Alicja kochana jesteś. Dziękuje za wsparcie!
Agaagaaga no jakby u mnie miała być jednak dziewczynka, to......nie.....to nie możliwe
Dziękuję za wsparcie raz jeszcze!
Elisse gratuluje dziewczynki. Wiedziałam;-)
Caroline nie smutaj się. Pamiętaj, że dzieci w brzuszku rozwijają się bardzo indywidualnie. A może owulacje miałaś później niż myślisz? To ma bardzo duże znaczenie. Ja poszłabym na jakieś 4d żeby podpytać innego specjalistę odnośnie tych parametrów. Może nie ma powodu do obaw? Powodzenia kochana i nic się nie martw na zapas. Trzymam za Was kciuki bardzo mocno
M@linka z tym odczynem Coombsa martwić może wynik dodatni. W sytuacji kiedy kobieta ma Rh-, a mężczyzna Rh+ mówimy o niezgodności serologicznej, ale kiedy wytwarzają się przeciwciała dochodzi już do konfliktu serologicznego (może on być w układzie Kell, Kid, Jkwa lub anty-Rh). Odczyn Coombsa oznacza się,by sprawdzić czy owe przeciwciała się wytwarzają i dodatni właśnie to oznacza. Do konfliktu dochodzi tylko i wyłącznie jeśli z jakiś przyczyn (skurcze, krwawienia) dojdzie do wymieszania się krwi matki i dziecka a dziecko odziedziczy po ojcu Rh przeciwny (czyli np. + jak Ty masz - i odwrotnie). Wówczas w organizmie matki wytwarzają się przeciwciała, które mają na celu "zwalczanie" czerwonych krwinek dziecka. Ogólnie pisząc to badanie ma na celu wykryć, czy z powodu, że rodzice maja różne odczyny Rh, nie doszło czasem do konfliktu serologicznego. Pamiętaj jednak, że nawet wynik dodatni nie jest końcem świata i pod odpowiednią opieka lekarską, dzieci rodzą się zupełnie zdrowe. No i gratuluje udanej wizyty!
Agaagaaga super, że wszystko w brzuszku w porządku. Niech malutka rośnie zdrowo!