reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Święta Święta już tuż tuż

yra245 masz racje. chciaz jakiegos styropianowego badziewia bym w zyciu nie kupila

Ja mam problem z glowy bo Mloda juz jezdzi w foteliku po bracie:) Mamy Maxi Cosi Tobi. Z czystym sumieniem moge polecic. Testy tez ma dobre. Chociaz on tez nie jest najtanszy.
Jest bez isofixa ale tego fotelika sie tak nie przekłada, wystarczy raz zamontowac porzadnie w samochodzie i tyle. To w przypadku tego pierwszego fotelika kiedy sie go wykorzystuje takze jako nosidło isofix sie najbardzej sprawdza.

mysza m obejrzyj ten fotelik w sklepie i sie zastanow, ja przypuszczam ze zadne z moich dzieci by w tym foteliku nie wytrzymalo, on moze i w testach wypada najlepiej ale jest niewygodny moim zdaniem przez to co ma z przodu. Moj Syn 8 miesieczny w kurtce wygladal w tym foteliku okropnie, sama bym nie chciala tak jezdzic w samochodzie. Poza tym on ma jedna duza wade. Nie mozna regulowac nachylenia oparcia jak dziecko na nim siedzi czyli jak usnie to mu nie odchylisz oparcia, musisz wyjac dziecko. No chyba ze cos w tych fotelikach udoskonalili bo ja go ogladalam 2 lata temu ( sama chcialam go kupic ze wzgledu na te testy ale w sklepie sie rozmyslilam jak mi to babka pokazala i kupilam tobi )

No jak przeciez tam jest napisane, ze ma regulowane oparcie, no ale to moze nowsza wersja, bo ten fotelik jest z 2010 roku.

reklama
marciaa my z Julką pomalutku przygotowujemy się do roboty ozdób choinkowych, pewnie zejdzie nas to trochę znając zapał mojej starszej latorośli :):)

a ozdoby fajne i tanie widziałam w rossmanie

Przepraszam że jeszcze pociągnę temat fotelików.:zawstydzona/y:
Zapadła ostateczna decyzja i zdecydowaliśmy się na: JUŻ JEST NAJNOWSZA KOLEKCJA 2011 MAXI COSI TOBI (1309504757) - Aukcje internetowe Allegro kolor dark olive. Ma bardzo dobre wyniki w testach, no i dodatkowo podoba mi się wizualnie (tu moja próżność:-p) i co bardzo ważne dziecko powinno mieć w nim wygodnie.

Mysza kasaii dobrze Ci radzi przemyśl ten fotelik. Ja wcześniej byłam zdecydowana na cybex CYBEX PALLAS 2010 9-36 kg 3xKOLOR+GRATIS W-wa (1304223733) - Aukcje internetowe Allegro mam spacerówkę z tej firmy i jest rewelacyjna. Fotelik też ma bardzo wysokie noty ale... no właśnie poczytałam opinie osób które juz go zakupiły i jednak ta innowacja z tą blokadą z przodu nie sprawdza się, latem dziecko bardzo się poci, zimą niewygodnie no i sporo dzieci bardzo marudzi bo ta blokada im przeszkadza. Zapytaj marelę bo ona go ma, nie wiem jak teraz ale kiedys pisała że musieli podmieniać fotelik bo mały robił akcję na nie.:-(

A wracając do świąt i ozdób:-) kupiłam dziś w biedronce sopelki lizakowe na choinke, bo w tym roku choinka bedzie kolorowo - słodyczowa;-) i kupię jeszcze te naklejki z lidla kóre polecała frotka i przykleję Marcusiowi w okienku:tak: Muszę też nakupować świeczek bo uwielbiam świeczuszki. W ogóle muszę się wybrać do ikei.

coneco jednak znany bardiej chociazby z fajnych wózków:)Zresztą bezpieczeństwo najwazniejsze:)
kurcze bezpieczenstwo ok, najwazniejsze.... ale kurcze ceny fotelikow przerazaja... zreszta jak wszystkiego dla dziecka.

