na ktg jeździć bo powiedział że muszę postarać się wytrzymać do końca stycznia bo w każdej chwili mogę zaskoczyć . Najgorsze jest to że mam egzaminy teraz co weekend i muszę trochę na uczelni siedzieć . Mam teraz walkę z czasem ,zaliczyć wszystko i rozliczyć się z wpisów. Tak się martwię że szok . Dziś muszę naginać do dziekanatu żeby prosić o wcześniejszy egzamin z dziekanem . Mówię Wam dziewczyny ,myślałam ze styczeń będzie mi się dłużył a tu taki maraton .Do tego nie mam jeszcze koszul do szpitala ,i za tydzień mam sterylizacje psa i będę musiała się moją biedulką zając .

Trochę się martwię tą szkołą ,bo wątpię że po porodzie będę miała siły iść na uczelnie na poprawkę jak mi z czegoś nie pójdzie .

dziewczyny ja już dzisiaj po wizycie u lekarza, mały już jest donoszony, szyjka króciutka, tabletki już mam odstawić, no i dr zbadała mnie już jak do porodu i powiedziała że najprawdopodobniej w ciągu tygodnia urodzę :-) a od jutra co dwa dni na ktg

Etienne to super!!!!! Aż Ci zazdroszczę normalnie że niedługo maluszka będziesz mieć przy sobie:-D ja mam wizytę 19 stycznia i wtedy się dowiem co i jak chociaż doktor rokował mi że na wizycie pewnie juz się nie spotkamy tylko na porodówce hmmm poczekamy zobaczymy;D Nie no wieści masz super naprawdę :-)gratuluję

Delfin wspolczuje tych egzaminow! MIalam isc w niedziele teraz ale uznalam ze to bez sensu, bo nie wysiedze, kregoslup po pol godzince mi wysiada, a co dopiero po 3! Ale ja na szczescie mam podyplomowke i moge to zaliczac przez rok... Poza tym lez jak najwiecej zeby dzidzia nie wyszla za szybko.
A u nas za duzo ludzi ma w styczniu urodzinki, w lutym nikt, wiec mala niech poczeka chociaz do 1 :D A moj termin wypada dokladnie za miesiac...

Etienne ale ci fajnie!!!

Ja bylam wczoraj u poloznej-z mala wszystko w porzadku. Glowka wstawia sie juz do kanalu. Powiedziala mi ze do zobaczenia za 3 tyg jak dotrzymam a ja oczy na nia i pytam czy moge urodzic wczesniej a ona ze i owszem. Zobaczymy.
A i okazalo sie ze schudlam 1,5 kg-jakos faktycznie nie mam apetytu i nawet czekolada juz mi tak nie podchodzi.

reklama
Etienne trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Ja mam wizytę w piątek i okaze się co i jak z moja szyjką :)

Jak długo musicie czekać na wyniki z GBS bo w moim laboratorium powiedzieli ze tydzień. I się trochę przeraziłam bo pobierze mi wymaz w piątek w sobotę go zawiozę a wynik dopiero w natępny piątek przecież mogę do tego czasu urodzić :(

Do góry