reklama
keyko chodzę do Jarosława Pająka, a badanie genetyczne jest robione między 11 a 14 tygodniem. Dr ocenia anatomię płodu, czy np dziecko nie ma zespołu Dawna(po szerokości szyjki i po nosku to widać) lub innych wad genetycznych. Czy dobrze się rozwija. Z dużym prawdopodobieństwem może to powiedzieć.
keyko chodzę do Jarosława Pająka, a badanie genetyczne jest robione między 11 a 14 tygodniem. Dr ocenia anatomię płodu, czy np dziecko nie ma zespołu Dawna(po szerokości szyjki i po nosku to widać) lub innych wad genetycznych. Czy dobrze się rozwija. Z dużym prawdopodobieństwem może to powiedzieć.
Czyli tak jak myślałam o tej przezierności karku, tylko pierwszy raz się spotkałam z określeniem badania genetycznego, bo to raczej mi podchodzi pod badanie płynu owodniowego.
tygryskowa
Fanka BB :)
kamcia, angelka gratulacje:-) na pewno kamień spadł Wam z serca. Ja jeszcze muszę poczekać do 8 lipca, tak więc 2 tygodnie.
dziewczyny jestem po wizycie.......
gin byl zadowolony z wysokiej bety...powiedzial ze mimo braku wspomagaczy ciaza jest silna i jest ok...moj klusek ma slicznie pulsujace serduszko...lapeczki i malenkie nozki...narazie wyszlo ze ciaza mlodsza o tydzien...ale ogolnie ok....tylko........a moze az....mam sporego krwiaka-na szczescie nizej niz dziecko-wiec gin powiedzial ze jest dobrze bo nie grozi raczej dziecku...klusek ma 7.1mm a krwiak 7.7mm...dostalam juz skierowanie na usg prenatalne-przysluguje mi za free bo po I:trzy wczesniejsze poronienia,po II:ze wzgledu na te zdj rtg....
czuje ze moje dzieciatko jest silne i bedzie dobrze...ale czy ja zawsze musze miec po gorke....:-(
gin byl zadowolony z wysokiej bety...powiedzial ze mimo braku wspomagaczy ciaza jest silna i jest ok...moj klusek ma slicznie pulsujace serduszko...lapeczki i malenkie nozki...narazie wyszlo ze ciaza mlodsza o tydzien...ale ogolnie ok....tylko........a moze az....mam sporego krwiaka-na szczescie nizej niz dziecko-wiec gin powiedzial ze jest dobrze bo nie grozi raczej dziecku...klusek ma 7.1mm a krwiak 7.7mm...dostalam juz skierowanie na usg prenatalne-przysluguje mi za free bo po I:trzy wczesniejsze poronienia,po II:ze wzgledu na te zdj rtg....
czuje ze moje dzieciatko jest silne i bedzie dobrze...ale czy ja zawsze musze miec po gorke....:-(
tygryskowa
Aniołki, gratuluję ogólnie udanej wizyty:-) Dzidziuś ma się dobrze i to najważniejsze. Co do krwiaków, to dużo dziewczyn je ma i ciąże kończą się szczęśliwym rozwiązaniem. Dużo wypoczywaj i wszystko będzie dobrze.
A
Anja26
Gość
Ty chodzisz do Pajaka a ja do Szczupaka fajne nazwiska
a jesli chodzi o test to czytalam w statystykach ze jednej z 20 kobiet wychodzi pozytywny wynik a wiekszosc i tak rodzi zdrowe dzieci.
Ja sadze ze nie ma sensu sie stresowac. W pierwszej ciazy nie robilam i w dugiej tez nie. Bo jak wyjdzie pozytywny to i tak nic nie mozna zrobic a tylko miec bardzo duzo nerwow.
98% dokladne sa te co igla sie pobiera plyn owodniowy, lub probka komorki lozyska
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasienkadg
hej dziewczynki widze ze nie tylko ja mam takiego stracha na poczatku...;P bylam we wt na pierwszej wizycie, gin zrobila mi usg wyszlo ze pecherzyk wielkosci 0,54cm. Powiedziala ze to wczesna ciaza - nie wiem ktory tydz ale z kalkulatora wychodzi 5tydz mam zrobic badania krwi typu morfologia, cukier i mocz i za 2 tyg do niej
Kasienkadg
ale te 2 tyg beda pelne strachu...;] ale trzeba myslec pozytywnie
reklama
Kasienkadg
w takim razie musi byc ok
mnie sie pytala o objawy - z ktorych bolal mnie brzuch jak na @(ale juz nie boli), piersi ciagle bolesne (w zasadzie to bardziej sutki) i ciagla sennosc - powiedziala ze w takim razie wszystko jest ok wiec trzeba myslec pozytywnie bo karta ciazy juz jest i pierwsze zdjatko pecherzyka tez
mnie sie pytala o objawy - z ktorych bolal mnie brzuch jak na @(ale juz nie boli), piersi ciagle bolesne (w zasadzie to bardziej sutki) i ciagla sennosc - powiedziala ze w takim razie wszystko jest ok wiec trzeba myslec pozytywnie bo karta ciazy juz jest i pierwsze zdjatko pecherzyka tez