reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Witajcie dziewczyny!!!
Wczoraj miała badanie glukozy i dodatkowe badania krwi i moczu. Po wypiciu tego paskudztwa z całą cytryną i odczekaniu może 20 min zaczeło się nie ciekawie prawie im zemdlałam tam najciekawsze było to że pojechałam tam sama i to samochodem. Siedząc na korytarzu jedna z kobiet zauwazyła ze coś ze mną nie tak i zawiadomiła panią od punktu pobrań dosłownie w sotatnim momencie pomogły mi przejść na lezankę inaczej był padła jak długa tam. Pozostałe pobrania robiła mi już na leżaco bo co usiadłam to nawrót. Z badań wyzło że ma anemię i dlatego tak ostatnio reaguję omdleniami. Dostałam żelazo i zmianę witamin na wzmacniające. Wystrachałam się strasznie aby małej nie zrobić jakiejś krzywdy. Ledwo dojechałam do domu autem chociaz mam nie daleko, a potem przelezałam całe popołudnie w łóżku. Dzisiaj znowu powrótka z historii siostry dzwonią do mnie często lub zabieraja do siebie aby mnie mieć na oku w razie co bo jak się mieszka samej to róznie może być. Na szczeście jak byłam dzisiaj u położnej zbadałam małej tętno i wszystko było ok chociaż z mniejsza częstotliwościa biło serduszko pewnie spała. Jakoś dzisiaj się mało rusza. Mam nadzieję że nic złego się nie stanie.

Chciałabym aby u was też było szystko ok. Idę sie położyć sorki że nie napisałam nic wiecej na ogólnym nawet nie wiem co się u Was dzieje ostatnio. Postaram sie nadrobić to jak lepiej sie poczuję. Trzymajcie się cieplutko dziewczyny i przekazcie buziaczki Waszym maluszkom.

reklama
To dzisiaj na wizycie dowiedziałam się, że mój cukier jest ok- w szoku byłam bo normalnie mam małą nietolerancję glukozy, a teraz wyniki perfekt :p tylko hemoglobina troszkę niska 11,0 ale jeszcze aż takiego dramatu nie ma- znaczy żelazo na receptę... ale jakoś specjalnie się tym nie denerwuje, bo u mnie to rodzinne w ciążach :) USG nie miałam robionego, tylko mnie zbadała lekarka, a teraz cały czas odczuwam dyskomfort :/ reszta wyników jakoś przejdzie :D a no i w końcu przytyłam... (średnio mi to pasuje:p) 1,5 kg, ale na całe szczęście mam jeszcze parę kilo w zapasie do wagi wyjściowej i mam nadzieję, że w najgorszym wypadku właśnie z wyjściową skończę:) Znowu muszę zacząć mieć czas na wieczorne spacery ;) dno macicy trzy palce powyżej pępka... Chyba już Was wynudziłam wystarczająco :D

Powodzenia na wizytach ;)

Hej,

ja po czwartkowej wizycie ok. Choć hb 10,4 g/dl więc żelazo dostałam... Pozostałe parametry w normie lub na dolnej granicy. Glukoza po obciążeniu ok. Szyjka macicy ok. Posłuchaliśmy serduszka dzidziusia - ślicznie biło. Tsh nadal za wysokie - co wizyta mam zwiększaną dawkę :-( Aaaa no i dzidzia się poprzecznie ułożyła... więc będziemy obserwować...

15 października mam usg 4d
25 października wizytę u lekarza prowadzącego + usg

A33 oj to nie dobrze, że tak źle się czułaś. Pobierzesz żelazo i witaminki i będzie ok. Trzymam kciuki.
Indziorka fajnie, że u Ciebie wszystko ok., ta hemoglobina i ogólnie :-)
Green flower też staram się unikać słodkości, ale tak mnie ostatnio ciągnie do czekolady… na szczęście wynik glukozy po obciążeniu ok

No to ładnie jak się tak z chłopców robią dziewczynki, już nie mogę się doczekac kolejnego usg co by usłyszeć potwierdzenie, bo faktycznie te ubranka w samochodziki... heheh :)

Pozdrawiam

09.10
Alicja32 godz.9.30
arbuz
godz.16.00
13.10
Magda_z_ukgodz. 10.30 USG 4D
15.10
Czarni godz. 11:00
18.10
Dorotqua godz. 15:00
23.10
EmiliaM godz. 13:00
24.10
Magda_z_uk godz. 9.40 USG + wizyta
26.10
Indziorka godz. 13:40 wizyta(+USG?)
20.11
Indziorka godz. 14:00 wizyta(+Usg?)

a33 uważaj na siebie, nie ma żartów. Sama się boję jak zniosę to badanie, ostatnio w głowie mi się kręci co chwilę a tak na czczo 2 godziny...nie wiem jak to wytrzymam:szok:
Dbaj o siebie kochana, łykaj witaminki i odpoczywaj:tak:

Indziorka fajnie że Twoje wyniki są ok:happy2: hb jeszcze nie tak źle, ja miałam ostatnio 11,6 ciekawe jak będzie teraz:confused:
aa..i listę chyba skopiowałaś nie bardzo aktualną bo mnie i kilka dziewczyn wcięło:-(;-)

Afja-Anetka super że wizyta udana, łykniesz żelazo i będzie ok.:tak: Widzę, że u wszystkich wyniki troszkę gorsze, chyba dzieci z nas wyciągają teraz najbardziej;-)

08.10
monika2222 godz. 16.00
madziamadzia godz. 17.20
09.10
Alicja32 godz.9.30
arbuz
godz.16.00
11.10
Deszczyk godz.9.40 (wizyta)
13.10
Magda_z_uk godz. 10.30 (USG 4D)
15.10
16.10
Biłkabdg godz: 9:20 ( ginekolog + USG )
17.10
caroline godz. 15:15 (wizyta)
18.10

23.10
M@linka godz. 15.00
24.10
Magda_z_uk godz. 9.40 (USG + wizyta)
26.10
20.11

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jestem po powtórce glukozy 75g :dry:. No i.... wynik na czczo 71, a po 2 godzinach 111 :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
W poniedziałek mam wizytę, więc zobaczę co powie ginka. Morfologia i mocz ok :tak: Hemoglobina 11,8 - lekko spada, ale nie jest źle :-D
Postanowiłam sobie, że nie będę przesadzała z węglowodanami, a przede wszystkim jak najmniej pepsi itp. Na śniadanie codziennie owsianka :tak:

a33 mnie się tak kręciło w głowie po porodzie, bo straciłam dużo krwi i hemoglobina mocno spadła. Po dniu brania żelaza i praktycznie minęło. Poleż trochę, weź żelazo i będzie ok :tak:

Indziorka super, że wszystko ok :tak:

08.10
monika2222 godz. 16.00
madziamadzia godz. 17.20
09.10
Alicja32 godz.9.30
arbuz
godz.16.00
10.10
elisse
godz.18.00 (USG 3D)
11.10
Deszczyk godz.9.40 (wizyta)
13.10
Magda_z_uk godz. 10.30 (USG 4D)
15.10
16.10
Biłkabdg godz: 9:20 ( ginekolog + USG )
17.10
caroline godz. 15:15 (wizyta)
elisse godz. 8.30
18.10

23.10
M@linka godz. 15.00
24.10
Magda_z_uk godz. 9.40 (USG + wizyta)
26.10
20.11

widzę,że moje Dziecię trochę zasiało paniki wśród Was:) może nie będzie u Was pomyłek odnośnie płci...ja szczerze mówiąc teraz też już nie jestem pewna, czy na pewno będzie córcia :) poczekam na zakup pierwszej sukienki na następne usg:)

reklama
Do góry