reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Etienne trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Ja mam wizytę w piątek i okaze się co i jak z moja szyjką :)

Jak długo musicie czekać na wyniki z GBS bo w moim laboratorium powiedzieli ze tydzień. I się trochę przeraziłam bo pobierze mi wymaz w piątek w sobotę go zawiozę a wynik dopiero w natępny piątek przecież mogę do tego czasu urodzić :(

Mi w laboratorium powiedzieli, że czeka się 7 dni roboczych. Myślę, że to będzie do 7 dni, bo mąż ostatnio robił wymaz z gardła i też tak powiedzieli, a wynik był już kilka dni wcześniej. GBS miałam pobierany w piątek, jutro jadę do przychodni na KTG to okaże się czy już jest.

reklama
Etienne trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Ja mam wizytę w piątek i okaze się co i jak z moja szyjką :)

Jak długo musicie czekać na wyniki z GBS bo w moim laboratorium powiedzieli ze tydzień. I się trochę przeraziłam bo pobierze mi wymaz w piątek w sobotę go zawiozę a wynik dopiero w natępny piątek przecież mogę do tego czasu urodzić :(
Ja dziś zaniosłam próbkę i pojutrze mogę dzwonić i pytać czy jest wynik.

Hej ja dziś byłam u lekarza - w sumie po przerwie 5-tygodniowej wiec nie wiedzialam czego moge sie spodziewać. Okazało się że wszystko jest w najlepszym porządku. Termin porodu przesunoł się lekko na 2 dni wcześniej i teraz z wyliczeń wychodzi że na 12 lutego. Dzidziuś waży już ok 3 kg więc lekarz stwierdzil ze jeśli urodze w terminie to nie bedzie to najlzejszy porod bo dzidzius moze wazyc juz wtedy ponad 4 kg. Przeraziłam się troszke bo nie dosc ze mam wąskie biodra to jeszcze ta astma :/ Nie chce cesarskiego cięcia :/ wole naturalnie. Ale okaze sie jak zacznie sie akcja. :)

Witam :-)
U nas też wszystko OK...Malutka ułożona głową w dół...waży 2552g...i ma długie nogi :-)
8 lutego rano, na czczo mam sie zjawić w szpitalu....9 lub 10 zrobia mi Cesarskie Cięcie.....

po wizycie...rozwarcie nieznacznie większe - okreslił na 2cm , dziś zakończył mi się wg wyliczeń 37 tydzień , więc z racji , że wszystko gotowe do porodu jakby co mam odstawic nospe i czekać na rozwój zdarzeń...tylko rozwój stał się mniej rozwojowy:)

dziecko główką w dół i wszystko wg wszelkich prawidłowości - zlecił mi tylko dodatkowo crp ze względu na tę moją wilgotność , żeby sprawdzić czy aby wszystko w porządku...kolejna wizyta za dwa tygodnie - łącznie z takim już ostatecznym usg ...coś czuję ,że dotrwam jednak ...:)

hej dziewczynki, dzięki za wsparcie, ale dziś przechodziłam koszmar :(
dostałam takich bólów od rana, że sie spakowałam Mój jak to zobaczył to powiedział tylko oho nie przelewki. Leżę wziełam no spe i ból odpuścił ale tylko lekko niestety, takie dziwne kucia mam cholera nie pamiętam jak to było 10 lat temu z Olą. Mam wrażenie ze mi się e e chce, kurde sama nie wiem co robić. Na razie leże. Mały aktywny jak zawsze więc chyba sie nic nie dzieje.

My też już po ktg i usg. Ktg spoko.. zapis ładny, mała wiercił się aż miło, wynik usg tradycyjnie 2 tygodnie do tyłu i znów najgorzej z obwodem brzuszka, bo prawie 3 tyg mniejszy niż być powinien. Ale lekarz uspokaja, że nie ma powodów do niepokoju. Mała waży 2318g, więc niedużo. Natomiast lekarz powiedział, że jeśli tylko będzie przy porodzie ważyła 2500g to wszystko będzie ok. Ja jednak nadal mam nadzieję, że uda jej się jakoś dociągnąć do 3 kg. Musi się spieszyć, bo został jej miesiąc i wywołujemy poród.

reklama
Claudia patrząc na suwaczek, to sporo przed terminem ci zrobią to CC. Szkoda, ze nie mogą tego dograć tak, że zjawiasz się wieczorem a rano robią CC albo jeszcze lepiej w tym samym dniu przychodzisz na czczo i w tym samym dniu CC. Ja tak nie ciepię szpitali, że chciałabym jak najkrócej w nim leżeć. U mnie wizyty jutro zwykły gin i w piątek patologia. Przechlapany mam ten tydzień, nie idzie się wykurować, bo codziennie od poniedziałku jakieś wyjście.

Do góry