reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

marta87

Ja też prywatnie robiłam badania.
Miałam do zrobienia:
- morfologie (8zł)
- grupa Krwi (30zł)
- mocz (8zł)
- glukoza (7zł)
- hiv (22zł)
- toxo IGG (24zł)
- toxo IGM (24zł)
- CMV IGG (28zł)
- CMV IGM (37zł)
- vdrl (10zł)

i za to wszystko wyszło mi 198 zł

zachowałam paragon na pamiątkę ;p

reklama
super! dzięki za tak szybką odpowiedź:) mam plan zapisać się do lekarza pierwszego kontaktu,żeby dał mi skierowanie na mocz, morfologie, tsh, grupę krwi na szczęście mam w legitymacji krwiodawcy :)

Byłam dzisiaj u lekarza! Na dzień obecny jest wszystko ok. To jest 5 tydzień. Mam już kartę ciąży. Termin na 23 styczeń. Następna wizyta za miesiąc, z wynikami badań już mam być.
Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Jestem dobrej myśli. Buziaki dla wszystkich

Cluue ja też robiłam badania zapłaciłam nieco mniej 165,75gr, ale w szoku byłam że tak dużo . Grupy krwi nie robiłam bo byłam pewna że mam kartkę z poprzedniej ciąży jednak ja gdzieś wcięło:( no nic trzeba będzie wyrobić druga.

Gosia!!! mamy termin na ten sam dzień :-)
Marzenixx świetne zdjęcie, ja mam usg dopiero 20 czerwca i niestety muszę się uzbroić w cierpliwość ;-)
Kropka87 mój lekarz przyjmuje zarówno prywatnie, jak i na nfz w szpitalu wojewódzkim, powiedział, że da mi skierowanie i wszystkie badania za darmo zrobie, więc chyba muszą być refundowane. A swoją drogą musiałam biednie wyglądać, bo przeważnie lekarze dają skierowania albo wypisują na kartce, a to gdzie zrobisz badanie ich nie obchodzi :happy:

titilaya - to będziemy się ścigać:-)
Ja jestem wg @ w 5 tygodniu, ale ten termin mam wyznaczony ze względu na to, że moje cykle były 25 dniowe.

Dokładniejszą datę lekarz powiedział, określimy następnym razem, wg usg.
Przy pierwszej ciąży wg @ termin miałam na 30 kwietnia, potem się to przesuneło na 3 maja. A w rezultacie urodziłam 24 kwietnia. Z tym, że muj poród zaczą się 22 kwietnia wieczorem. To była dłuuuga męka zakończona cesarką. Ale i tak wszystko dobrze wspominam i teraz się nie boję w ogóle. Najbardziej pamiętam moment, kiedy zobaczyłam córeczkę. To jest tak niesamowite uczucie!!!!!

Gosia!!! mamy termin na ten sam dzień :-)
Marzenixx świetne zdjęcie, ja mam usg dopiero 20 czerwca i niestety muszę się uzbroić w cierpliwość ;-)
Kropka87 mój lekarz przyjmuje zarówno prywatnie, jak i na nfz w szpitalu wojewódzkim, powiedział, że da mi skierowanie i wszystkie badania za darmo zrobie, więc chyba muszą być refundowane. A swoją drogą musiałam biednie wyglądać, bo przeważnie lekarze dają skierowania albo wypisują na kartce, a to gdzie zrobisz badanie ich nie obchodzi :happy:

Mam ciotke lekarke i powiedziała, że wirusologiczne badania nie są refundowane, bo też chciałam... ale na pewno w szpitalu jeśli robisz muszą Ci je zrobić oczywiście za free :) Także jeśli Twój gin pracuje w szpitalu, to pewnie taką drogą by Ci zrobił za darmo :) Tzn. nic tylko się cieszyć, że masz gina z takimi możliwościami :-)

Gosia ja też mam termin na 23 stycznia, ale u mnie to wszystko sie jeszcze okaze....

Ide do swojego lekarza 31 maja i wtedy bede coś wiedziała.. bo ten u którego byłam nie wzbudził mojego zaufania, nie potraktował mnie dobrze...

mysiak będziemy się ścigać w 3 :-) a z lekarzem świetna decyzja o zmianie. Jeśli nie masz zaufania do lekarza i Ci nie podejdzie pod jakimkolwiek względem to najlepiej poszukać takiego, z którym będziesz czuła się ok;-)

reklama
Zdecydowanie zaufany lekarz to podstawa. Ja teraz chodzę do tego samego co przy pierwszej ciąży. Tak w ogóle to moja siostra ma 2 dzieci a brat 3 i wszystkie ciąże były prowadzone przez tego samego lekarza. Można się go zapytać o wszystko i on ma bardzo ludzkie podejście do wszystkiego. Czuję, jakbym rozmawiała nie z lekarzem tylko z bardzo przychylną mi osobą.

Do góry