reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

kobietki no to gratulacje,
basiu bezssensu, już przecież mogłaś być po USG - widzieć serduszko, przykro mi, ale zleci do następnej wizytki...

reklama
A więc ja po wczorajszej wizycie, niestety serduszka jeszcze nie widac, ale fasolka jest i wszystko ok. Termin na 27 stycznia, karte mam już założoną.

czesc, moja dzisiejsza stresujaca wizyta skonczyla sie pozytywnie:) Krwiaka prawie juz nie ma...leciutenkie odklejanie , wiec za 2tyg. kolejna wizyta i nadal leki...ale ginka byla zadowolona, serduszko pieknie bije, dzidziolek ma 28mm, kawal czlowieka:) badania mam bardzo dobre...ginka pobrala mi cytologie, polozna zalozyla mi karte ciazy, dostalam tez zwolnienie...nie chce zapeszac ale juz jestem spokojniejsza:)

czesc, moja dzisiejsza stresujaca wizyta skonczyla sie pozytywnie:) Krwiaka prawie juz nie ma...leciutenkie odklejanie , wiec za 2tyg. kolejna wizyta i nadal leki...ale ginka byla zadowolona, serduszko pieknie bije, dzidziolek ma 28mm, kawal czlowieka:) badania mam bardzo dobre...ginka pobrala mi cytologie, polozna zalozyla mi karte ciazy, dostalam tez zwolnienie...nie chce zapeszac ale juz jestem spokojniejsza:)

To musiało się dobrze skończyć :) Bardzo się cieszę :*

Ja też miałam dzisiaj wizytę. Dostałam receptę na żelazo, mam łykać całą ciąże jedną tabletkę dziennie. Mam zrobić też badania w kierunku antygenu D (chyba dobrze piszę), chodzi o mój ujemny Rh.
Na usg pokazał się 16mm robaczek, urósł w tydzień i dwa dni 12mm :) Serduszko pięknie bije i wszystko jest w porządku :)
Za 3 tygodnie prenatalne badania :)

Dziewczyny cieszę się z Wami ja mam wizytę za tydzień w środę;-) już się doczekać nie mogę wtedy to będzie 8 tydzień. Mój lekarz powiedział, że za każdym razem będziemy dzidzię oglądać, co bym była spokojniejsza bo wie jakie to ważne dla matki.:-)

juz po wizycie:)

Pecherzyk jest ładny, okrąglutki, ma 11,2mm(ciaza młodsza o 6 dni) czyli urósł te przepisowe 4mm w 4 dni.zarodka jeszcze nie widac.
lekarz załozył mi karte ciąży, dosałam zwolnienie do nastepnej wizyty, zmiana leków, mam dalej odpoczywac, ale w domu powoli zwiekszac aktywnosc...

reklama
olcia i mysiak - gratuluje!!!!super fasolki w super mamach rosną:) wkleje też moją już jest troche bardziej zaawansowana:) widać człowieczka....ale może ja widzę:)
2012-05-31 20.10.15-1.jpg2012-05-31 20.10.26-1.jpg

Do góry