Ewitka
Majowo-lutowa mama
Ja kupiłam dzisiaj synkowi płytę konstrukcyjna duplo. Poniewaz jest jeszcze mały to od razu mu ją dałam. Kurcze taki kawalek plastiku a kosztuje 40zł! Ale warto było, ja buduję, synuś sie z ochotą przyłacza, wiec oboje mamy radochę :-) No i wreszcie jest gdzie poukładac plotki, krzesełka i kwiatuszki z kolejki i farmy, którą dostał.
Aletko odnosnie klocków Jixin to mielismy pecha, bo od razu ułamał sie dzyndzelek od zamykania okna, no i te nakladki na wagoniki słabo sie trzymaja, u ciebie tez tak jest? Poza tym zestaw jest fajny, a synus dzis juz sie odważył sam załączyć kolejke, bo wcześniej jej się bał.
MamoQ fajna ta smieciarka, synus w sobote chyba taka dostanie od chrzestnej (albo betoniarkę, zamiatarkę) a ta poczta jest super!
Aletko odnosnie klocków Jixin to mielismy pecha, bo od razu ułamał sie dzyndzelek od zamykania okna, no i te nakladki na wagoniki słabo sie trzymaja, u ciebie tez tak jest? Poza tym zestaw jest fajny, a synus dzis juz sie odważył sam załączyć kolejke, bo wcześniej jej się bał.
Evvula my od soboty mamy tę pierwszą tylko zestaw Interesting farm (troche mniej klocków, ale tak samo duzy tor ze zwrotnicą). Kolejka fajnie jeździ, tak jak wyżej pisałam mam zastrzezenia do żółtych nakładek na wagoniki, które za łatwo się zdejmują, no i ogólnie widać, że klocki sa wykonane z gorszego plastiku (mniej elastycznego, wiec też bardziej podatnego na pękniecia). No ale niektóre elementy tak jak płotek jest akurat porównywalny z Duplo. A ogólnie patrząc na wyposażenie zestawu Duplo i tak kupiłabym pewnie Jixin. Aha, ja ten najwiekszy zestaw widziałam na allegro za 75 zł, wczesniej dawałam linki na tego sprzedawcę.A co do prezentów dla naszych szkrabów, któraś pisała o tych klockach
KOLEJKA ELEKTRYCZNA KLOCKI ponad 100 elem 148cm (499789183) - Aukcje internetowe Allegro
warto je kupić zamiast dupl?. Bo zastanawiam się nad klejką własnie tą wyżej albo tą
NOWE Lego DUPLO 5608 ZESTAW STARTOWY (504445946) - Aukcje internetowe Allegro
Jak myślicie którą wziąc???
MamoQ fajna ta smieciarka, synus w sobote chyba taka dostanie od chrzestnej (albo betoniarkę, zamiatarkę) a ta poczta jest super!
Ostatnia edycja: