reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Ja po wizycie, która była 2 października w miare ok.. Z maluchem wszystko w porządku.. Gorzej ze mną - jakoś tak fizycznie mi cięzko..
A i mam do Was pytanie.. Jak czytałam swoje badanie moczu to była tam jedna pozycja dziwna taka.. Było napisane Krew (+) w książeczce też mam tak wpisane ale ginka nic na to nie powiedziała.. Może spotkałyscie się z takim czymś??

08. 10
monika2222 godz. 16.00
madziamadzia godz. 17.20
09.10
Alicja32 godz.9.30
arbuz
godz.16.00
10.10
elisse godz.18.00 (USG 3D)
11.10
Deszczyk godz.9.40 (wizyta)
13.10
Magda_z_uk godz. 10.30 (USG 4D)
Dotka godz. rano (glukoza)
15.10
Czarni godz. 11:00
Afja-Anetkagodz. 17:30 usg4d
16.10
Biłkabdg godz: 9:20 ( ginekolog + USG )
17.10
caroline godz. 15:15 (wizyta)
elisse godz. 8.30
18.10

Dorotqua godz. 15:00
23.10
EmiliaM godz. 13:00
M@linka godz. 15.00
24.10
Magda_z_uk godz. 9.40 (USG + wizyta)
25.10
Afja-Anetka godz. 18:20 wizyta + usg
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
26.10
Indziorka godz. 13:40 wizyta(+USG?)
20.11
Indziorka godz. 14:00 wizyta(+Usg?)
30.11
baska201 godz.10.30 (wizyta + USG)

Cześć
Ja już po wizycie. Mój synek na pewno jest chłopcem bo dzid jeszcze wyraźniej było widać. Siedzi sobie w poprzek więc dlatego raz z góry raz z dołu mi przywala kopniaczki. Ma już 906 gram czyli jeszcze raz taki co ostatnio. Cały i zdrowy łapał się za uszy i buźkę i strasznie się wiercił. Mam piękne zdjęcia buźki w 3d to jutro wrzucę, póki co wygląda na to, że będzie mieszanką mnie i męża. No i ma długie paluchy u rąk. Pani doktor stwierdziła, że pianistą może zostać.
Moja morfologia w porządku, żelazo nie spadło, mam tylko łykać magnez bo mnie skurcze w nogach łapią.
No i mam skierowanie do poradni diabetologicznej. Co prawda mój wynik był 142 po 75g glukozy ale pani doktor powiedziała, że lepiej dmuchać na zimne i skonsultować ze specjalistą w tej dziedzinie bo nawet jak mi trochę dietę skoryguje, bo może to być po prostu pewna nietolerancja cukrów a nie cukrzyca, to uniknę ryzyka 5 kg dziecka do urodzenia i powikłań.

Gratuluję udanych wizyt :))).
Green czekamy na fotkę Malucha :).

U mnie wszystko dobrze. Wizyta "papierkowa", bez USG. Maluch rośnie, macica też, nie ma żadnych powodów do obaw. Tak się zastanawiałam czy dobrze będzie, bo ostatnio mój Maluch się leniwy zrobił i kopał delikatnie, ale lekarz mnie uspokoił :). Słyszałam serduszko- bije pięknie :D. Także wizyta pozytywna bardzo :))).

Powodzenia na jutrzejszych wizytach!!! :)

reklama
Do góry