reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
arbuz-trzymam mocno kciuki i wiem,że wszystko będzie super!!!jak wrócisz pochwal się fotkami:tak:

dziewczyny dziękuję za ogromne wsparcie, zawsze można na was liczyć-jutro mam wizytę USG i zdam relację co tam lekarz podpatrzył-mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. A co do płci to może masz basiu rację,że dwie dziewczynki-fajnie by było:-)

Dotka ja miałam hemogolobine 10 i też biorę żelazo ale dopierood tygodnia, leukocytyi netrofile podwyższone, ale tak jak mówisz to normalne

Arbuz kciuki caciśnięte :)

Gienie nic się nie martw, będzie ok ja to wiem :)

Trzymam kciuki za wizyty, ja mam dziś o 19, ale bez USG , kurcze a chciałabym wiedzieć co tam słychać u Okruszka :) Napiszę jutro rano co i jak :)

hej :)
wczoraj późno byłam w domu i nie miałam siły już nic zrobić. Wczorajsza wizyta była fajowa, USG robił mi inny lekarz, bo mój jest na urlopie i spodziewałam się jakiegoś gbura starego i grubego, a tu odwrotnie, lekarz ok.40 lat, przystojny i bardzo dokładny :-) No ale przejdę do sedna mojej wizyty. Maluszek ma 5,41 cm i według USG to równo 12 tydzień, więc o 3 dni młodszy, ale za to główka ma 2,1 cm, a to tak na 13 tygodni i 3 dni. Lekarz powiedział, że głowa zawsze jest większa. NT 1,2, czyli w normie, nosek jest, serduszko biło 150/min. Jedna sprawa co mnie troszkę martwi, to to, że lekarz podejrzewa, że pępowina jest dwunaczyniowa, a powinna być trzynaczyniowa. Ale powiedział, że to nie musi świadczyć o wadach dziecka i kazał sprawdzić na następnej wizycie, więc będę pewnie miała USG w połowie sierpnia.
Tak po za tym to dzidziuś był bardzo ruchliwy, wymachiwał rączkami i nóżkami, pewnie dlatego, że przed wizytą zjadłam trochę pikantne leczo, hehe.
Wstawiam fotki:
Obraz 046.jpgObraz 039.jpg

Arbuz super relacja i fotki! moj tez mial glowke 2,1 cm no ale wg usg mial 6,76 cm i wychodzil mu 13 t 1 dz, Twoja kruszynka ciut mniejsza
Emilia malz okrusyek slodki a jakas relacja z wizyty? bo nie wiem czy pisalas
Kropka a jakie zelazo lykasZ?

reklama
dziewczyny suuper bobaski:-) gratuluje!
ja juz po wizycie,ale mi sie micha cieszyla jak ujrzalam malenstwo na monitorku.ma juz 9cm,rozwija sie prawidlowo,widac bylo glowke raczki,nozki,kregoslupik zoladek serduszko,no i slyszalam bicie serca,az lezka sie zakrecila. strasznie sie wiercilo i nie mozna bylo dojrzec co tam ma miedzy nogami,poza tym obrocilo sie tylkiem;-)ale to za 4tyg.moze sie uda.w drodze do domu banan mi nie schodzil:-)
001.jpg002.jpg

Do góry