reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

marta87

Ja też prywatnie robiłam badania.
Miałam do zrobienia:
- morfologie (8zł)
- grupa Krwi (30zł)
- mocz (8zł)
- glukoza (7zł)
- hiv (22zł)
- toxo IGG (24zł)
- toxo IGM (24zł)
- CMV IGG (28zł)
- CMV IGM (37zł)
- vdrl (10zł)

i za to wszystko wyszło mi 198 zł

zachowałam paragon na pamiątkę ;p

reklama
super! dzięki za tak szybką odpowiedź:) mam plan zapisać się do lekarza pierwszego kontaktu,żeby dał mi skierowanie na mocz, morfologie, tsh, grupę krwi na szczęście mam w legitymacji krwiodawcy :)

Byłam dzisiaj u lekarza! Na dzień obecny jest wszystko ok. To jest 5 tydzień. Mam już kartę ciąży. Termin na 23 styczeń. Następna wizyta za miesiąc, z wynikami badań już mam być.
Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Jestem dobrej myśli. Buziaki dla wszystkich

Cluue ja też robiłam badania zapłaciłam nieco mniej 165,75gr, ale w szoku byłam że tak dużo . Grupy krwi nie robiłam bo byłam pewna że mam kartkę z poprzedniej ciąży jednak ja gdzieś wcięło:( no nic trzeba będzie wyrobić druga.

Gosia!!! mamy termin na ten sam dzień :-)
Marzenixx świetne zdjęcie, ja mam usg dopiero 20 czerwca i niestety muszę się uzbroić w cierpliwość ;-)
Kropka87 mój lekarz przyjmuje zarówno prywatnie, jak i na nfz w szpitalu wojewódzkim, powiedział, że da mi skierowanie i wszystkie badania za darmo zrobie, więc chyba muszą być refundowane. A swoją drogą musiałam biednie wyglądać, bo przeważnie lekarze dają skierowania albo wypisują na kartce, a to gdzie zrobisz badanie ich nie obchodzi :happy:

titilaya - to będziemy się ścigać:-)
Ja jestem wg @ w 5 tygodniu, ale ten termin mam wyznaczony ze względu na to, że moje cykle były 25 dniowe.

Dokładniejszą datę lekarz powiedział, określimy następnym razem, wg usg.
Przy pierwszej ciąży wg @ termin miałam na 30 kwietnia, potem się to przesuneło na 3 maja. A w rezultacie urodziłam 24 kwietnia. Z tym, że muj poród zaczą się 22 kwietnia wieczorem. To była dłuuuga męka zakończona cesarką. Ale i tak wszystko dobrze wspominam i teraz się nie boję w ogóle. Najbardziej pamiętam moment, kiedy zobaczyłam córeczkę. To jest tak niesamowite uczucie!!!!!

Gosia!!! mamy termin na ten sam dzień :-)
Marzenixx świetne zdjęcie, ja mam usg dopiero 20 czerwca i niestety muszę się uzbroić w cierpliwość ;-)
Kropka87 mój lekarz przyjmuje zarówno prywatnie, jak i na nfz w szpitalu wojewódzkim, powiedział, że da mi skierowanie i wszystkie badania za darmo zrobie, więc chyba muszą być refundowane. A swoją drogą musiałam biednie wyglądać, bo przeważnie lekarze dają skierowania albo wypisują na kartce, a to gdzie zrobisz badanie ich nie obchodzi :happy:

Mam ciotke lekarke i powiedziała, że wirusologiczne badania nie są refundowane, bo też chciałam... ale na pewno w szpitalu jeśli robisz muszą Ci je zrobić oczywiście za free :) Także jeśli Twój gin pracuje w szpitalu, to pewnie taką drogą by Ci zrobił za darmo :) Tzn. nic tylko się cieszyć, że masz gina z takimi możliwościami :-)

Gosia ja też mam termin na 23 stycznia, ale u mnie to wszystko sie jeszcze okaze....

Ide do swojego lekarza 31 maja i wtedy bede coś wiedziała.. bo ten u którego byłam nie wzbudził mojego zaufania, nie potraktował mnie dobrze...

mysiak będziemy się ścigać w 3 :-) a z lekarzem świetna decyzja o zmianie. Jeśli nie masz zaufania do lekarza i Ci nie podejdzie pod jakimkolwiek względem to najlepiej poszukać takiego, z którym będziesz czuła się ok;-)

reklama
Zdecydowanie zaufany lekarz to podstawa. Ja teraz chodzę do tego samego co przy pierwszej ciąży. Tak w ogóle to moja siostra ma 2 dzieci a brat 3 i wszystkie ciąże były prowadzone przez tego samego lekarza. Można się go zapytać o wszystko i on ma bardzo ludzkie podejście do wszystkiego. Czuję, jakbym rozmawiała nie z lekarzem tylko z bardzo przychylną mi osobą.

Do góry