reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
arbuz-trzymam mocno kciuki i wiem,że wszystko będzie super!!!jak wrócisz pochwal się fotkami:tak:

dziewczyny dziękuję za ogromne wsparcie, zawsze można na was liczyć-jutro mam wizytę USG i zdam relację co tam lekarz podpatrzył-mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. A co do płci to może masz basiu rację,że dwie dziewczynki-fajnie by było:-)

Dotka ja miałam hemogolobine 10 i też biorę żelazo ale dopierood tygodnia, leukocytyi netrofile podwyższone, ale tak jak mówisz to normalne

Arbuz kciuki caciśnięte :)

Gienie nic się nie martw, będzie ok ja to wiem :)

Trzymam kciuki za wizyty, ja mam dziś o 19, ale bez USG , kurcze a chciałabym wiedzieć co tam słychać u Okruszka :) Napiszę jutro rano co i jak :)

hej :)
wczoraj późno byłam w domu i nie miałam siły już nic zrobić. Wczorajsza wizyta była fajowa, USG robił mi inny lekarz, bo mój jest na urlopie i spodziewałam się jakiegoś gbura starego i grubego, a tu odwrotnie, lekarz ok.40 lat, przystojny i bardzo dokładny :-) No ale przejdę do sedna mojej wizyty. Maluszek ma 5,41 cm i według USG to równo 12 tydzień, więc o 3 dni młodszy, ale za to główka ma 2,1 cm, a to tak na 13 tygodni i 3 dni. Lekarz powiedział, że głowa zawsze jest większa. NT 1,2, czyli w normie, nosek jest, serduszko biło 150/min. Jedna sprawa co mnie troszkę martwi, to to, że lekarz podejrzewa, że pępowina jest dwunaczyniowa, a powinna być trzynaczyniowa. Ale powiedział, że to nie musi świadczyć o wadach dziecka i kazał sprawdzić na następnej wizycie, więc będę pewnie miała USG w połowie sierpnia.
Tak po za tym to dzidziuś był bardzo ruchliwy, wymachiwał rączkami i nóżkami, pewnie dlatego, że przed wizytą zjadłam trochę pikantne leczo, hehe.
Wstawiam fotki:
Obraz 046.jpgObraz 039.jpg

Arbuz super relacja i fotki! moj tez mial glowke 2,1 cm no ale wg usg mial 6,76 cm i wychodzil mu 13 t 1 dz, Twoja kruszynka ciut mniejsza
Emilia malz okrusyek slodki a jakas relacja z wizyty? bo nie wiem czy pisalas
Kropka a jakie zelazo lykasZ?

reklama
dziewczyny suuper bobaski:-) gratuluje!
ja juz po wizycie,ale mi sie micha cieszyla jak ujrzalam malenstwo na monitorku.ma juz 9cm,rozwija sie prawidlowo,widac bylo glowke raczki,nozki,kregoslupik zoladek serduszko,no i slyszalam bicie serca,az lezka sie zakrecila. strasznie sie wiercilo i nie mozna bylo dojrzec co tam ma miedzy nogami,poza tym obrocilo sie tylkiem;-)ale to za 4tyg.moze sie uda.w drodze do domu banan mi nie schodzil:-)
001.jpg002.jpg

Do góry