reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta, PREZENTY :) i takie tam :)

reklama
Z tego co widzę u nas są troche tańsze klocki duplo niz w Polsce:sorry:

Sprawdzałam cyrk lego duplo na allegro kosztuje 169 zl to jest 46 euro a u nas teraz w swiatecznej promocji cyrk jet po 36 e to wychodzi 130 zl

My kupimy straż pożarną, moja siostra ma dokupic do tego helikopter a bratowa ciężarówke;-).

Ostatnia edycja:
Wiem, że kompatybilne, ale to nie zawsze wystarczy, bo pozostaje jeszcze kwestia jakości. Niektóre klocki mogą się składać za ciężko, albo będą się rozwalać, z ludzików będzie schodzić farba, kolejka, która ma jeździć po torach będzie się zacinać i zatrzymywać, bo tory niedobrze do siebie pasują... czasem się trafi na dobrą jakość, ale czasem na pierwszy rzut oka widać "chińszczyznę" Ja już się nie raz sparzyłam, że co tanie to drogie, a z drugiej strony trafiałam na produkty tańsze i dobre.

MamoQ niestety tak bywa, że w innych krajach UE Lego są tańsze, a w USA to już w ogóle taniutko. Mnie się bardzo podoba remiza strażacka ale jest pierońsko droga chyba ponad 200zł, wóz strażacki ma, więc strażnica by pasowała jak nic.

Ostatnia edycja:
To jak kupisz któryś z zestawem Woma, to podziel się opinią o tych klockach. Też mi się one podobają.
Jeszcze raz dzieki Aletko, złożyłam na nie zlecenie (a własciwie na te wiekszy zestaw). Przy okazji znalazłam sprzedawcę, który ma w dobrej cenie wszystkie trzy zestawy, jakby któras z was była zainteresowana Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
No to zaczyna się grudniowe szaleństwo :-D
Kurcze zazdroszę Wam pomysłów na prezenty dla dzieciaczków i dla reszty rodziny.

Ja nie wiem zupełnie co mamy kupić Oliwce :wściekła/y:
Mam totalny brak pomysłów!!! Jedyną fajną rzeczą jest krzesełko, które już zostalo zamówione przez babcię i kupione (nawet już go używamy :-D) To prezent od Babci pod choinkę - krzesełko danChair
Natomiast nie mam pomysłu co od nas, co od chrzestnej, od mojej siostry

Póki co myślę o tablicy TABLICA DLA DWOJGA STEP ZNIKOPIS Wys0zl WARSZAWA ! (494689270) - Aukcje internetowe Allegro i już moja siostra podłapała i zamówiła, że to będzie prezent od niej, ale nie wiem do końca czy Niunia nie jest za mała, chociaż z drugiej strony jak nie jest za mała na malowanie po ścianach :wściekła/y: to może będzie odpowiednia i oduczy ją tego bazgrania :tak:

Może macie jeszcze jakieś pomysły dla dziewczynek???? PLEASE :-)

Dzięki myszko za link ;o) zastanawiałam się nad kuchnią dla Niuni ale wiecie najgorsze jest to, że gdzieś na to wszystko trzeba znaleźć miejsce, a u niej w pokoiku już go nie ma :no:
No i M jest dlatego przecwiny kupieniu kuchni :wściekła/y:
A co do tablicy to też myślę, że jest fajna, no a cena faktycznie sporka, ale myślę, że troszkę jej posłuży więc chyba warto.

z pomyłów na mikołaja
to moze
- pianinka w których jest bembenek perkusja i takie tam - Chico ok 96zł
- zestawy lego duplo - market zoo i podobne (niestety cenowo to od 56zł do 300)
- dla chłopaków klockiWader - polecam :) ( nie wiem czy dziewczynki tez buduja z klocków) maja tez fajne kolejki i samochody.
- garaze
- kuchnie, odkurzacze mały lekarz.
- little people (Fisher prica) - my mamy mała farme z konikami i mały cały czas sie tym bawi
- puzle dla najmłodszychi no i jeszcze znajdz podobna postac (na tekturkach sa po dwie takie same postacie i jak ma maluch jedna to ma znalesc druga taka sama)

To jest to jest to co widziałam ostatnio w sklepach no i z prezentów dla małego :)

wpadłam powiedzieć że znalazłam i zamówiłam już prezent dla Oliwki pod choinkę od nas ;o)
Otóż nasza Niunia strasznie lubi takie zwierzątka interaktywne czy coś w tym stylu i dzisiaj coś takiego znalazłam :-) wstawiam link :-) wybraliśmy tygryska

Biały Tygrysek - Alive
a to filmik z tą zabawką
[ame=http://pl.youtube.com/watch?v=dJqzan1QBpk]YouTube - ALIVE CUBS TV Ad[/ame]

reklama
o kurcze welonka - pierwszy raz cos az tak interaktywnego widze :-D
O cene nie pytam bo pewnie zwala z nog :-D
Oliwcia na pewno bedzie zadowolona :-)

Do góry