reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Ja palnuję iść na pierwszą wyzytę w 6 tygodniu, tylko ze na razie nie mogę się zdecydować na lekarza bo bardziej bym chciała do takiej babki sympatycznej ale jeśli coś będzie nie tak to wyląduję w takim szpitalu w którym bym nie chciała....a jak pójdę do gina z poprzedniej ciąży to on jest ordynatorem oddziału patologii ciąży dobrego szpitala....ale babka jest fajniejsza:-D

reklama
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłam na wizycie u gina. Pani doktor mnie pocieszyła, że nie mam się martwić, że wszystko jest w porządku. Co prawda serduszka jeszcze nie ma ale to za wcześnie i nawet na to nie liczyłam. Jest pęcherzyk z zarodkiem, ma 3,17 mm:) Dostałam skierowanie na badania. Przewidywany termin porodu: z owulacji 12 stycznia a z usg 14 stycznia. Następna wizyta 14 czerwca.

Hej,
ja też byłam dzisiaj na wizycie, ale na USG nic nie wykazało. Mam podejść we wtorek na ponowne USG, ale o ile nie dostanę miesiączki, to pójdę w czwartek.

Gizmowa, wychodzi że dzisiaj jest 4 tydzień i 6 dzień. Ogólnie lekarz powiedział że ciąża raczej jest, ale na 100% nie umie nic powiedzieć.

Na tym etapie może raczej tylko starać się wyczuć, sprawdzić powiększoną macicę. Będzie dobrze, lepiej poczekać jeszcze z 2-3 tygodnie. :)

Kochane melduję wizytkę:

Otóż jest fasoleczka: 1,5 cm:)
Serduszko biło jak szalone no i było widać zawiązki rączek, nóżek i oczko, później wrzucę foto:)
Ściskam

Hej
Ja na pierwszej wizycie byłam tydzień temu w poniedziałek. Był pęcherzyk ciążowy. Mam zrobić mocz morfologie i TSH bo mam troszkę powiększone. Olka* jesteśmy w tym samym tygodniu :) Za tydzień mam kolejną wizytę i mam nadzieję że będzie biło serduszko :)

reklama
Milusia to super wiesci ;) a przypomnij wymiotujesz, albo masz mdlosci? czy narazie te atrakcje Cię omijaja? przepisal Ci juz jakies badania? kiedy kolejna wizyta? aaa i usg przezpochwowe cz normalne?

Abby mysle ze za tydzien juz powinno byc widac serducho ;)

Do góry