Byłam dzisiaj na USG... No i gin nic tam nie zauważył. Niby coś tam jest, a nie jest - sam nie umie się określić. Za tydzień mam podejść znów. A najgorsze jest to, że zaczynam mieć jakieś brązowe upławy. Gdy mu to powiedziałam to powiedział jedynie że czasem kobiety są w ciąży i gdy poronią, to myślą że to zwykła miesiączka... Średnio jestem z niego zadowolona.
reklama
Anetka zmień ginekologa to jest jakieś nieporozumienie dziwię się że lekarze mają jeszcze takie podejście do kobiet. Ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie u nowego gina jest super fajny delikatny no i na wysokim poziomie fakt że w placówce Medicover muszą trzymać poziom ale pewnie można i trafić na jakiegoś gbura. U mnie jest pęcherzyk serduszka jeszcze nie ma więc zaprosił mnie za dwa tygodnie wtedy ustalimy wszystko jakie badania muszę wykonać. Tyle co sie dowiedziałam że ciąża nie jest bliźniacza
wikcia2007
Aktywna w BB
Aneta85 wspólczuje lekarza również uważam że powinnaś go zmnienic. Nic nie dał od tego plamienia? Ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i tez miałam brązowe plamienie moj lekarz wytłumaczł mmi że jak tak sie dziej to ciąza jest zagrożona i cos na to poradzimy , przepisał mi duphaston i kazał brac i odpoczywac. Moje maleństwo ma 6mm i jego serduszko bije około 130 uderzeń na minute.
Jutro jadę zrobić WR,HCV,IgG,IgM,Przeciwciała anty D(mam nadziej że bede ujemne). musze znaleść jescze dokument z grupa krwi (0 rh -)
Jutro jadę zrobić WR,HCV,IgG,IgM,Przeciwciała anty D(mam nadziej że bede ujemne). musze znaleść jescze dokument z grupa krwi (0 rh -)
Wychodzi mi na suwaczku, ze jestem w 5t2d ciazy, ostatni okres miałam 14.04. Na usg powinien chociaż pęcherzyk być widoczny dosyć dobrze, prawda? A tam w sumie coś było widać - jak to określił że coś tam może być, się zaczynać dziać. Ale na to plamienie nic mi nie dał - nie wiem, może ciąży nie stwierdził i nie może nic podać?
A z lekarzem to ciężko będzie, bo tutaj gdzie mieszkam nie ma nikogo lepszego, a dojeżdżać do innego gina 25km w jedną stronę z moim maluchem to też raczej ciężko. Sama nie wiem. Kupiliśmy jeszcze jeden test ciążowy, bo tamte 3 które robiliśmy tydzień temu (w poprzednią niedzielę dwa i w ten piątek co był jeden) to kreseczki były ciągle jaśniejsze niż ta kreseczka testowa.
A z lekarzem to ciężko będzie, bo tutaj gdzie mieszkam nie ma nikogo lepszego, a dojeżdżać do innego gina 25km w jedną stronę z moim maluchem to też raczej ciężko. Sama nie wiem. Kupiliśmy jeszcze jeden test ciążowy, bo tamte 3 które robiliśmy tydzień temu (w poprzednią niedzielę dwa i w ten piątek co był jeden) to kreseczki były ciągle jaśniejsze niż ta kreseczka testowa.
Wszystko w jak najlepszym porządku. Pęcherzyk bardzo dobrze umiejscowiony, po samym środku macicy. Wiek ciąży identyczny jak z suwaka. Za 3 tyg. kolejna wizyta i wtedy już serduch będzie biło-tak gin powiedział. Zapytałam czy istnieje możliwość pustego jaja. Mówi, że raczej nie bo widzi zalążek ciałka żółtkowego czyli tego co odżywia zarodek. A jak jest ciałko to zaniedługo pojawia się zarodek Mam brać kwas foliowy i magnez, jak boli głowa to nie cierpieć i brać apap, moge też nospe i espumisan. Wzdęcia powoduje luteina, którą będę brała do 12 go tygodnia ze względu na tamto poronienie. W 12 tyg także będę miała prenatalne badanka. Z racji tego, że w lipcu zeszłego roku robiłam full badania, to powiedział, że teraz nie musze, dopiero w ok 9 t da mi skierowanie. Absolutnie żadnych witamin do 12 tygodnia nie wprowadzamy, bo to może zaszkodzić maluchowi. No i co do mdłości to jeszcze na nie czas, a jak nie przyjdą to po prostu jestem w odsetku szczęśliwców. Następna wizyta 12 czerwca
wikcia2007
Aktywna w BB
Anetka85 nie przejmuj sie bedzie dobrze na moim tescie była ledwowidoczna druga kreska. ja okres miałam 06.04. Powinien cos Ci dać jakis lek hormonalny tak jak mi mój dał i powiedział ze w takich sytuacjach stosuje sie leki aby zapobiec poronieniu. Hm.. ja chodze prywanie do lekarza boję sie państwowo bo róznie może sie skończyc.szczególnie z moją niezgodnością krwi aj 0 rh- a mąz 0 rh + Grunt się nie przejmować
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Anetko za taki tekst bym zmieniala lekarza, zamiast się zainteresować i sprawdzić co i jak to ten takie hasło echhh szkoda pisać....Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze....
Kropka no to superancko gratulacje, aaaaaaaaa i kochana mdłości to dopiero przyjdą hihihihihi a jak nie to cud nad wisłą i dziękuj Bogu, że Cię ominą, w pierwszej ciąży też tak wypatrywałam ich i wyczekiwałam, a jak przylazły tak ok. 6 tc to się pozbierać nie mogłam, od razu doły, że nie dam rady i kiedy to się skończy powodzenia...
Kropka no to superancko gratulacje, aaaaaaaaa i kochana mdłości to dopiero przyjdą hihihihihi a jak nie to cud nad wisłą i dziękuj Bogu, że Cię ominą, w pierwszej ciąży też tak wypatrywałam ich i wyczekiwałam, a jak przylazły tak ok. 6 tc to się pozbierać nie mogłam, od razu doły, że nie dam rady i kiedy to się skończy powodzenia...
reklama
lanjaa
Aga mama Julii
Ja się umówiłam za tydzień na wizytę, wczoraj zrobiłam jeszcze test bo miałam bladą tą kreskę i wczoraj wyszły obie już mocne:-)
Kropka fajny lekarz z tego co piszesz
Kropka fajny lekarz z tego co piszesz