reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Dziewczynki ja już też po wizycie u lekarza, uspokoiłam się, rozwiał wszystkie wątpliwości, następna wizyta za ok 1,5 miesiąca po moim przyjeździe, będę dzwoniła tam na początku sierpnia i wpisze się w kalendarzyk.
lanja, olcia czekam z niecierpliwością na opisy Waszych wizyt :-)

Bardzo się cieszę , że wizyta się udała czekam na zdjęcia Twojego maluszka:) ile ma cm i jakie tetno ?:>

Hej dziewczyny:) Mój maluszek ma się dobrze, jest trochę większy niż termin z ostatniej miesiączki (ma 3 cm czyli 10 tygodni), machał rączkami:-)serduszko słyszałam:tak:luteiny już brać nie muszę, więc wszystko na dobrej drodze:-DFotkę postaram sie później wkleić.

lanjaaa!!:D moja dzidzia też ma 3 cm a dokładnie 29,9: mm i też 10 tydzień :) a tętno wiesz jakie Twój maluszek miał :>:>

Ja też po wizycie uspokojona dzidzia rośnie zdrowo 29,9 mm , tetno 120 :) :) wyniki badań z krwi i moczu też wyszły super :) a o to nasza dzidzia -co prawda do połowy ale jest:) :)

Zdjecie0089.jpg

Ostatnia edycja:
hej :)
fajnie, że u Was wszystko OK i widzieliście już swoje kruszynki :)
ja byłam dziś na nieplanowanej wizycie u ginekologa, bo mam problem z drożdżycą :-(
strasznie mnie to swędzi i piecze:wściekła/y: mam brać Nystatynę dopochwowo, smarować Clotrimazolum i podmywać się Tantum Rosa. Mam nadzieję, że to wszystko szybko przyniesie mi ulgę.
A pierwsze USG mam 16 lipca, to będzie 13 tydzień. Mój lekarz twierdzi, że pierwsze USG należy wykonać po 12 tyg.

27 czerwiec

Abby

28 czerwiec

Madziamadzia
godz. 18:00

2 lipiec

baska201 godz. 12 USG
monika2222 godz. 16.15
marzenixx godz. 15:00

3 lipca

gieniek godz. 16:40
wikcia2007 godz. 16:50

4 lipiec

gieniek godz. 8:00 (badanie USG 11-14 t.c)

5 lipiec

Deszczyk godz. 9:00
arbuz godz.17.00

6 lipiec

Martinek godz. 15:20

Hanus godz. 15:00

Dotka godz. 16:15

M@linka godz. 16.20- (prenatalne)

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

31 Lipiec

Milusia83 godz.16:00

27 czerwiec

Abby

28 czerwiec

Madziamadzia
godz. 18:00

2 lipiec

baska201 godz. 12 USG
monika2222 godz. 16.15
marzenixx godz. 15:00

3 lipca

gieniek godz. 16:40
wikcia2007 godz. 16:50

4 lipiec

gieniek godz. 8:00 (badanie USG 11-14 t.c)

5 lipiec

Deszczyk godz. 9:00
arbuz godz.17.00

6 lipiec

Martinek godz. 15:20

Hanus godz. 15:00

Dotka godz. 16:15

M@linka godz. 16.20- (prenatalne)

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

12 Lipiec
ooollcciiaaa godz. 17:20

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

31 Lipiec

Milusia83 godz.16:00

To teraz czekamy na kolejne dobre wieści z wizyt !!:)

Ja mam jeszcze pytanko co do tętna... jakie miały wasze fasolinki w 10 tygodniu ?? Moja dzidzia chyba spała bo było widać pykające serduszko i jakieś minimalne ruchy ale nie tak żeby machało więc może spała mała kruszynka... :(

Ostatnia edycja:
Lanja, Titi, Olcia - gratuluję udanych wizyt..............., kolejne superanckie wieści, niech okruszki rosną......

Olcia widać zarys maleńkiego człowieczka........

Co do tętna to mój w 7,4 tc miał 160 , potem to już w 12 tc lekarz wpisał mi w karcie 160, a ja widziałam 170 na monitorze..........

no już co nieco widać!:) ja tylko się zastanawiam jak ten mój maluch nogi podkulił:p haha :p co do tętna to na poprzedniej wizycie było 140... nie wiem moje mądre książki mówią że jeśli tętno jest pomiędzy 110-160 jest w normie... w sumie lekarz nic nie mówił żeby było za niskie więc chyba jest dobrze... już nie mogę się doczekać następnej wizyty :) to już będzie to prenatalne <jupi>

Milusia Ty już niebawem w 2 trymestr wkraczasz!! :)

Ooollcciiaaa to wszystko w normie, nie masz czym się martwić.

Gratuluję udanych wizyt.

Jakie tabletki przepisał wam lekarz? W poprzedniej ciąży chodziłam do innego lekarza i brałam tylko kwas foliowy w zwiększonej dawce. Nie licząc duphastonu, ale to na potrzymanie.
Teraz chodzę do innego lekarza i przepisał mi takie tabletki http://www.doz.pl/apteka/p46385-Pharmaton_Matruelle_kapsulki_miekkie_30_szt
Kwasu foliowego już nie muszę brać, bo jest w składzie.

Przy okazji polecam Wam tę aptekę, można robić zamówienia przez internet, leki są tańsze o parę złotych, niż na miejscu.

Ostatnia edycja:
hej :)

A pierwsze USG mam 16 lipca, to będzie 13 tydzień. Mój lekarz twierdzi, że pierwsze USG należy wykonać po 12 tyg.

Z suwaczka widzę, że mamy taki sam termin porodu. 27.01?

Dziwny ten Twój lekarz. Nie myślałaś, żeby zmienić.

Mój robił mi w 5 tyg, żeby zobaczyć czy jestem w ciąży, drugie robił mi w 7 tyg, żeby sprawdzić czy ciąża się rozwinęła.

reklama
naonka ja biorę vita-miner prenatal, płaciłam 18,68zł za 60 tabletek, po 2 miesiącach zmienię na inny, bo najlepiej jest zmieniać co opakowanie, nie wiem czemu, ale tak słyszałam

Do góry