reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Dziewczynki ja już też po wizycie u lekarza, uspokoiłam się, rozwiał wszystkie wątpliwości, następna wizyta za ok 1,5 miesiąca po moim przyjeździe, będę dzwoniła tam na początku sierpnia i wpisze się w kalendarzyk.
lanja, olcia czekam z niecierpliwością na opisy Waszych wizyt :-)

Bardzo się cieszę , że wizyta się udała czekam na zdjęcia Twojego maluszka:) ile ma cm i jakie tetno ?:>

Hej dziewczyny:) Mój maluszek ma się dobrze, jest trochę większy niż termin z ostatniej miesiączki (ma 3 cm czyli 10 tygodni), machał rączkami:-)serduszko słyszałam:tak:luteiny już brać nie muszę, więc wszystko na dobrej drodze:-DFotkę postaram sie później wkleić.

lanjaaa!!:D moja dzidzia też ma 3 cm a dokładnie 29,9: mm i też 10 tydzień :) a tętno wiesz jakie Twój maluszek miał :>:>

Ja też po wizycie uspokojona dzidzia rośnie zdrowo 29,9 mm , tetno 120 :) :) wyniki badań z krwi i moczu też wyszły super :) a o to nasza dzidzia -co prawda do połowy ale jest:) :)

Zdjecie0089.jpg

Ostatnia edycja:
hej :)
fajnie, że u Was wszystko OK i widzieliście już swoje kruszynki :)
ja byłam dziś na nieplanowanej wizycie u ginekologa, bo mam problem z drożdżycą :-(
strasznie mnie to swędzi i piecze:wściekła/y: mam brać Nystatynę dopochwowo, smarować Clotrimazolum i podmywać się Tantum Rosa. Mam nadzieję, że to wszystko szybko przyniesie mi ulgę.
A pierwsze USG mam 16 lipca, to będzie 13 tydzień. Mój lekarz twierdzi, że pierwsze USG należy wykonać po 12 tyg.

27 czerwiec

Abby

28 czerwiec

Madziamadzia
godz. 18:00

2 lipiec

baska201 godz. 12 USG
monika2222 godz. 16.15
marzenixx godz. 15:00

3 lipca

gieniek godz. 16:40
wikcia2007 godz. 16:50

4 lipiec

gieniek godz. 8:00 (badanie USG 11-14 t.c)

5 lipiec

Deszczyk godz. 9:00
arbuz godz.17.00

6 lipiec

Martinek godz. 15:20

Hanus godz. 15:00

Dotka godz. 16:15

M@linka godz. 16.20- (prenatalne)

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

31 Lipiec

Milusia83 godz.16:00

27 czerwiec

Abby

28 czerwiec

Madziamadzia
godz. 18:00

2 lipiec

baska201 godz. 12 USG
monika2222 godz. 16.15
marzenixx godz. 15:00

3 lipca

gieniek godz. 16:40
wikcia2007 godz. 16:50

4 lipiec

gieniek godz. 8:00 (badanie USG 11-14 t.c)

5 lipiec

Deszczyk godz. 9:00
arbuz godz.17.00

6 lipiec

Martinek godz. 15:20

Hanus godz. 15:00

Dotka godz. 16:15

M@linka godz. 16.20- (prenatalne)

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

12 Lipiec
ooollcciiaaa godz. 17:20

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

31 Lipiec

Milusia83 godz.16:00

To teraz czekamy na kolejne dobre wieści z wizyt !!:)

Ja mam jeszcze pytanko co do tętna... jakie miały wasze fasolinki w 10 tygodniu ?? Moja dzidzia chyba spała bo było widać pykające serduszko i jakieś minimalne ruchy ale nie tak żeby machało więc może spała mała kruszynka... :(

Ostatnia edycja:
Lanja, Titi, Olcia - gratuluję udanych wizyt..............., kolejne superanckie wieści, niech okruszki rosną......

Olcia widać zarys maleńkiego człowieczka........

Co do tętna to mój w 7,4 tc miał 160 , potem to już w 12 tc lekarz wpisał mi w karcie 160, a ja widziałam 170 na monitorze..........

no już co nieco widać!:) ja tylko się zastanawiam jak ten mój maluch nogi podkulił:p haha :p co do tętna to na poprzedniej wizycie było 140... nie wiem moje mądre książki mówią że jeśli tętno jest pomiędzy 110-160 jest w normie... w sumie lekarz nic nie mówił żeby było za niskie więc chyba jest dobrze... już nie mogę się doczekać następnej wizyty :) to już będzie to prenatalne <jupi>

Milusia Ty już niebawem w 2 trymestr wkraczasz!! :)

Ooollcciiaaa to wszystko w normie, nie masz czym się martwić.

Gratuluję udanych wizyt.

Jakie tabletki przepisał wam lekarz? W poprzedniej ciąży chodziłam do innego lekarza i brałam tylko kwas foliowy w zwiększonej dawce. Nie licząc duphastonu, ale to na potrzymanie.
Teraz chodzę do innego lekarza i przepisał mi takie tabletki http://www.doz.pl/apteka/p46385-Pharmaton_Matruelle_kapsulki_miekkie_30_szt
Kwasu foliowego już nie muszę brać, bo jest w składzie.

Przy okazji polecam Wam tę aptekę, można robić zamówienia przez internet, leki są tańsze o parę złotych, niż na miejscu.

Ostatnia edycja:
hej :)

A pierwsze USG mam 16 lipca, to będzie 13 tydzień. Mój lekarz twierdzi, że pierwsze USG należy wykonać po 12 tyg.

Z suwaczka widzę, że mamy taki sam termin porodu. 27.01?

Dziwny ten Twój lekarz. Nie myślałaś, żeby zmienić.

Mój robił mi w 5 tyg, żeby zobaczyć czy jestem w ciąży, drugie robił mi w 7 tyg, żeby sprawdzić czy ciąża się rozwinęła.

reklama
naonka ja biorę vita-miner prenatal, płaciłam 18,68zł za 60 tabletek, po 2 miesiącach zmienię na inny, bo najlepiej jest zmieniać co opakowanie, nie wiem czemu, ale tak słyszałam

Do góry