Ja jestem konsekwentna jesli chodzi o foteliki, sprawdzam na fotelik.info i wybieram ten najnowszy i najlepszy bez isofixa, bo niestety nie mam w aucie:/ No i juz wybralam ten:
NEW!! Fotelik Samochodowy Kiddy Energy Pro !! (1302933391) - Aukcje internetowe Allegro

bezpieczenstwo najwazniejsze i tyle, w sumie guzik mnie obchodzi czy fotelik jest ladny czy nie, ma byc bezpieczny

macie racje, bezpieczenstwo na 1 miejscu, ale kurcze ja musialam wybrac taki, na ktory bedzie stac mnie i moich rodzicow.
Najprawdopodobniej bedziemy sie skladac na coneco zenith.

co do ozdob.. jakos sie strasznie skapa zrobilam w tym roku..
nie wiem czy bedziemy miec choinke, ze wzgledu na miejsce. No , ale moze jakiegos mikolaja kupie na regal, bo tak smutno bez zadnych ozdob.

zobaczymy jak bedziemy stali z kasa.

w tym roku choinke ubiera Ł. w zeszlym robilam to ja
ja z ozdob to zamowilam tu na forum u dziewczyny małą choinkę robioną z białych piór
kupiłam w sklepie lsubnym lampion szklany domek mikołaja ale przepłaciłam bo z piotre i pawle o 5zł taniej az sie zdziwilam
pokupuje fajne swieczki i tyle. Ja lubie mało ale eleganckko:-)

no moze jeszcze zawiesze mikołaja wiszacego na zewnatrz wspinajacego sie po oknie ;-) to zawsze fajnie wyglada
ajentka ja mam tkaie zwykle sople wygladaja pieknie :)

a wiekszosc ozdób zawsze kupuje na giełdzie kwiatowej :) mam rzut beretem wiec akurat:)

Kurcze no musze sie przejechac z Franiem i zobaczyc ten fotelik, moze faktycznie ta polka Franiowi bedzie przeszkadzac. Poszukam jeszcze jakies inne bez isofixa z dobrymi notami :)

mysza_m ten fotelik ma regulowane oparcie ale zeby zmienic pozycje nachylenia trzeba dziecko wyjac z fotelika, zmienic pozycje i ponownie dziecko wsadzic - przynajmniej w tych ktore ogladalam tak było a w maxi cosi tobi na przykład masz taka "rączke" z przodu fotelika i mozesz zmienic pozycja nachylenia w trakcie jazdy samochodem jak dziecko uśnie bez wyjmowania dziecka i odwrotnie
no i ta blokada, to tak jakby jezdzic z jakas dużą torbą podrózną na kolanach przypięta pasami ;) jak dla mnie
no ale wiesz to tylko moje zdanie i opinia odnośnie tego fotelika , moze niektórym dzieciom to nie przeszkadza ale moj syn zacząl sie drzec jak tylko go chcielismy przymierzyc do tego fotelika w sklepie :)

ja z tego maxi cosi jestem bardzo zadowolona, Młody go wysłuzył na maksa, prałam go pare razy i własciwie jest niezniszczony nadal, posłuzy Magdzie spokojnie

Dobra przekonałaś mnie Kasaii :D Mi sie ten maxi cosi tobi dawno widzial, tylko ja sobie cos ubzduralam, ze on jest z isofixem, nie wiem dlaczego, chybam i sie pomylil z modelem pearl

reklama
Dobra przekonałaś mnie Kasaii :D Mi sie ten maxi cosi tobi dawno widzial, tylko ja sobie cos ubzduralam, ze on jest z isofixem, nie wiem dlaczego, chybam i sie pomylil z modelem pearl

Mysza mi też się wydawało że maxi cosi tobi jest z isofixem bo tak napisali w poprzednim numerze Mamo to ja dopiero heronek wyprowadziła mnie z błędu i doczytałam w necie że bez isofixa także też tego kupujemy.

Do góry