reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

dotka fakt jest taki, że brak teraz funduszy.. Ostatnio w 7 tyg bylam prywatnie i co i dupa, pani doktor nie zrobila usg, bo go w gabinecie nie miala.. Porazka.. zaplacilam 80 zl za mile slowo i tyle..

A badania mi teraz poprzepisywal.. straszne..

reklama
baśka śmigaj prywatnie na USG - trudno, leć i tyle, będziesz miała pewność..........ech co za konował...........

Baska, przede wszystkim to Ty dzwoń i jak się umawiasz pytaj o usg, dla mnie to jest wyznacznik czy pójdę do takiego lekarza. Bez sprzętu to ja mogę na nfz chodzić. Leć i koniec, są rzeczy ważne i ważniejsze kochana.

dziewczyny maja racje, pozycz najwyzej od kogos a potem oddasz a bedziesz spokojna juz.
jakie badania straszne ci wypisal? moze do zrobienia na nfz chociaz?

Ten lekarz teraz co chodze jest na NFZ wlasnie.. A tamta babka co bylam w 7 tc byla prywatnie.. I zawsze w gainecie miala USG:baffled:

Dotka straszne to to, że tacy ludzie w przychodniach pracuja.. A badania to chyba te podstwowe i kilka dodatkowych.. Nie potrafie odczytac:baffled:

A z tym USG to sa niezle jaja.. Oni nie potrafia zrozumiec, że kobieta w ciazy musi miec USG.. Po nich to splywa.. :baffled: Sprobuje się jutro przejsc do mojej przychodni - wiem, że na miejscu maja usg - może ktoś sie zlituje ..:-(

dotka fakt jest taki, że brak teraz funduszy.. Ostatnio w 7 tyg bylam prywatnie i co i dupa, pani doktor nie zrobila usg, bo go w gabinecie nie miala.. Porazka.. zaplacilam 80 zl za mile slowo i tyle..

A badania mi teraz poprzepisywal.. straszne..

Dziwne że lekarz w prywatnym gabinecie nie miał tak podstawowego sprzętu jak USG?

reklama
Dziwne że lekarz w prywatnym gabinecie nie miał tak podstawowego sprzętu jak USG?

Abby mnie też to zastanowilo.. I jeszcze babka mi kit wciskała, że wciąży wykonuje się TYLKO 3 USG.. Sobie tak pomyślałam - to za co ja mam Ci placic przez 9 m-cy za to, że mi wyniki poczyta.. W zyciu bym do niej nie wrocila..
Zastanawialam się też, czy ona aby nie miała jakiejs umowy ze swoim szpitalem, bo tam kieruje pacjentki na USG..

Do góry